torstai 14. joulukuuta 2023

TÄRKKELYSTEHTAASTA UNELMAKODIKSI

Gustav Ovland on ravintoloitsija,  juontaja ja suunnittelija (Stugdrömmar, suom. Mökkiunelmia), kädentaitaja, sekä koirien Boriksen ja Brorin isäntä, joka teki elämänsä löydön Skånessa - hylätyn ja raunioituneen tärkkelystehtaan työläisasuntoineen.  Remontin lopputulos on huikea ja uskomaton, kodissa on runsaasti omaperäisiä ideoita ja persoonallisia sisustusratkaisuja. Niistä mainittakoon esimerkiksi ruokakomero (skafferi) asunnon ja tehtaan välisessä tilassa - avohyllyillä pikkelsipurkit, säilykkeet jne - keittiön ikkunasta näkyy mitä on saatavilla. Puhumattakaan tehdastilasta, joka on taivaan alla, ja sieltä löytyy ulkokeittiö, seurustelutilaa ja pieni allaskin. Onpa Boriksellakin upea oma leponurkkaus. Gustav Ovlandilla on selkeästi kyky nähdä tilojen mahdollisuudet ja kyky osata tehdä käsin  eikä hän pelkää haasteita. 

Mielestäni parhaan käsityksen Gustavin kodista ja sen remontoinnista saa YleAreenan Husdrömmar-ohjelmasta: https://areena.yle.fi/1-62685822, joka valitettavasti poistuu katselusta jo 8.1.2024. 

Gustav Ovlandin löytää somesta: You tube ja Instagram

Below the home of Gustav Ovland, a Swedish restaurer, tv presenter and designer, dog owner of Boris and Bror. His home was originally a starch factory with a worker's apartment and Gustav turned it to a marvellous and inspirational home full of original smart ideas. 

Source of pictures: Residence Magazine
Ei kommentteja: