maanantai 28. heinäkuuta 2008

Wanhat wanerilaukut

Minulla on tai oikeastaan oli ONGELMA eteisessä - kun olen se hamstraava harakka - minne laitan kaikki ne tarpeelliset ja tarpeettomat huivit, tumput, pipot, kengät, käsineet yms. Siihen pulmaan löytyi ratkaisu wanhoista wanerimatkalaukuista. Olen tehnyt neljän wanerilaukun pyramidin eteiseen ja vielä alimmaiseksi olen sijoittanut vanhan VR:n ensiapuarkun. Näissä on sitä tavaraa jota just ja juuri nyt ei tarvita. Olen miettinyt mitä en maalaisi valkoiseksi. Luulen tai tiedän varmaksi että näiden esineiden alkuperäinen väri on se ainoa ja oikea. Näitä en lähtisi valkoiseksi maalaamaan.Wanhat wanerilaukut ovat nostalgisia ja ajan patinoimia esineitä. Voi kunpa nämä waneriset laukut pystyisivät kertomaan kuka on kantanut kätösessään, mitä ovat nähneet, ja mitä niissä on ollut. Eivät ole kovin hääppöisiä kantaa, raskaita ja epämukavia mutta sisulla ja perunavellillä eteenpäin. Ehkäpä kauppalopo on kulkenut pitkin maita ja mannuja perunoita ja sipuloita kaupustelemassa. Tai ukko on lähtenyt tämä kädessään niitä tulitikkuja lainaamaan. Tiedä häntä.

11 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Hei Elsa,
Hetken ajattelin, että sieltähän se Elsa on tullut Turusta kaikkien noiden ihanaisten matkalaukkujen kera. Arvaa hihitinkö tässä...
No mutta aivan ihania löytöjä, en todellakaan minäkään näihin kajoaisi maalipenssselin kanssa, jotain rajaa jossain täytyy olla...vaikkakin se maalaminen onkin niin antoisaa puuhaa. Itselläni myöskin vaistoo sanoo jotain katsoessa että ei tulisi mieleenikään maalata valkoiseksi. Minulla on ollut yksi vanha Talonpoikais antiikkituoli, johon kyllä kerran kävi ajatus maalata se valkoiseksi, mutta onneksi oli järkeä vielä sinä päivänä jonkin verran, et ajatuksissa on kyllä käynyt. Sitten päätin antaa sen pojalleni, joka ei taatusti sitä maalaa.
Siis todella kauniita ja mikä vielä hyvä niin on tarpeellista käyttöäkin, siis sellaista mitä vähän harvemmin käyttää. Sanoisin vielä kauniita katseenvangitsijoita. Kiitos jälleen kuvistasi.
Nauti Illastasi.

Elsa kirjoitti...

Hei Sirkka, kiitokset viestistäsi... Reissuni Turkuun peruuntui, ja kun en päässyt länteen, lähdin päiväretkelle itään, tarkemmin Porvooseen. Sehän on ihana kaupunki kapeine kujineen ja kivijalkaputiikeineen. Kivaa iltaa Sinullekin, Sirkka! - Elsa

Mari kirjoitti...

Mahtavat laukut olet löytänyt! Minulla on myös matkalaukkukokoelma, mutta tällä hetkellä sinne tänne ripoteltuna... Kun remontti on joskus valmis, etsin kokoelmalleni kivan paikan. Mutta kauniilta siis jälleen näyttää täällä;)

Mari

titta kirjoitti...

Mahtava laukkukokoelma ja niin kauniskin:)
Titta

päivi kirjoitti...

mahtavat laukut elsa, sinulla!
noita en kyllä minäkään raaskisi maalata, jossain se raja sentään kulkee......
upeat juuri tuollaisina, ja
kauniisti esille laitettuna.
jännä juttu, tätini mies tuossa naapurissa tekee juuri tuollaisia mutta tietenkin ovat sitten uusia ... upeita nekin ja aivan käyttöön tarkoitettuja!
kiitos taas elsalle silmän ilosta!

t.päivi

Sarppa kirjoitti...

Apua miten ihania laukkuja... ja samaa mieltä muiden kanssa maalauksesta...ovat noin juuri mahtavat... mistäs nuo olet löytänyt?

Hanneloore kirjoitti...

Hei Elsa.
Ihania laukkuja ja en kyllä minäkään noita raaskisi maalata.
Mutta ovat noin aseteltuna todella kauniit:)

Hanna

Elsa kirjoitti...

Kiitokset ihanista kommenteistanne kaikille!

Sarppa: Olen kerännyt pitkään ja hartaasti näitä wanerilaukkuja, osa kirpparilta, osa pelastusarmeijan kirpparilta, ja yksi muistaakseni huuto.netistä. Kivaa noissa on se että ne ovat eri kokoisia.

- Elsa

Riitta / Wanilla kirjoitti...

Ihastuttavan laukkukokoelman oletkin saanut kerättyä.
Minäkin tykkään niistä juuri tuollaisina kuin ovat.
Meiltä löytyy kaksi kappaletta samaisia vanerilaukkuja, jotka kylläkin ovat tällä hetkellä varastossa odottamassa vuoroaan esille pääsemisessä:)
Kiitos sinulle visiitistäsi puodissani, oli ilo tavata sinut ja saada blogillesi"kasvot".
Tänä kesänä olenkin tutustunut jo useampaan bloggaajan kasvotusten.
Hyvää yötä!

Marja Kristiina kirjoitti...

LOISATAVA idea!!! Siellä ovat siis kesäaikaan talvivanttuut hyvässä tallessa? Koristeellisen näköistä JA käytännöllistä! Ja olet oikeassa, alkuperäinen väri on Se Oikea.

Aurinkoista päivää!

Vintage kirjoitti...

Din blogg är helt underbar,helt i min smak.Tack för tta du kommenterade så att jag kunde hitta dig Kram Susanne