lauantai 5. kesäkuuta 2010

Slap on the wrist

Heikunkeikun! Voi ei, loma lähenee loppuaan, no, nautitaan siitä mitä on jäljellä. Ja onhan varsinaiseen kesälomaan enää runsas kuukausi aikaa.

Pitäisiköhän käydä huomenna katsomassa Hietsun kirpputori- apajat? Aikaisemmin tällä viikolla käväisin Salossa kirppiksellä, saalis oli pieni. Ei sitä aina löydä aarteita, ja ehkäpä olen tullut nirsommaksi ja valikoivammaksi, onhan sitä rompetta ja roinaa jo melkoisesti huushollissani.  Eilen kävin katsomassa Sinkkuelämää 2 -leffan ystäväni S:n kanssa. Kivaa, kevyttä hömppää, sopii kesätunnelmaan mainiosti, viihdyttävää ja helppoa katseltavaa, minä tykkäsin.

Rannekorut ovat siinä missä huivitkin yksi intohimoni kohde. Rannekoruja teen hopealangasta, helmistä tai sitten tuunaan milloin mistäkin. Nyt olen ollut innostunut pitseistä. Romanttinen vaatetushan on kovasti muodissa nyt.

Virkkausinnossani koukutin silmukoita tällaisiksi rannekkeiksi. Nämä sopivat syksyn tarpeisiin mustan värinsä takia. Lisään tähän vielä mustaa silkkinauhaa jotta pysyvät paremmin ranteissa.


Vanhan neliömallin pitsiliina kääntyi rannemansetiksi, laitoin vain vastakkaisiin kulmiin pienet nepparit. Vilkkuvat kivasti puseron hihan alta. Helppo ja nopea tuunaus!


Virkatusta pitsinauhasta syntyi tällainen yksinkertainen koru rannetta kaunistamaan. Ja nepparilla sekin on kiinni. Tämä nauha ei ole minun virkkaamani, mistä lie kirpparilta tarttunut mukaani.Lempirannekoruni on kyllä kuitenkin ihan ostettu. Tämän raskaan panssariketjun olen ostanut varmasti yli kaksikymmentä vuotta sitten. Mukana on kulkenut, vähän kulunutkin, mutta yhä käyttökelpoinen ja miksei trendikäskin. Olen vaihtanut siihen uuden paksun jousilukon, edellinen oli hutera, ja mielestäni siihen sopimaton.


Hi! My holiday is almost over, sad but true. Well, my actual summer holiday starts in Mid July, so I have something to look forward. Yesterday I went to see Sex and City 2, me likey it a lot, entertaining and easy to watch. Summer movie, indeed!

Bracelets are one of my interests. I make them mainly from silver wire and pearls. But this time I was keen on lace. The black ones I crocheted from cotton yarn. The white ones are made from old lace linen, I just put snaps on them, and that's it. Romantic clothing seems to be in fashion at the moment, so these serve that purpose well. On the below picture is my absolute favorite bracelet, chain armour, rather thick, not made by me, I bought it some twenty years ago, and it is still trendy, at least I think so.

14 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Hurjan kauniita pikkuasusteita! Täytyypä katsella omiakin pitsiliinoja uudella silmällä. Tykkään pienistä romanttisista pilkahduksista vaatetuksessa, vaikka suosinkin varsin suoralinjaista ja yksikertaista pukeutumista pääsääntöisesti. Näissä sinun rannesomisteissa on sitä jotain. Ihana Hietsun kirppis, jaksaiskohan itsekin lähteä koluamaan?

Kesäkukka kirjoitti...

Ihania ovat nuo rannekkeet! Kiitos ideasta :)
Oletko muuten käynyt Salossa iltatorilla koskaan? Siellä on mukavasti myyjiä ja ihan kivaa tavaraa.

Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle!

Johanna kirjoitti...

Rannekkeesi ovat ihania! Pitäisi itsekin kokeilla. Kävin viime kesänä Salon seudun suurkirppiksellä ja siinä vieressä toisella kirppiksellä, jossa oli enemmän huonekaluja. Silloin tein ihan hyviä löytöjä, mutta eihän se aina mene niin. Hietsussa en ole vielä tänä kesänä käynyt. Tykkään siitä sunnuntaikirppiksestä, kun aukeaa vasta kymmeneltä...
Hyviä löytöjä toivotellen!

Eva-Liisa kirjoitti...

Kauniita pitsi rannekkeita. Tuo musta just mun tyyliin,niin sopiva olisi. oi, ohjeen haluaisin niin mielelläni. vai teetkö mulle?

Elsa kirjoitti...

Voi te kaikki ihanat, kiitoksia sanoistanne!

Liisa, keksin ohjeen ihan omasta päästäni ex tempore, joten en osaa sitä toistaa....

Kamomilla kirjoitti...

Oi- kauniita ovat ihan kaikki!!!

Anu kirjoitti...

Elsa, tosi ihania. Ei muuten ole tullutkaan mieleen, että liinan saisi tuunattua noin kivasti tähän käyttöön. Kaikenmoisia pitsejä olen kyllä käytellyt. Kiitti siis kivasta vinkistä!
ps. musta omatekemäsi on superihana

Ainosofia kirjoitti...

Kylläpä ovatkin suloisia...
Enemmän vaan meille naisille tuollaisia ihanuuksia korostamaan naisellisuuttamme. Jee!

Mari kirjoitti...

Vautsi! Ihania ja persoonallisia asusteita:)

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Jospa pysyisi koukku vain kädessä... Aivan ihania juttuja!

Aurinkoa sinne!

Pia kirjoitti...

No johan on ideaa kerrakseen!!! Nuo mansetit (eller vad de nu kallas på finsk)! Tuolla tekniikalla voisinkin tuunailla vanhoja jumppereitani...

Nyt käväisen blogisi syöverryksissä katsomassa esitteletkö hopeakorutöitäsi siellä!

Kramis!
-Pia-

Pia kirjoitti...

ou mai houli gospel songs! Näin hopeahommasi! Huh! Kävin itse parin tunnin hopeasavikurssilla, mutta ei siitä sitten sen enempää (joo on mulla blogissani kuvakin tekeleestä, hehehheheeee).

Terkkujaaa!

Ps, Kaina (Kariina) on varmaan ostanut sinulta mustan ja punaisen kaulakorusetin tytöillemme, kauan sitten...?

Arja kirjoitti...

Kauniita rannekkeita!
Mukavaa viikonloppua:-))

Mirtzi kirjoitti...

Moikka, pitkästä aikaa visiitillä täällä. Harmi, kun et löytänyt mitään kivaa Salosta, itsekin siellä aina käyn, mutta riippuu tosiaan niin myyjistä millaista tavaraa on tarjolla...ja niin, ehkä hiukan omasta mielialastakin (ainakin omalla kohdallani:)).
Käypäs joskus Somerniemen kesätorilla, jos et ole vielä käynyt. Se on auki 8-14 kesälauantaisin, sielläkin tietty myyjät vaihtelee, joten tuuria mitä tavaraa löytyy.(Tämä paikka löytyy kun ajaa vanhaa turun motaria Helsingistä ja kääntyy Somerollepäin ja ajaa sit niin kauan kuin vastaan tulee paikka mistä ei voi erehtyä, paljon autoja parkissa ja myyjiä myös.. tosin säästä riippuvainen vähän. Paikka n.15km ennen Someron varsinaista keskustaa.)
Pitää vielä lisätä, että olen itse törmännyt todellisiin löytöihin täällä maalaishuutokaupoissa, halpaa ja hyvää tavaraa:)