tiistai 7. lokakuuta 2008

Rautainen aarre


Pari postausta sitten yritin olla salaperäinen uudesta hankinnastani... Nyt olen SEN hakenut kotiini, ja voin kertoa mistä on kyse.

Torvisoittoa, tättärää!


Olen hankkinut lasten wanhan rautasängyn. Aidosti wanha, 1900-luvun alkupuolelta. Arvelisin että tämä on sairaalan sänky, tai sitten ei. Aijai, minä sitten tykkään tästä kovasti, todella hurmaava yksilö, vaikka itse niin sanonkin. Kermanvärinen ja ihan alkuperäisessä värissään, kauniisti kulunut ja täynnä ajanpatinaa.

Sivureunoissa on pidetty kangasta jotta lapsi ei tippunut sängystä. Sängyssä on leima jossa lukee: Helsingin Uusi Rautasänkytehdas, omistaja J Merivaara Helsinki.


Kävin googlettamassa, ja tässä tietoja ao. tehtaasta:
"Vuonna 1901 perustettu Helsingin Uusi Rautasänkytehdas, Polsa & Sjöstedt. Kaksi seppää aloittivat rautasänkyjen valmistuksen kivipajassa Josafatin kalliolla. Tehdas erikoistui myöhemmin leikkauspöytien ja sairaalakalusteiden valmistukseen.

Perustaja J. Sjöstedt suomensi nimensä, josta sittemmin myös tuli yrityksen nimi, Merivaara Oy. J. Merivaaran kuoltua vuonna 1938 maan johtava lääkintävälinekaupan harjoittaja Instrumentarium Oy osti Merivaarasta osake-enemmistön ja kymmenen vuotta myöhemmin Merivaara fuusioitiin Instrumentariumiin."

Suunnitelmissani on tehdä tästä sohva siten että otan tuo toisen reunaosan pois, tai ehkä molemmat, pehmeä patja, untuvaa ja tyynyjä. Kiva se olisi ulkona puutarhassa, jos sellaisen omistaisin. Näytän sen sitten valmiina, kun on sen aika.

21 kommenttia:

Katja - Bag End kirjoitti...

Aivan mahtavan upea sänky! Noita ei enää niin helposti löydy, joten onnittelut!

Ensimmäistä kertaa vierailulla blogissasi, joka on aivan ihana. Tulen uudestaankin :-)

Hyvää viikon jatkoa ja terveiset Alankomaista,
Katja

Mari kirjoitti...

Ei hitsi mikä löytö! Ja upealta kuullostavat suunnitelmasi sen suhteen:)

Cia kirjoitti...

voi mikä aarre <3

titta kirjoitti...

ooo mikä ihanuus, eikä lainkaan pahan hintainen :)

Sirkka kirjoitti...

TÄÄÄÄTTTTTÄTTÄTÄTÄTRÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!

SIIS IHANA!

Tuo on ollut AINA unelmissani!

Mietinkin mitä ihmettä se voisi olla. ajattelin oisko se kristallikruunu tai sitten se yksi rautapeili, eipä osunnut nappiin:) tällä kertaa:)
Mutta Elsa olen vilpittömästi iloinen ja onnellinen puolestasi, Sinulla on nyt tuo. ONNEA!

TeSa kirjoitti...

Ihana, kauniisti kulunut.
Patjan päälle kaunis tilkku -tai pitsipeitto.

Hanneloore kirjoitti...

Voi upeaa minkä löydön olet tehnyt:))

Tuostahan tulee aivan ihastuttava. Tiedän muutaman ihmisen jotka ovat tehneet juuri lasten vanhoista pinnasängyistä pieniä sohvia.

Ihania ovat myös nuo sinun pienet hopearasiasi. Minulla on niitä myös muutamia kertynyt:)

Terkuin Hanneloore

maano kirjoitti...

onpa kaunis .. ideasi kuulostaa ihanalta :)

Ada och Emil kirjoitti...

Arvasin että se on sänky,kun postauksessasi kerroit että se on rautainen ja se pitää hakea :)

Äääk, ihan TÄYDELLINEN! Ja maksoit vain 70€, sanoisin että puoli-ilmainen :)

Tuollaisen ottaisin oitis omakseni jos tuolla hinnalla löytyisi.

Krisse kirjoitti...

Upea sänky. Viime kesänä ajoimme Kamun kanssa kaatopaikalle viemään lautoja ja mikäs siellä pilkottikaan kaiken tavaran seassa. Ihana rautainen sänky. Aikuisten sellainen. Ihan olisi ollut kotiin tuotava mutta kun ei suostunut Kamu sitä kaivamaan ja ottamaan. Mökötin koko illan ja huomauttelen siitä aina silloin tällöin.
Ihana sänky..huoh...

Anonyymi kirjoitti...

ihku aarre!

Hanna-Maria kirjoitti...

Hieno sänky! Jään kyllä nyt innolla odottamaan kuvia valmiista sohvasta. Kuulostaa upottavan ihanalta!!

Kaunista keskiviikkoa!

Marja Kristiina kirjoitti...

Ihan mielettömän ihana!!!!! Loistavat kaupat 70 eurolla.

Itse asiassa tuo on liki samanlainen mutta ilmeisesti jnkn verran vanhempi kuin minun vanha lasten sairaalasänkyni. Mutta ilman muuta sata kertaa ihanampi etenkin juuri tuon upean patinan takia. Ja - yllätys yllätys - sohvana se toimii meilläkin nykyään, kun tyttö on siihen liian iso nukkumaan. Maltan tuskin odottaa, että näytät kuvia tyynyjen ja peittojen kera!

TUOLLAISET ovat mielettömiä aarteita!

mimosamamma kirjoitti...

Glups, onneksi en ollut kahvikupponen käsissä, olisi takuulla mennyt kofeiinit väärään kurkkuun! Ihana sänky, huokailuja...
Siitä tulee hurmaava sohva, näen sen jo sieluni silmin!

Galleri MochB kirjoitti...

Såå härlig skatt du hittat! Kommer att bli underbar som soffa och den passar säkert lika bra inomhus som den skulle passat utomhus. Och intressant med storyn bakom...

Olivieno kirjoitti...

Hieno löytö ja siitä tulee varmasti upea sohva!

tinttarus kirjoitti...

Upea sänky!!!!!

Inka kirjoitti...

Oi mikä sänky!! Ihana ihana ihana :)

Soletuuli kirjoitti...

Ihana sänky ja sait sen edullisesti. Löysin samanlaisen Lohjalta kirpputorilta ... hinta oli 150 euroa - en raaskinut ostaa :-(

Titti kirjoitti...

Tulin vielä katselemaan minkälainen sänkysi olikaan. Ihana! Sirkka blogissani mainitsi, että sinulla ja Kirsillä myös vanhat rautasängyt.
Omani kyllä "kalpenee" näiden rinnalla. Mutta täytyy olla siihen ihan tyytyväinen kun ilmaiseksi sai. Minun ei ole lastensänky.

Outi kirjoitti...

Löysin aarteesi, koska googlettelin rautaista vanhaa pinnasänkyä. Itse moisen kaatopaikalta olen löytänyt. Ei ihan noin kurmeluuri, mutta todella paljon samaa!! Noi nupitkin ovat samanmalliset. Meillä työnalla, juuri maalattavana, ja piakoin saan siitä käytävään pikkuruisen sohvan. Maltan tuskin odottaa.