lauantai 9. elokuuta 2008

Wanha sivustavedettävä sohva


Keittiöstäni löytyy vanha sivustavedettävä sohva. Kyse on vanhasta sohvasta, isoäitini on sen ostanut joskus huutokaupasta. Isovanhempani jopa nukkuivat tässä sohvassa.


Kun sohvan sain siinä oli lukuisia maalikerroksia, muistaakseni ainakin neljä. Maalien poisto oli kova työ, kiitokset siitä isälleni. Hiomisen jälkeen taas pääsin miettimään mitä tehdä pinnalle: siinä on tumman tammen värinen vahakerros. Joskin olen totaalisesti siihen kyllästynyt, ja taas on mietintämyssyn alla mitä tehdä pinnalle. Jos maalaisin sohvan valkoiseksi, niin saattaisi se raikastaa ja puhdistaa sohvaa minulle enemmän miellyttävämmäksi.Sohvan yläreunassa on kaunis koristeleikkaus.
P.S. Kiitoksia kovasti systerille, että kuskasit sohvan tuulessa ja sateessa kotiini! Ja vieläpä kannoit sen neljänteen kerrokseen. Urotyö vailla vertaa!

17 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

et muistanut kiittää sohvan toimituksesta kotiisi :))

Riikka T kirjoitti...

Hieno sohva ja hieno pintakäsittely.
Älä maalaa, kun olette nähneet noin suuren vaivan.
Ei kaiken tarvitse olla valkoista:-)

maano kirjoitti...

ihana ilmestys ..todella kaunis yksilö

päivi kirjoitti...

upea soffa!
ja hyvin puhdistettu ja käsitelty.

sinulla muitakin tummia kalusteita joten varmasti kaunein juuri noin... menettää tietysti myös luonnettaan ja arvoaan jos maalaat.. maalaaminen aina jotenkin lopullinen teko joten mieti tarkkaan.. itsellä yksi alkuperäisellä , vanhalla puupinnalla ja kun en sitä raaskinut maalata , hankin yhden lisää joka vähemmän kärsi maalauksesta....
mukavaa lauantai päivää.. itsellä se meneekin pensseli kädessä?
tekuin päivi

Elsa kirjoitti...

Kiitoskiitoskiitos Systerille! Siitä että kuljetit, kannoit sohvan kotiini.

Terkuin, Elsa :)))

Elsa kirjoitti...

White Linen ja Päivi,

Olette varmasti oikeassa tuosta maalaamisesta. Mutta joskus sitä väsyy, ja miettii muutosta. Ehkäpä vain toivon vahvistusta, että tämä nykyinen ratkaisu on se OIKEA.

titta kirjoitti...

Kaunis sohva! Aivan ihana pinta siinä <3 Titta

Inkivääri kirjoitti...

Onpa hieno sohva ja minun mielestäni hyvä juuri tuollaisena!

Sirkka kirjoitti...

Voi luoja kun se on kaunis...
en kyllä itse tekisi mitään tälle kaunottarelle, harvoin näkee jotain näin upeaa...ja minulle tuli jotenkin niin hyvä mieli noista tyynyistä,
kerron kun menin viime vuonna Kapteeninkatua pitkin niin eräässä antiikkilikkeen ikkunan ulkopuolelle oli nostettu pari punavalkobeige raidallista vanhaa tyynyä, sataa ripotteli...nopeasti otin ne siitä kainalooni ja kysyin mitähän maksavat, ei paljon mitään,olisiko viisi euroa kappaleelta, kiitos kun pelastit ne sateelta,myyjä sanoi ovat vanhoja sodanaikaisia, täytyy ottaa purut sisältä pois ja pestä. Niin tein ja ne ovat minulla nyt rakkaimpiani:D
Sinulla on ihana Systeri.

Sarppa kirjoitti...

Hui kun oikein pelästyin kun sohvasi on niin kaunis, siis todella kaunis.. en minäkään taitaisi tuota raaskia maalata

Jokos kehuin että sinulla on niin ihana koti?

T. Sarppa

Sarppa kirjoitti...

Blogissani on sinulle ''jotain'' =D

Mummu-Ruusunen kirjoitti...

Voi miten ihana sohva! Minäkään tuskin raaskisin sitä maalata, kokeile valkoista peittoa ja valkoisia pitsi tyynyjä. Vaikka kauniit niin kovin kauniit ovat nuotkin.
Kiitos vierailustasi ja kommentistasi, ehkä en sitten ihan hirveästi matkalaukustani maksanutkaan.
TV: Marika
http://www.haaveiluja.vuodatus.net/

Heidi kirjoitti...

Huhuu...

Kyllä on kaunis sohva, helmi.

Vaikka kovasti rakastan valkoista niin tuollaista aarretta en kyllä ehkä maalaisi. Sillä on tunnearvoa kovasti koska siinä olvat jopa nukkuneet sinun isovanhempasi.

IHANA <3

Elsa kirjoitti...

Kiitoksia kovasti mielipiteistänne ja kommenteistanne! Ehkäpä ensin vaihdan tekstiilit ja siivoan sohvalta alta ylimääräisen roinan pois, niin katsotaan sitten.

Ja Sarppa, kaunis kiitos tunnustuksesta kera kultakortin, niitä ei voi koskaan olla liikaa.

Ada och Emil kirjoitti...

Kaunis kuin mikä!

Eikö vaan olekin upea tunne kun tietää että omat isovanhempasi ovat omistaneet sohvan, joka nyt komistaa teidän kotianne...vanhoissa esineissä ja huonekaluissa kauneinta on nimenomaan niiden salaperäinen menneisyys. Tarinat, joita ne eivät kerro meille, mutta voimme vain arvailla :)

Elina kirjoitti...

Aivan upea sohva ja kaunis juuri tuollaisenaan. Luulen, että tämän valkoisen innostuskauden jälkeen pian taas näitä upeita tummia värejä rapsutellaan esiin valkoisen alta.

Veera kirjoitti...

Mikä upea sohva. Oikea kaunotar...ja tuo koristeleikkaus...ihana! Minulla on myös sellainen tarve, että kaiken pitöisi olla aina valkoista.Hyvin usein maalipensseli heiluu riippumatta siitä mitä mieltä muut ovat...( Varsinkin jos kyse ei ole minkään alkuperäisen maalipinnan tuhoamisesta. ;) ) Mutta tämä sohva on kyllä tosiaankin oikea kaunotar ihna tuossa asussaankin. :D Mukavaa viikonloppua ja nyt taidan lähteä tutustumaan blogiisi vielä paremmin. :)