maanantai 8. syyskuuta 2008

Sunnuntaiaskartelua ja -ompelua

Sunnuntaina kulutin aikaani askartelun ja ompelun parissa. Tulipa sitä myös siivottua ja laitettua vaatekaappi uuten uskoon. Vaatekaapista käyttämättömät vaatteet kierrätykseen, ja rikkinäiset roskiin. Tätä olen suunnitellut jo kauan, ja nyt sain vihdoinkin energiaa jostakin.

Ensin askarteluun. Tein pari vitriinilaatikkoa hopea- ja muille esineille. Sain vinkin kesällä tulleesta kesä-T.I.L.A. ohjelmasta. Ostin askartelukaupasta pari vitriinilaatikkoa, maalasin ne valkoisella kalustemaalilla, ja sitten hionta kuivumisen jälkeen. Esineet pysyvät näin pölyltä piilossa eikä koko ajan tarvitse pyyhkiä pölyjä. Ja näihin on helppo vaihtaa esineitä myöhemmin.

Valikoin joukon hopea- ja alpakkaesineita sekä muuta, kiinnitin esineihin kaksipuolista tarran, ja sitten asetteluhommiin.

Isommassa vitriinissä hopeapikareita, suola- ja pippurisirottimet sekä erilaisia ottimia.
Pienemmässä vitriinissä Madonna-patsas, hopeapikari, sydän köyhänmiehen hopeasta ja hopeinen haarukka, ja taustalle kiinnitin pienen pitsinauhan.

Ompelin "Myös leivokset ovat ruokaa" - pehmotaulun (olen näyttänyt tällaisen aiemmassa postauksessani). Tämä on jo myyty. Näitä on kiva tehdä, ei kovin vaikeaa, ja valmistuu suht' nopeasti.


17 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Mielettömän kauniit nuo vitriinitaulut!
Ihan tuli itsellekin into alkaa tuollaisia väkertämään.Vaikka en kyllä noin kauniita varmaan saa aikaiseksi..
Iloista alkanutta viikkoa!

Tiina kirjoitti...

Kauniit taulut olet tehnyt ja Tildaakin surautellut... hienoja tosiaankin!!!! :) mukavaa alkavaa viikkoa, tiina :)

maano kirjoitti...

siis ihanaiset askartelut .. ja nuo sinun itseompelemat taulut ..kops .. pyörryttävän ihania :)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit nuo vitriinitaulut! Mukavaa alkanutta viikkoa.

Riikka kirjoitti...

Ihanat askartelut <3!

Ompelutaito on kyllä sellainen asia jota kadehdin kovasti...Upea tuo sinun ompelema taulu!!

Sirkka kirjoitti...

Minunkin täytyisi tehdä tuo aivan sama, siis tyhjentää...kaappini, kun sais vaan jostain sitä innostavaa energiaa just siihen hommaan:)
Mitä kaikenlaista kauneutta olet taas loihtinut nähtäväksemme ja uskon että itsekkin sait näistä hyvän mielen aikaiseksi, niin onnistuneita ovat kuin olla ja voi.
Mukavaa tätä päivää.

Riikka kirjoitti...

Ihania askarteluja!
Tuo taulu on kovin herkullinen. ;)
Ihanaa alkanutta viikkoa!

Marja Kristiina kirjoitti...

Voi että miten ihania luovuuden tuotoksia! Kävin laittamassa pakastemansikoita sulamaan välittömästi tuon ompelemasi taulun nähtyäni... jo sen väri sai veden kielelle!

Marja Kristiina kirjoitti...

Minä vielä.

Olen ostanut sen ruukun tuollaisenaan porvoolaisesta sisustusliikkeestä (muut asiakkaat pitivät minua takuulla seinähulluna kun ryömin lattialla siirtelemässä pieniä ruukkuja pinoista toisiin valitessani mahdollisimman 'huonokuntoisia'). Kotipihalla minulla on ollut vajaan vuoden maahan kaivettuna muutamia ruukkuja patinoitumisen toivossa. Olen kaatanut päälle luonnonjugurttia, sammalsilppua ja jopa olutta (jolloin taas mieheni piti minua seinähulluna) mutta toistaiseksi ruukut ovat aina vaan yhtä puhtoista ja moitteettoman kiiltävää punasavea. Plaah.

Sen sijaan jonkunasteista fiilistä olen joihinkin saviruukkuihini saanut hieromalla pintaan tipan valkoista maalia ja vähän kosteaa laastia, joskus jopa hippusen vihreää maalia jos on ollut, noin niin kuin sammalta merkkaamaan. Kukkakauppiaani käyttää kuulemma vihreää spraymaaliakin mutta minusta se kuulostaa aika raisulta toimenpiteeltä.

Hope this helps :-)

Olivieno kirjoitti...

Ihanat askartelut! Laitatko vitriinit seinälle vaiko pidät pöydällä?

Kirsi kirjoitti...

Onpa tosiaan kauniit nuo vitriinit ja ommellakin osaat...

Hyvää Illan Jatkoa!

Kirsi

päivi kirjoitti...

kauniit käsityöt taas siellä, erityisesti tuo pienempi vitriini kaunis!
minne aiot laittaa nuo esille?
kuvia odotellessa...
iltaterkuin päivi

Elsa kirjoitti...

Hellou kaikille ihanille kommenteerajille! :))

Vitriineistä toinen on ikkuna-laudalla ja toinen kirjahyllyssä, toisen niistä voisi kiinnittää seinääkin, mutta olen tosi huono poraamaan reikiä seinään...

- Elsa

Elsa kirjoitti...

Ja Marja Kristiinalle erityiskiitos ruukun käsittelyvinkeistä!

Peikonlehti kirjoitti...

Niin lohdullinen tuo leivostaulu... Aina on "varaa" yhteen =)

Hanna kirjoitti...

Olet todella kätevä käsistäsi! Aivan ihania luomuksia!! Nuo vitriinitaulut veivät sydämeni. Nappaan varmaan ideasi, että saan itsellenikin noin kaunista.

Krisse kirjoitti...

Kauniita vitriinitauluja..
Syysöyterveisin.
-Krisse-