tiistai 29. heinäkuuta 2008

SISUSTUSKIRJAT - LOPUTON INSPIRAATION LÄHDE

Sisustuskirjat ovat minulle inspiraation lähde, ideoinnin kaivo, ajankulua, silmäniloa, niitä en kerta kaikkiaan voi vastustaa. Niitä onkin kokonainen kasa kirjahyllyssäni. Ostelen niitä lähinnä netistä ja kirjakaupoista. Netistä ostaminen on joskus arpapeliä mutta pääseehän huonoista ostoksista eroon vaikkapa Huuto.netin avulla. AdLibriksestä sekä Play.comista, myös Etsystä sekä Amazonista olen tehnyt hyviä kirjalöytöjä.

Suosikkilistani kärkipäässä esimerkkinä erinomaisista sisustuskirjoista ovat Vivian Christensenin "Franske Stemningar på nordisk vis" ja "Franske Förnemmelser". Odottelen jo innolla syyskuussa ilmestyvää joulukirjaa "Jul - i den fransk inspirerede bolig", jonka olen ennakkotilannut Ihan Pienestä Putiikista. Vivian Christensen osaa tehdä sisustuskirjoja: runsaasti ihania suuria kuvia, layout on upeaa, paperi päällystämätöntä (sopii tyyliin mainiosti), paljon toteuttamiskelpoisia ideoita. Hänen sisustamistyylinsä, makunsa, värikäyttönsä, asettelutaitonsa on poikkeuksellisen lumoavaa. Uskoisin että nämä kirjat ovat monen muunkin lempisisustuskirjoja.


Muita hyviä sisustuskirjoja ovat Rachell Ashwellin "Shabby Chic" -kirjat. Hänen tyylinsä on runsasta ja pursuavaa, ja samalla ihanaa. Dorrit Elmqvistin kirjat, kuten Sommarhusliv ja Viihtyisiä ja valoisia koteja, ovat kiinnostavia teoksia myös.


Yhden mielenkiintoisen kirjan haluaisin Teille tarkemmin esitellä kuvien avulla, nimittäin teoksen nimeltä "Found Style, Vintage Ideas for Modern Living", David ja Amy Butler. Kirja täynnä ideoita, loistavia kuvia!


Olisi kiva kuulla, mitkä ovat Sinun lempisisustuskirjoja?

6 kommenttia:

*Katinkainen* kirjoitti...

Sisustuskirjoja voisi haalia mielin määrin!!!<3<3<3
Pahus kun maksavatte vain maltaita!!!=O(
Niitähän tulisi muuten hamstrattua alvariinsa,joka viikko tai ainakin joka kuukausi!!!=O)
Minun pitäisi hakea postista paketti,joka pitää sisällään muutaman sisustuskirjan...<3<3
Toivottavasti tuli tilattua hyvät plärättävät!!!

Täytyykin katsella tarkemmin,
mitä sinä suosittelitkaan ahmittavaksi ja siemailtavaksi!!!!=O)

Unknown kirjoitti...

Kauniita kuvia kirjassa jonka mainitsit erityisesti. Pidän tyylistä todella paljon. Minä en tiedä mistä sisustuskirjasta eniten pitäisin. Lähinnä kiinnostavimpia ovat lehdet joissa esitellään ihmisten persoonallisia koteja.

titta kirjoitti...

Juu-u loputon inspiraation lähde ja loputon rahareikä;) Kirjoja löytyy vino pino, mutta tuota esittelemääsi ei minulla ole, kiitos kun jaoit tämänkin ilon.
:) Titta

Sirkka kirjoitti...

Niinpä, kuulostaa tutulta niitä on täälläkin vitriinissä, jos jonkin verran ja kaikki olen ostannut kaupasta, mutta kiitos vinkistäsi, tosin nyt ei ole ollutkaan aikaa huutikseen...
Mä mistä alkaisin kertomuksen kirjan ihanaisen...
Provence Interiors... Kodin neljä vuodenaikaa... Kodikkaasti valkoista ...Sisusta Rnskalaiseen tapaan...
junkstyle...nämä on mitä nyt äkkiseltään tuli mieleeni ¨, toki paljon muitakin on ai niin kuumaa valkoista "tricia guildin" minulla on myös se hänen värikäs maailman , siinä mm. ihania ruokaohjeita hmm.. kuule olen vuosikausia näitä juttuja kiinnostukseni vuoksi lukennut ja katsellut nauttien suunnattomasti, ja eräitä sisustuslehtiä, ulkolaisia tietenkin ostellut huh...niinkuin me kaikki varmaan...nyt pidän hetken hengähdystauon, työt alkaa muuten maanantaina ja sen myötä ajattelin hidastaa tahtiani.
Ai niin kirjoista vielä tuota mainitsemaasi kirjaa minulla ei ole, mutta laitetaan korvan taakse.
Kiitos kuvistasi , inspiraation lähteistä.
Nauti illastasi sitähän vielä on.

päivi kirjoitti...

niin tuttuja kirjoja pinossasi on!
en osaa eritellä suosikkia, niitä niin monta ihanaa mutta noista kirjapinoistasi nekin kyllä löytyy...
hyvää yötä elsa!
t.päivi

Marja Kristiina kirjoitti...

Tuttuja, IHANIA kirjoja!!! Minusta tuntuu, että itse ostan kyllä paljon enemmän sisustuslehtiä kuin -kirjoja. Ostan niitäkin back issueina ebaysta ja nettikaupoista, ja tilaan joitakin kotiin (siis Suomessa ilmestymättömiä). Useinkin kyllä tulee tehtyä virhehankintoja, sillä jokainen numero ei voi olla just Minulle Tehty.

Lämpimät terveiset taas kerran!