perjantai 11. syyskuuta 2015

HABITARE 2015 SUOSIKKINI

Vietin Habitaressa kaksi päivää, messuilla oli hyvä, avoin ja iloinen tunnelma. Iso alue kahlattavana läpi, joten jos etsit oikotietä, niin tässä tulevat minun suosikkini. Kannattaa ehdottomasti mennä käymään, tällaisia tapahtumia on harvassa. 

Varmasti Habitaren kuvatuin kohde IRTIOTTOJA-teos ahead! -alueella, yli valkoista sateenvarjoa on vaikuttava teos
Kokonaisuutena paras alue on ahead!-suunnittelualue, jossa on runsaasti katsottavaa ja koettavaa. Alueella esitellään uutuustuotteita, prototyyppejä, konsepteja yms. Ja kaiken lisäksi luodaan katsaus tulevaisuuteen. Mielenkiintoisin on mielestäni SIGNALS-vainunäyttely, jossa vietin tovin jos toisenkin. Trendianalyytikko Susanna Björklundin kanssa yhteistyönä syntynyt neljän huoneen näyttely, joissa haistellaan tulevia trendejä ja kuunnellaan heikkoja signaaleja.  

Sammalmatto | Moss carpet


Pahkat-suunnittelukilpailun jaettu ykkössija: KIEPAUS, suunnittelija Pipsa Pokkinen ja Sanna Sipilä
 
Pahkat-suunnittelukilpailun jaettu ykkössija: KUUSIO, suunnittelijat Heikki Konu, Erik Lindahl, Minna-Maria Salonen ja Sami Markkula
Trash Cuisine -standi oli yksi suosikeistani. Osastolla otetaan konkreettinen askel kuluttajan suuntaan ja näytetään miten nykyajan teknologia, kierrätysmateriaalit ja luovuus tuovat ideoita keittiömuotoiluun. Hyöteiskeittiötä, materiaalien uusiokäyttöä, romumuotoilua (mm. Art Ippa -lusikkakorut), hävikkiruoka-kokkausnäytöstä, ruokaa sienistä.


Art Ippa -lusikkakorut
Yksittäisistä osastoista suosikkini oli sama kuin Sisustustoimittajat ry valitsema osasto, siis Asun-lehden ja Kannustalon yhteisstandi (7h39). Hauska ja oivaltava idea tuoda kokonainen talo = LATO messuille, ja sisustaa niin sisältä kuin ulkoa rohkeasti ja kokeilevasti. Asun-lehden päätoimittaja Ulla Koskinen suunnitteli osaston. Sisällä tummanpuhuvia elementtejä - piristävä poikkeus - mustat seinät ja kaakelit, mustaa ja harmaita tekstiilejä. Pihapiiri oli kodikas saunamajoineen ja betonipöytineen. Lisäksi Sinnerlig-sohva näytti niin hyvältä pihalla. Kiistatta mielenkiintoisin ja mieleenpainuvin osasto!
 
Sinnerlig-sohva (Ikea) ja Woodnotesin Twiggy-pöydät

 
Tuon tähän vielä yhden suosikkini. Teemu Järvi  Illustrations (7k59), jossa esitellään Teemun luontoaiheisia töitä eleettömästi ja aiheeseen sopivasti. Teemu Järvi on helsinkiläinen luontoaiheisiin erikoistunut kuvittaja, jonka työt puhuvat puolestaan.
  
 

1 kommentti:

KOTIA. kirjoitti...

Kiva postaus ja ihania nuo Teemun työt. I Like ♥