sunnuntai 31. toukokuuta 2015

LAUKKUKURSSILLA | DIY LEATHER CLUTCH

Kenkäpaja Pihkassa (klik) järjestetään erilaisia työpajoja, ja eilen olimme laukkukurssille. Hurjan mielenkiintoista ja kivaa olla suutarin opissa.  Kaikki tehtiin käsin, no, okei, hiontaan tarvittiin konetta, muuten käsin. Ennen kuin laukku oli valmis tarvittiin monta työvaihetta.   Lämmin kiitos Veeralle opetuksesta.

Sorry this time only in Finnish. Shortly, I joined a course of making a leather bag. And here below I am telling how it went.



Kun olimme päättäneet laukkumallista, niin valitsimme nahan, päädyimme konjakin väriseen naudan nahkaan.


Kaavoitusvaiheen jälkeen leikattiin laukun osat irti nahkasaksilla, jonka jälkeen alkoi hieman uuvuttava rei'itys naskalin avulla. Rei'itys kannattaa tehdä kuitenkin huolella, sillä se helpottaa ompeluvaihetta.



Okei, nyt on laukun osat leikattu ja reiät hoidettu. Sitten seurasi nahan koristelua, itseltäni se jäi väliin. Mutta ystäväni ryhtyi koristelemaan, jonka voi tehdä monella tapaa. Nahan kastelun jälkeen painettiin nahkaan sabluunalla kuva, ja luulastan avulla syntyi kukkakuvio laukun läppään.


Hionnan, magneettinappien ja läpän taustanahan liimauksen jälkeen päästiin ompeluvaiheeseen.

Ompeluun käytettiin tummanruskeaa pikilankaa ja kahden neulan tekniikkaa. Tämä osa kävi eniten käsille sillä jokainen pistos on kiristettävä kunnolla. Eri laukun osat alkoivat jo näyttää laukulta.




 Sitten vielä kantohihnan kiinnitys ja reunojen hionta ja vähän mehiläisvahaa, ja voilá!