keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

ASUNTOMESSUT 2018: POHJANVALO, FISKARHEDENVILLAN

Nyt kun Bunkkeri on tsekattu, siirrytään seuraavaksi Fiskarhedenvillanin Pohjanvaloon (kohde nro 4), joka on pelkistetyn tyylikäs noin 200 m2 talo hienolla paikalla Kokemäenjoen rannalla. Julkisivuiltaan ja rungoltaan puuta oleva rakennus, jossa on runsaasti korkeita ikkunoita maksimoimassa luonnonvaloa ja joellista maisemaa.

Minulla on erityinen suhde Pohjanvaloon, sillä pääsin sinne Fridan vieraaksi yhdeksi yöksi. Frida oli suorittamassa ihmiskoetta, jossa Frida testaa Porin (klik).  En olekaan aiemmin "asunut" näin uudessa talossa. Ja siten pääsin tutkimaan ja testaamaan perusteellisesti koko huushollin. Kiitos Fridalle kivasta kokemuksesta. 

Pidän kovasti talon alakerran avoimesta tilaratkaisusta, jossa keittiö, olohuone sekä ruokailutila ovat samassa tilassa. Lisäksi plussaa talolle on sen pohjaratkaisu, jota on helppo muuttaa tilantarpeen ja elämäntilanteen mukaan. 

Pohjanvalo sisustus on Adalmiinan Helmen Annarina Yöntilan vahvaa ja varmaa käsialaa. Värimaailma on harmaan eri sävyjä niin seinissä kuin katoissakin. Annarina suosii murrettuja, maanläheisiä ja harmonisiä värejä, pehmeitä ja aitoja tekstiilejä sekä luonnonmateriaalien käyttöä. Tunsin olosi kotoisaksi ja tervetulleeksi. Sohvat olivat pehmeitä ja tilaan sopivia, niin ala- kuin yläkerran sohvat ovat HT-collectionin mallistosta. Yksi nosto alakerrasta on GranRUPORIn kaunis  akustiikkateos, joka on kuin nykyaikainen tulkinta perinteisestä ristipistoryijystä. 

Here's another house from the Housing Fair.
Pohjanvalo, olohuone, Cobellon matto, HTC-collection sohva, lampaan taljat


GranDUPORI akustiikkateos, olohuone

Lampaantalja, Perkkiön tila Paimio, olohuone
Yläkerran aula, jossa tilaan räätälöity ylellinen HT-collection sohva ja seinällä Anna Bûlowin teoksia1 kommentti:

Frida - Visualaddict kirjoitti...

Heeeiiii, kiva kun kävin kylässä :)
On tämä kyllä ihana huusholli. Harmi, että pistivät minut sieltä pihalle kun messut alkoivat :)