keskiviikko 6. marraskuuta 2013

HAASTE: KODIN TYYLI KOLMELLA SANALLA

Haastetta pukkaa... Tällä kertaa Tuija blogista form follows function haastoi minut kuvaamaan kotini sisustusta ja tyyliä kolmella sanalla. Hauskan mielenkiintoinen haaste, johon tartuin mielihyvin ja innokkaasti. Haaste on alunperin kotoisin Valentine's Afternoon blogista. Ja hei tänne kurkistaja, Sinut on haastettu, joten otathan haasteen vastaan! 

KERROKSELLISUUS | LAYERS

Kodissani vallitsee epätasapaino uuden ja vanhan kesken, vanhoja kaappeja ja muutama vanha tolix-tuoli, originaaleja Jielde-lamppuja, kun taas sohva, sänky, kirjotuspöytä sekä kodintekstiilit edustavat uutta puolta. Joukkoon mahtuu design-huonekaluja ja -tavaroita (Eames-tuolit, Block-lamppu, String-hylly), kirppislöytöjä ja uusia hankintojakin.

Oman kerroksen sisustukseeni tuovat erilaiset oman käden tuotokset, tee-se-itse-jutut ja tuunaukset, kuten tyynynpäälliset, julisteet ja printit. Keittiön vanhan ruokapöydän olen itse maalannut. Kotini on rakentunut pikku hiljaa vähitellen, vain muutos on pysyvää. Olen sisustajana pikimmiten rönsyilijä ja kerääjä kuin minimalistinen. Kokeilen mielelläni eri sisustusjuttuja ja -trendejä, ja olen valmis luopumaan, kun on tarvis.

Värimaailmani on melko mustavalkoinen, joskin kerroksia raikastaa hippunen harmaan ja ruskean sävyjä. Väriskaala on enemmän vaalea kuin tumma. Tummia värejä löytyy yksityiskohdista. Tykkään sekoitella eri kuoseja, ruutua, raitaa, pilkkuja ja muita graafisia kuvioita.  

RENTOUS | EASINESS

Suhtaudun sisustamiseen rennon humorisella otteella. Hankin siitä mistä pidän. Kodikkuus ja toimivuus sekä viihtyvyys ovat tärkeitä, onhan koti se paikka jossa eniten vietän aikaani. Sängyn ja sohvan pitää olla mukavia. Helppouteen liitän aidot materiaalit, kuten puuvillan, villan, nahan, puun ja metallin, miksei betoninkin, ja näitä kaikki minulta löytyy kodistani eri muodoissa.

KOMPROMISSI | COMPROMISE

Jotkut asiat ovat annettuja, kuten se että asun vuokra-asunnossa. Kaikkeen ei voi eikä saa koskea. Esim. pintamateriaalit (valkoiset seinät, katto ja kaakelit, laminaattilattia) ovat valittuja, ja niiden kanssa on elettävä.  Mihin en voi vaikuttaa, siitä en stressaa. Se tuo oman twistinsä sisustuskuvioihin, mutta mielikuvituksella ja kekseliäisyydellä pääsee pitkälle. Esimerkiksi makuusopen olen erottanut muusta huoneesta kirjahyllyllä, ja olen tuonut siihen rauhallisuutta ja pehmeyttä laittamalla sängynpäädyksi mustan kankaan seinälle. 
 
I was challenge by Tuija from the blog form follows function  to discribe my interior with three words: layers, easiness and compromise.

6 kommenttia:

Tuija / form follows function kirjoitti...

Kiva, että lähdit haasteeseen mukaan :)
Minusta olet onnistunut hyvin huolimatta kompromistien tekemisestä. Blogiystäväni Kukkapillin blogista varastettu hieno lause sopii tähänkin " se joka haluaa, keksii keinot, se joka ei halua, keksii selitykset" :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Rakastuin noihin raidallisiin petivaatteisiin!!!

Elsa kirjoitti...

Kiitos, Pieni Lintu, ne ovat Annon mallistosta, ja päiväpeitto Tine K:n.

Elsa kirjoitti...

Kiva oli tehdä tämä postaus. Hyvä lausahdus, joka pätee moneen.

marjamatilda kirjoitti...

Voi ihanuus noi vanhat tuoli! Tuli mummula mieleen !

Annika kirjoitti...

Kiva että toteutit tämän haasteen! Löysit lisäksi tosi mielenkiintoiset sanat.

Uskonpa että monenkin kodissa, myös omistusasunnoissa, kompromissit ovat läsnä, vaikkei niitä välttämättä ajattelekaan. Meilläkin on esim. kirkkaanpunainen jääkaappi vaikken siitä yhtään välitäkään. Se oli meillä vanhastaan ja olisi ollut hölmöä ostaa uusi toimivan ja uudenkarhean tilalle, ainakin kokeilematta ensin sopiiko se uuteen tilaan vai ei. Vaikka eihän se nyt siis sovikaan meillä kyllä oikein mihinkään ;)