lauantai 6. syyskuuta 2008

Rullia ja sairaanhoitajan lääkelaatikko


Pari tärkeimmistä peltirasioistani jäi eiliseltä postaukselta näyttämättä. Perinteinen Hangon lakritsia - rasia, jonka olen hankkinut nelisen vuotta sitten Fiskarsin kirpparilta. Oikealla puolella on todella vanha peltirasia, Driessen's Cocoa-purkki. Isoäitini perintöjä. Näettekö kuinka kauniisti siinä on näkyvissä ajanpatina ja ajan kuluminen?!Eilen ajelessani Turusta Helsinkiin pysähdyin Kasvihuoneilmiössä, sisustustavaratalossa. Hyvä pysähtymispaikka Sammatin risteyksen kohdalla. Eksoottinen ja erikoinen paikka. Iso halli täynnä antiikista humpuukiin. Sieltä löysin hetken "penkomisen" jälkeen WANHAT LANKARULLAT, eikö näitä käytetty aikanaan rukeissa? Niitä minulla onkin ollut muutama kappale ennestään mutta lisää toki mahtuu. Ja nämä ihanuudet maksoivat vaivaiset 6 euroa. Kulunutta kauneutta kosolti. Pitsinauhaa tai lankaa tai nauhoja niihin voi rullata ympärille. Tai antaa olla niiden sellaisenaan.
Tänään kotiini kotiutui huutiksestä hankkimani wanha puinen LÄÄKELAATIKKO, jolla tuntuu olevan mielenkiintoinen historia takanaan, nimittäin tämä laatikko on Afrikassakin lähetystehtävissä olleen sairaanhoitajan jäämistöä. Se on ollut lääkintätavaroiden säilytysloota. Täytyy hankkia siihen vanha munalukko, se suorastaan huutaa sitä.13 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Mukavaa lauantaita... :) nuo rullat! voi ihania!!!!
:) tiina.

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Voi sinulla on ihan mahdottoman upea peltirasia kokoelma!!!Minulla vasta ihan muutama ja nuo lankarullat minulle ei mistään satu niitä tulemaan käsiin tai sitten olen ollut väärissä paikoissa!
Ihana blogi sinulla muutenkin!
Iloista viikonloppua!

Hannukka kirjoitti...

Kerran pikaisesti Kasvihuoneilmiössä käynyt ja uutta pysähdystä ajan kanssa suunnittelen. Sisko asuu Turussa. Josko sitä voisi käyttää verukkeena matkalle täältä neljän tunnin päästä?! Kaappeja katselemaan, ai niin ja siskolle...

Krisse kirjoitti...

Huomenta!
Olenpas vähän kade löydöistäsi. Onnistuneet ostokset.
Ja kauniita ovat peltirasiasi.

Hyvää syksyviikonloppua sinulle!

-Krisse-

Sirkka kirjoitti...

Kerrassaan hurmaavia, hyvä kun et heti näyttänyt kaikkia kerralla jäi täksikin päiväksi katseltavaa:)
Tietenkin niihin voi aina palata , mut kumminkin, pidän kaikista jos itselläni oli nuo aarteet, niin laittaisin ne Lasikaappiin, jossa ne olisivat näkösällä ja ihailtavana, on muuten hyvä idea, mitäs siitä pitäisit.
Aurinkoista päivää sinulle toivottelen ja hyvää mieltä, kuulumisiin.

titta kirjoitti...

Jälleen kerran ihania löytöjä. Minäkin ajan aina kasvihuoneilmiön kautta, kun siellä päin liikun :)

maano kirjoitti...

oi nuita rullia .. niit oon mettästäny jo tovin mut eipä oo vastaan tullu :) ja ihana lääkerasia ja nuo peltilootat kauniita :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania löytöjä ja nuo rullat ne on kyllä viennyt minun sydämeni täysin, niitä vaan aika vaikea löytää tai en ole ainakaan täälläpäin kirppareilla niihin törmännyt.

päivi kirjoitti...

upeat löydöt taas sinulla:)
minäkin tykkään noista rullista, pikkuisen vaan yksinkertaisemman malliset täällä asustaa...
rukkikin olisi mutten sitä tykkää esille laittaa...
kiitos taas illan piristyksestä, vaikka kuinka kiire olisi sinun päivitys on luettava!
terkuin päivi

Hanna kirjoitti...

Aivan ihana mania sinulla! Peltirasiasi ovat houkuttelevan näköisiä. Ovatko ne vain somisteena vai säilytätkö niissä jotain?

Elsa kirjoitti...

Heipskukkuu kaikille kommentoijille, kiitoksia kovasti mukavista sanoistanne!

Näitä rullia on täälläkin päin vaikea saada, nyt kävi hyvä onni.

Hannukka, käynti siskon luona on erittäin asiallinen veruke käydä Kasvihuoneilmiössä.

Sirkka, lasikaappi on kiva idea, täytyypä laittaa mietintämyssyn alle kypsymään...

Hanni, osa peltirasioista ihan vaan koristeena ja suuremmissa lootissa on erilaista roinaa piilossa.

Rouva Nordman kirjoitti...

Hienoja löytöjä varsinkin lakritsipurkki! Minulla on blogissani samansävyisiä kuvia lauantain kirjoituksessa. Kasvihuoneilmiön ohi olen huristanut vauhdilla pari kertaa, kun olemme olleet matkalla Helsinkiin. Mitä mieltä olet, onko se sellainen paikka, että sinne kannattaa lähteä kauempaakin? Meiltä on sinne aikamoinen matka..

Sarppa kirjoitti...

Ihana kokoelma, ja tuollaisia lankarullia metsästän itsekkin..