tiistai 18. heinäkuuta 2017

DIY: SHIBORI-VÄRJÄYSTÄ

Saimme Fridan kanssa idean testata vanhaa japanilaista shibori-värjäystekniikkaa, jossa värjättävä tekstiili taitetaan, kääritään, sidotaan, solmitaan, rypistellään, sidotaan kuminauhoin tai naruin, kiinnitetään pyykkipoikia, helmiä jne. ja sitten upotetaan väriin. Värjäyksen ideana on että väri ei tartu sidottuun kohtaan, vaan siltä kohdin kangas jää alkuperäisen väriseksi ja eri kuvioiseksi riippuen taittotekniikasta. Kiehtovaa ja yllättävää, koska lopputuloksesta ei voi olla varma. Koukuttavaa kaikin puolin. Ostin mustaa väriä (Nitor-merkkistä), ja kankaana valkoista puuvillaa ja pellavaa sekä yksi beigenvärinen pellavatyynynliina. Youtubesta ja googlettamalla saapi lisää ideoita hakusanalla "shibori".

Tested shibori dyeing. So fascinating and engaging. I am hooked.
9 kommenttia:

Frida - Visualaddict kirjoitti...

Woooooow! Kyllä me ollaan hyviä. Mä olen edelleen hieman kateellinen sinulle tuosta upeasta haitarintaitto /neliö -kuviosta :)

souliina kirjoitti...

Nämä värjäykset näyttävät tosi hyviltä! Muistan itse kokeilleeni vastaavaa tekniikkaa silkkihuivien värjäykseen joskus yli 10 vuotta sitten, mutta ei niistä noin nättiä tullut :)

Unknown kirjoitti...

Ihanat . Toi tyynynpäälinen on aivan ihana. Kuinka teit nuo ympyrät ?

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Aivan ihania!
Tykästyin itsekin tuohon tyhnyliinaan.
Kymmeniä vuosia sitten "hippiaikaan" värjättiin pyöreitä kuvioita t-paitoihin:)

Elsa kirjoitti...

Innostuin tekemään lisää, kuvioinnnit onnistuivat hienosti, mutta väritys ei. Täytyy treenaa vaan lisää. 😜

Elsa kirjoitti...

Koukuttavaa tää kyllä on. Kannattaa kokeilla.

Elsa kirjoitti...

Jos tarkoitat toiseksi alimman kuvan ympyröitä, niin ne syntyivät pelkkien kumilenkkien avulla. Kumilenkki tiukasti kiinni ja useisiin kohtiin.

Elsa kirjoitti...

Kieltämättä hippi- fiilareita syntyi. 😂

Unknown kirjoitti...

Kiitos ♡