maanantai 21. lokakuuta 2013

MIKSI LUEN SISUSTUSLEHTIÄ?

Minua pyydettiin kirjoittamaan lempparilehdistäni sekä lukutottumuksistani, pientä korvausta vastaan, ja tunnustaudunkin sisustuslehtien suurkuluttajaksi monessakin mielessä. Ja eritoten paperisten sellaisten. Minulle tulee useita sisustuslehtiä kotiin tilattuna, ostan irtonumeroita ja luen muullakin tavalla. Lisäksi työni liippaa niitä läheltä.

Paperinen sisustuslehti on minulle odottamisen arvoinen nautinto- ja rentoutushetki. Mikä kutkuttava tunne se onkaan, kun tietää että illalla saa nautiskella postilaatikosta putkahtavan lehden parissa. Paperista sisustuslehteä nautin monilla aisteilla: silmäni saavat visuaalisia kuvia, nenässäni tuntuu painojäljen tuore tuoksu, käsilläni koskettelen lehden sivuja ja rapistelen paperia. Puhuttamattakaan kaikesta inspiraatiosta ja ideoista, joita ammennan sisustuslehdistä.

Lehtikasat ovat kodissani sisustuselementti. Vanhalla nahkavyöllä kasa kiinni, ja niin näyttää hyvältä sisustajan silmissäni. Lisäksi tärkeä paperipainotuotteen eduista on sen kierrätettävyys. Puu ja siitä valmistettava paperi on uusiutuva ja ympäristöystävällinen tuote.

En pidä nettilehden ja paperilehden vastakkaisajattelusta, mielestäni ne täydentävät toisiaan. En voisi  kuvitella sisustuslehtiä pelkästään sähköisenä versiona. Paperinen lehti on nautinto, kun taas nettiversio sopii nopean tiedon hankintaan ja toimii teaserina paperisen lehden hankkimiseen.

Yksi sisustuslehtisuosikeistani on Deko. Se käsittelee ennakkoluulottomasti eri kokoisia koteja, antaa raikkaita ideoita sisustamiseen ja on monessa mukana, kuten mm. viime kesäisilä Hyvinkään asuntomessuilla Maja-talon sisustamisessa, joka sattui olemaan minun suosikkikohteeni messuilla. Deko on ulkoasultaan riittävän kokoinen ja hyvälaatuisesta paperista painettu lehti. Mikä on Sinun lempisisustuslehtesi?

Lehtikuningas-sivuilla on edullisia ja eripituisia jaksoja Deko-lehtikampanjoita. Itselleni tulee Deko kestotilattuna, sillä se on minusta mutkattomin tapa saada lehti kotiin. Lehden jonka joka tapauksessa haluan lukea eikä tarvitse huolehtia milloin ao. lehti ilmestyy. Lehtikuninkaan kautta on tilattavissa muitakin hyviä lehtiä... hmm... täytyypä mennä etsimään sieltä lisää luettavaa.


Hyvinkään Asuntomessut: Maja

5 kommenttia:

Akissfromthepast kirjoitti...

Kyllä se vain niin on, että paperiversiota ei korvaa mikään mitä tulee rentoon lueskeluun :) täydentää korkeintaan, muttei korvaa :)

Lady of The Mess kirjoitti...

Paperilehtiä ei todellakaan voi korvata nettilehdillä tai blogeilla! Itsekin olen sisustuslehtien suurkuluttaja - välillä niitä tulee tilattuina, mutta irtonumeroita ostan silti;) Viime syksynä, kun aloitin hieman vähentää tavarapaljoutta kotona, meinasi itku tulla, kun heitin menemään vuosia säilyttämiäni sisustuslehtiä!

My Moon kirjoitti...

Kyllä paperilehdet ovat parhautta, niiden lukemiseen liittyy nautinto ja rentoutuminen, sellainen, mitä ei voi koneen ruudun kautta tavoittaa!

Lisay kirjoitti...

Jos saan ehdottaa vierailleni tuliaista tanne ulkomaille,niin se on suomalainen sisustuslehti!!!
Minulle tulee tilauksena Talo ja Koti seka Kotivinkki seka siskolleni Kodin Kuvalehti,joten aika kivasti meilla on kuukaudessa suomalaista luettavaa!!!
Naita sisustuslehtia sitten selailen pitkin vuotta ja vanhat lehdet ovat vahan ajan paasta taas kuin uusia!!!

Päivi Lemström kirjoitti...

Paperiversio vie voiton, rakastan aikakausilehtiä, enimmäkseen luen sisustuslehtiä, joita mieheni raahaa tänne Varsovaan...aaahh kahvikupillinen rauhassa kera lehden, voiko parempaa taukotuokiota kaivata, :-))