tiistai 16. elokuuta 2011

Hydrangea

Eikö tämä hortensia olekin huikaisevan kaunis? Kaunis väriyhdistelmä, lilan ja vihreän sävyjä, ja niin uhkea ja runsas. Onko teillä antaa hoitovinkkejä? Ymmärtääkseni näiden pitäisi olla suhteellisen kestäviä mutta hoitoahan se kaipaa.


Ain't this hydrangea gorgeous? Love the colour combination of green and lila as well the richness. Do you have any tips how to take care of it? Anyone?


9 kommenttia:

outi kirjoitti...

Komea on. Odottolen innolla, josko joku antaisi todellakin päteviä hoitovinkkejä.:) Itse olen saanut äitienpäiväksi ostetut ruukkuhortensiat säilymään syksyyn; nytkin on vielä kukassa. Kukkien väri tosin muuttuu kesän aikana, ilmeisesti jokin lannoite voisi auttaa. Ainoa vinkkini on se, ettei hortensiaa kannata päästää kuivahtamaan, vaan antaa lorautus vettä vaikkapa päivittäin. Ei se tietenkään hukkuakkaan saa. Mietin juuri, saisiko sitä talven yli mitenkään..

maiju kirjoitti...

Plantagenista neuvottiin myös pitämään koko ajan sopivan kosteana... Saa nähdä miten käy omani kanssa :)

Ruusa kirjoitti...

Olen tappanut jo kolme hortensiaa, joten no comments! ;D

Kaunis on kun mikä!!

Kristina kirjoitti...

Parasta etten sano mitään hoitovinkkeihin liittyvää ;)
Mutta onhan se komea!!

eve kirjoitti...

Väri hipoo kyllä täydellisyyttä!

Itse en ole uskaltanut ottaa tapettavaksi. :D

mokkakissa kirjoitti...

Mulla pysyi tosi pitkään, ei vaan saa päästä kuivamaan. usein kastelen kasveja niin, että liotan 15min ja sitten annan valua kuivaksi ja tyyppi takas ruukkuun istumaan...

Krista / Kristallinhohtoa kirjoitti...

Ihanan värinen hortensia. Meikäläinenkin sai äitenpäiväkukaksi sellaisen ja ei varmaan yhtään kukkaa auennut siihen kunnolla eli parempi ettei meikäläinen ainakaan anna hoitovinkkejä ;)

Domi kirjoitti...

Ihana, meidän äiti kasvattaa megapuutarhaa, jossa on kasveja laidasta laitaan. Mm. kuningasliljat hän saa lähes parin metrin korkuiseksi ja tulenpunaisiksi lannoittamalla happamalla. Hortensiahan vaatii värilleen myös hapanta muistaakseni, mutta siis siellä se tuhisee hänellä kermansinisenlilertävänä (ihan kuin tuo sinunkin) omenapuiden katveessa.

Kultsin kämppä kirjoitti...

Ihana kukkanen! Hoitovinkkejä ei tipu, löytyy nimittäin täältäkin menneisyydestä muutama surullinen kuolemantapaus.