perjantai 22. toukokuuta 2009

Fell on Tolix chair


Olen jo hetken aikaa haaveillut ja ihaillut teollisuushenkisiä Tolix-tuoleja. Rosoisuus, karu konstailemattomuus ja kauneus viehättävät ja ovat uustuotantoa kyllä mutta jotenkin niissä henkii 1930-luvun maailma, tai sitten kuvittelen niin. Xavier Pauchard (1880-1948) on suunnttellut Tolix-tuolin vuonna 1934, ja muut saman sarjaan kuuluvat huonekalut - on pöytiä, arkistokaappeja, eri kokoisia, näköisiä ja värisiä tuoleja yms. Jos kiinnostaa, käykää tutustumassa Tolixin sivuilla. Maahantuoja ja myyjä Suomessa on Anne's Past and Present.


Tuolit ovat melko loppuunmyytyjä, etenkin jos etsii tiettyä väriä, mutta ajattelin kuitenkin koittaa onneani, ja kuinka sattuinkaan, liikkeessä oli yksi valkoinen korkea jakkara. Ja vieläpä mallikappale, josta sain mukavan alennuksen, joten eipä ollut kovin vaikea päätös. Tolixini pääsee keittiöön työpöydän kaveriksi, siitä kun puuttuu tuoli - eipä puutu enään.
Mukavaa viikonloppua kaikille tänne eksyneille, toivottavasti saamme nauttia auringosta!I have been admiring and dreaming of white Tolix chair for some time now. Today I finally bought one, white and a bit taller chair, perfect to my kitchen. Lucky me, this particular chair was a sample chair, so I got some discount and thus, the purchase decision was easy to make. As you probably know, a Frenchman Xavier Pauchard (1880 - 1948) created the Tolix chair in 1934. And the Tolix furniture (chairs, tables and cabinets) is still manufactured in the town of Autun in Burgundy in France. Tolix chair's ascetic beauty appels me a lot. Also stackable, lightweight, durable and comfortable, there are many qualities of the chair Tolix. If you want to know more, visit Tolix website. Have a nice weekend!

10 kommenttia:

Riikka T kirjoitti...

Erittäin hieno!

Mari kirjoitti...

Onnea hienosta löydöstä! Ihanalta näyttää:)

Vekarus kirjoitti...

Olipa sinulla hyvä tuuri! Onnittelut!

Katja - Bag End kirjoitti...

Hei Elsa,

Kiitokset visiitistäsi ja kommentistasi blogissani. Löysinpä siten tieni tänne ihastelemaan :-) Profiilisi perusteella kuulostaa siltä että olemme hurahtaneet melko paljon samoihin asioihin, tosin minulta ei tuo käsillä tekeminen oikein vielä onnistu... Peukalo hieman väärässä paikassa :-)

Oikein aurinkoista viikonloppua!
Katja

Sirkka kirjoitti...

Siiis Tolix..!
Aikaisemmin en ole nähnyt valkoisena, vaan harmaan....ihana ja tiedän tunteesi!
Onnea ja viel sitäkin syystä, että olet saanut itsellesi mallikappaleen!
Nyt se sinun kauniissa kodissasi!

ja noista lankarullista...oikein täällä hartiani nousi ja olen toosi onnellinen kanssasi...tiedän tiedän tunteen se on ihanaaa!!

Iloitsen kanssani Elsa!

Elsa kirjoitti...

Tolix-tuoleja on kaiken värisiä, vaaleanpunaisia, turkooseja, harmaita, mustia, valkoisia, punaisia, keltaisia... Värikartassa oli valikoimaa...

päivi kirjoitti...

hei<3
ihastuttava tuoli:)
en ole noihin ennen ihastunut mutta tuo valkea kaunotar kyllä muutti mieleni... onnea sinulle... tuo on kyllä oikea harvinainen löytö!
näin vastikään erään purku talon edustalla unohdettuna tuollaisen matalan ja harmaan tuolin, ihan piti köydä läheltä kurkkaamassa oliko se oikea... kyllä oli ja unohdettuna:)pikkuisen oli kyllä lommoilla mutta muuten kunnossa!
taidan käydä sen hakemassa ja maalaan sen innoittamanasi:)
mukavaa viikonloppua, terkuin päivi

Kristiina kirjoitti...

Tuolit ovat kiehtoneet myös minua. Aina Vakre Hjemissä on mainosta ja jossakin kodissa on Tolix. Varmasti hyvä tuoli. Sopisi varmasti meillekin,kun tarvitaan aina noita lisätuoleja. Eivätkä olisi hullummat ruokapöydässäkään. Varatuoleina ollut Ikean puisia jakkaroita ja pari on jo hajonnut...

Mari kirjoitti...

Hieno tuoli! Ja hieno löytö alemmassa postauksessa

bean emäntä kirjoitti...

Onnea uudelle komealle Tolixille!