maanantai 8. elokuuta 2016

LÖYLY

Helsingin varmasti vetovoimaisin kohde tänä kesänä on ollut Hernesaaren yleinen sauna ja ravintola Löyly, joka on uniikki niin sijainnin kuin arkkitehtuurin osalta. Urbaania meriluontoa parhaimmillaan.
 
Puurakenteinen pinta-alaltaan yli 1 800 neliömetriä käsittävä ja harjakorkeudeltaan 9 metriin nouseva rakennus on upea design-nähtävyys ja puurakentamisen taidonnäyte.
 
Löylyn arkkitehdit ovat Ville Hara ja Anu Puustinen Arkkitehtitoimisto Avannosta. Rakennuksessa yhdistyvät betoni, teräs sekä puu. Suunnittelussa haluttiin noudattaa ekologista rakentamista sekä ympäristövastuullisuutta. Käytetty puu on FSC-sertifioitua. Rakennus koostuu kahdesta osasta, saunasta, joka on kuin musta laatikko, ja sen päällä on geometrinen hulmu (julkisivu) joka suojaa saunaa. Erilaisia puukappaleita on 4 000 ja niistä jokainen on numeroitu.
 
Sisustus on Joanna Laajiston käsialaa. Ulkokalusteet metallia, jotta eivät lentele tuulessa. Sisätila on minimalistisen niukka, vaaleaa puuta ja tummaa metallia. Takka näkyy tilan joka puolelta, kuten myös merimaisema on läsnä.
 
Hieno paikka viettää aurinkoisia kesäisiä päiviä istuskellen terassilla tai sitten saunoen. Olen ehtinyt Löylyyn jo monesti tänä kesänä.
 
Onkohan Löylystä Helsingin maamerkiksi? Ennustan että näin tulee olemaan sillä Löylyllä on kaikki valmiudet siihen. Mielenkiintoinen ilmestys - joka tapauksessa.
 
Löyly (in English steam), a public sauna and restaurants opened in May in Hernesaari, is a great addition to Helsinki's attractions both in terms of its architecture and location. Urban sea nature at its best.
 
 


 

 
 
 

3 kommenttia:

Frida - Visualaddict kirjoitti...

Tuo on kyllä varsinaisen mielenkiintoinen rakennus. Ja joka kerta sieltä löytyy myös turisteja kameroineen päivineen, joten on tainnut saada pyyvän paikan turistienkin sydämessä :)

Marie kirjoitti...

Löyly on "pakko käydä joskus"- listallani! Näyttää kyllä niin upealta!

KATJA/ NEOVIA HOUSE kirjoitti...

Näyttää hienolta! Tätä paikkaa on rummutettu niin paljon, että on kyllä listalla "must", pakko nähdä :)