torstai 28. elokuuta 2008

Kerro, kerro kuvastin kenen on maassa kaunehin...?


Kävin tiistaina Nurmijärvellä ihkuihanassa Wanilla Rosessa. Todellakin lempisisustuspuotini. Runsaasti kaunista lumoavasti esillä. Riitalle oli saapunut kaikkea uutta ja vanhaa, viehättävää ja ihanaa, pihallakin odotteli lava purkamista. Mitähän sieltä paljastuu?

Toivomuslistallani on ollut pitkän aikaa peili, joka sopisi valkoisen lipastoni päälle. Ei välttämättä seinälle roikkumaan vaan lipaston päälle nojaamaan seinään. Ja Wanilla Rosesta se sitten löytyi. House Doctorin ranskalainen peili, jossa puiset valkoiset kehykset. Sopivan kokoinen, ei liian iso eikä liian pieni.


Peilin päälle liimasin tekstitarran, nämä ovat käteviä koska ne on helposti irrotettavissa ja uudelleen liimattavissa. Tarrassa teksti: "La vie c'est comme une fleur, elle a besoin de soleil et de pluie pour s'épanouir", vapaasti käännettynä suomeksi: Elämä on kuin kukka, joka tarvitsee aurinkoa ja sadetta kukoistaakseen.


Muutakin sieltä tarttui mukaani, hopean värinen alttaripikari, joka on kauniisti kaiverrettu pinnalta. Ihan vaan koristeeksi ja lipaston kaunistukseksi.

Eikö arkiset vanhat esineet ole lumoavan kauniita loppujen lopuksi? Niin kuin puiset mittatikut ja puiset pitsin nypläysnappulat - tai miksi niitä kutsutaankin. Riitalta löysin nuo nypläysnappulat. Riitta on mielestäni hienosti oivaltanut tämän puodissaan, että wanhat arkipäivän tavarat ovat nostalgisia ja viehättäviä, kuten esimerkiksi lankarullat, mittanauhat, pyykkipojat, pyykkilaudat, raastimet, klemmarit, narukerät jne. Arkisen yksinkertaista ja samalla NIIIN kaunista.
Arvaatteko kenet tapasin sattumalta Wanilla Rosessa, ette ikinä arvaa. Nimittäin A Home from the Heartin Marja Kristiinan. Ihana sattumus ja yllätys kerta kaikkiaan, taas piti todeta, että maailma on niin pieni. Marja Kristiina, oli todella kiva tavata lhan livenä. Ehkä tapaamme sunnuntaina taasen Wanilla Rosen pihakirppiksellä, jonne ajattelin mennä. Viime kertainen pihakirppis oli todella mukava tapahtuma. Toivottavasti vaan sade ei pilaa tapahtumaa. Peukut pystyyn!11 kommenttia:

Sarppa kirjoitti...

Ihania juttuja olet löytänyt..peili ja nuo puolat ja kaikki...

Taas se on todettava että kyllä maailma on pieni..ja tuonne pihaasicnhkirpikselle minäkin haluisin..

Riikka T kirjoitti...

Haluaisin minäkin tuollaisen puumitan!

Sirkka kirjoitti...

Eikö olekkin hurmaava ja mukaansatempaiseva tuo Riitan ateljee:)ja että vielä tapasit siellä ihanaisen Marja Kristiinan! Oli sinulla Onnen päivä!
Olen aina pitännyt paaljon enemmän näistä vanhoista esineistä, niissä vaan on sitä jotain,jota ei saakaan ihan kaikista marketeista:)) mut en kumminkaan haluaisi kaikkea vanhaa pelkästään, aina on kiva yhdistellä uutta ja vanhaa ;) ei aika vanha koskaan enää palaa..siks just onkin kiva et on muistoja.. Sinun aarteitasi katselen mielelläni ja sanonkin, Kiitos niistä, kun olet ne kauniisti esille laittanut ja näemme ne. Minäkin pidän peileistä paras on se, jonka olen ostanut muutamalla eurolla kirppikseltä, se on tosi vanha ja sopivasti himmee:D

Marja Kristiina kirjoitti...

Kyllä vain, ihanainen minähän se siellä myös olin :-) Oli ihan käsittämättömän hauska ja odottamaton yhteensattuma törmätä Elsaan; onneksi hän tunnisti minut blogikuvasta ja hihkaisi reippaasti hei. Itsellänikin oli tietysti lompakko levällään Wanillassa ja ostoskoriin kertyi pääasiassa puunväriä ja ruskeaa.

Olisi kiva nähdä pihakirppiksellä muitakin blogiystäviä.

Elsa, ostoksesi ovat ihan henkeäsalpaavan kauniita ja taitosi tehdä niistä asetelmia on huikea!

päivi kirjoitti...

kauniita ostoksia sinulla!
nuo nypläyspuolat hankintalistalla ja ehkäpä ne eteen joskus tulevat...
kiitos elsa sinulle taas mukavasta päivän avauksesta<3
t.päivi

maano kirjoitti...

ihania ostoksia :) ja nuo kaikki vanhat jutut on niiiiin kauniita .. oi kun sinne kirppikselle pääsisi .

Magdalena kirjoitti...

så vackra trådrullar... og theese words,- i have also in my blog...
hugs,- Magny

Mari kirjoitti...

Onpa ollut sattumaa, että olette noin hassusti tavanneet:)

Upea peili... Sinulla on niiin kaunista siellä.

Mari

Hanna kirjoitti...

Onpa hienoja ostoksia. Taidanpa itsekin ajella Nurmijärvelle, kun noin ihanaa löytyy!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita ostoksia ja astelmia. Pääsisimpä minäkin sinne kirppikselle mutta asun turhan kaukana.

Catharina Maria kirjoitti...

You have beautiful photos on your blog !!
Rini - the Netherlands