keskiviikko 17. syyskuuta 2014

TALVIPUUTARHA

Eikö ole kummallista että oman kaupungin nähtävyydet yms. vastaavat paikat ovat tuntemattomia? Aina ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan, kun niitä kivoja paikkoja löytyy lähempää. Olen satoja kertoja ajanut Helsingin kaupungin Talvipuutarhan ja Ruusutarhan (klik) ohi, ja nyt lauantaina  otin niskastani kiinni ja käväisin siellä. 
 
Vuonna 1893 perustettu Talvipuutarha on lasinen rakennus joka koostuu kolmesta eri osasta: palmuhuone, kaktushuone ja länsisiipi. Kaiken kaikkiaan upea paikka, keidas täynnä eksoottisia kasveja, altaassa uiskentelevat karpit ihastuttavat. Ihanteellinen paikka rauhoittumiseen, ja vapaa pääsy.
 
Talvipuutarhan edessä, kohti Töölönlahden rantaa on pengerretty ruusutarha.
 
The Winter Garden of Helsinki City is a lovely place to visit. It is founded in 1893 and the oasis of exotic plants and the splashing barbels in the pools delight visitors. An ideal place for relaxing.
 

 
 
 
 
 

2 kommenttia:

Nelly kirjoitti...

Oooo! Vaikuttaa mahtavalta. Piti heti laittaa ystävälle viestiä, että josko ensi Vantaa-vierailulla mentäisiin tuonne. :) Kiitos vinkistä!

Tuitiina kirjoitti...

Upee paikka, kyllä harmittaa, kun ei heinäkuussa Hesassa käydessä tytär innostunut käymään kanssani kasvitieteellisessä. Upeita kuvia olet ottanut :)