sunnuntai 10. elokuuta 2008

Armeijan laatikosta sohvapöydäksiSohvani vieressä seisoo vanha armeijan laatikko, pieni puinen sellainen. Sen olen huudellut huutonetistä, hinta oli kokonaiset 5 euroa. Ostohetkellä pinta oli vihreä -armeijan vihreä tietty. Erinomainen sohvapöydäksi, ajattelin silloin, ja yhä niin ajattelen.


Puupinta oli ehjä, ainoastaan väri ei ollut ihan kohdallaan. Joten eihän siinä muuta keinoa taaskaan ollut kuin maalit pois, hiomaan ja pensseli heilumaan. Ja valkoinen - totta kai - siitä tuli, ja hiekkapaperilla kulutettu maalamisen jälkeen. Laatikko on kätevän kokoinen, sellainen kompakti, 50 cm leveä, 20 cm korkea ja 35 cm cyvä. Laatikon lansi avautuu puoliksi, ja sisällä on tilaa lehdille ja kaukosäätimille - niitä kun nykyään joka laitteelle omansa.7 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Pöytäsi on todella kaunis!!!
:) tiina.

päivi kirjoitti...

tiedätkös elsa, veljeni armeijan palveluksessa siellä merellä ja mummolassa konehallissa tuollainen pölyttyy.. siinä kylläkin punainen risti keskellä ja pikkuisen kookkaampikin taitaa olla..
kävisi soffapöydäksi varmaan..., muutes samanlainen!
kauniisti olet omasi tuunannut.. minulla ei taida olla tilaa mutta
pidämpä hienon ideasi mielessä!
mukavaa sunnuntai päivää sinulle..
terkuin päivi

maiju kirjoitti...

Minäkin Huuto-netissä aina välillä pyörin, mutta en sieltä mitään ole löytänyt, (ainakaan halpaa). Laatikosta tuli tosi hieno, sopivasti rosoa, jotta syntyy juuri oikea tunnelma. Montako maalikerrosta olet muuten hiomisen jälkeen laittanut?

Täällä eletään myös pian maalinhuuruisia hetkiä - olen juuri saanut komuutin hiottua! Aion noudattaa sinulta saamaasi vinkkiä ja maalaan vain yhden kevyen kerroksen vesiohenteisella maalilla (ja hion pinnan sen jälkeen). Saa nähdä, miten onnistun... =) Tulipa romaani...sori!

Elsa kirjoitti...

Rouva Romu: vain yksi maalikerros tässäkin puolihimmeää maalia

Mari kirjoitti...

Tosi kaunis ja onnistunut projekti. Olen käynyt noita samaisia arkkuja muutaman ostamassa suoraan armeijan puodista, joka muuten sijaitsee Tikkakoskella.. En vain ole tehnyt niistä noin kauniita. Mutta kiitos vinkistä;)

Mari

Milana kirjoitti...

Ihastuttava blogi, ja niin kauniita kuvia!!!!

Hanna kirjoitti...

Onpas hurmaava pöytä ja kekseliäs idea sinulla! Käsittelysi jälkeen arkku/pöytä näyttää oikein kauniilta ja kuvistasi välittyy kiva tunnelma. Mukavaa, kun olet löytänyt esineen muodon tärkeyden, sen alkuperäinen käyttötarkoitus ja pinta/väri eivät ole olleet niin tärkeitä.