sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

PUUVILLALLA ON VÄLIÄ

(BLOGIYHTEISTYÖ)
Oletko ajatelleet mikä ero on puuvillan ja luomupuuvillan välillä? Molemmat luonnonmateriaalia mutta puuvillan puhdistuksessa on eroja, toinen on puhdistettu veden ja kemikaalien avulla kun taas luomupuuvillatehtaissa puhdistus tapahtuu ajamalla puuvilla  harjatelallisten koneiden läpi.
 
Cilla's lähetti minulle testattavaksi luomupuuvillaisia pyyhkeitä. Toinen on beigen värinen froteinen ja toinen harmaa vohvelikuvioinen pyyhe. Vohvelikuvio herättää koulumuistoja käsityön tunnilta. Molemmat korkeatasoisia, imukykyisiä ja pehmeitä iholle, ja lisäksi tarpeeksi suurikokoisia. Tykkään ja suosittelen. Vohvelikuvioista voisin käyttää myös picnic-peitteenä tai pienen lapsen vilttinä.
 
Pyyhkeiden takana on The Organic Company, joka on tanskalainen design-talo, joka on erikoistunut luomupuuvillaisiin kodintekstiileihin. Tekstiilit suunnitellaan Tanskassa ja kudotaan ja ommellaan pääosin Pohjois-Intiassa. Tärkeää on että tuotannolle on myönnetty GOTS (Global Organic Textile Standard)- ja Soil Association-sertikaatit, jonka mukaan tuotanto on myös eteettisesti valvottua. Cilla kävi viime vuonna tutustumassa The Organic Companyyn, lue siitä enemmän täältä, klik!
 
Kesäkuun ajan Cilla'sissa valkoiset, savenväriset sekä tummanharmaat Rice Weave Terry Towel-kylpypyyhkeet kampanjahintaan.
 
Meriheinäkori ja pyyhkeet: Cilla's


 

 
 

1 kommentti:

Wanderer kirjoitti...

Vähä helmeetä! Vaikka tekstiilitekniikkaa opiskelen, en tiedä mitään luomupuuvillan prosessista. Tarviikin tutustua.