lauantai 26. kesäkuuta 2010

Olive tree II

Taas se tapahtui, nimittäin edellinen oliivipuu kuivui ja kuoli. En edes tiedä miten oliivipuun saa talvehtimaan ja säilymään hengissä talven yli. Yritin kovasti saada siihen eloa siinä kuitenkaan onnistumatta. Eihän sille mitään enää voi, joten uutta putkeen vaan. Hankin eilen Plantagenista tämän uuden yksilön, se oli halvennuksessa ihan 50%:n alennuksella. Rungollinen oliivipuu maksoi 15 euroa.  Laitoin sen vanhaan Ikeasta hankkimaani sinkkiruukkuun, toivottavasti jaksaa siinä pysyä hengissä. Toki sitä kastelen aina välillä.

Oops, I did it again! I managed to kill my previous olive tree. It is quite impossible for me to get olive tree staying alive over the long winter time. I tried very hard but no success at all. Well, I bought yesterday a new olive tree, and for my surprise it was on  sale, it cost only 15 euros. Thumps up that I manage to take care for this beautiful tree. Have a nice weekend!

14 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Mullakin on joskus ollut oliivipuu, mutta talven aikana se vain kuivui:(
Tarvitsisi varmaan viileämmän talvehtimispaikan.

Anu kirjoitti...

Kaunis on puu rukussaan ja tuon ihanan tuolin päällä.
Minä pidin omaa oliiviani koko talven viileässä nurkassa ja valoisassa (en tiedä miten sitä pitäisi oikeasti yrittää talvehdittaa). Kesti puoliksi :) Puolikas kuivui ja toinen puoli rehotti keväällä kunnes nyt alkukesästä sekin puoli kuivi enkä mitenkään saanut kyllä estettyä. Uutta on kai täälläkin siis lähdettävä metsästämään. Kiitos Plantagen -vinkistä. Josko vaikka meidänkin nurkilla nuo olisivat Plantagenissa alella.

Anonyymi kirjoitti...

Ostin oman oliivipuuni viime keväänä ja nyt kesän aikana se on tehnyt paljon uusia kehtiä mutta saa nähdä miten sille käy talvella, valoa kun on niin vähän=(

Mukavaa juhannuksen jatkoa!

Karita

Eva-Liisa kirjoitti...

Kaunis oliivipuu. En ole koskaan ostanut itselleni. Täytyy katselle löytyisikö kukkakaupasta.

Ainosofia kirjoitti...

Kyllä se onkin kaunis.

Itselläni ei ole vielä koskaan ollut vastaavaa... ehkäpä joskus kokeilen...

päivi kirjoitti...

mikään ei ole ikuista,
eivät kasvitkaan ja
uudenhan voi hankkia:)
harmi kun täältä noita ei saa,
voisi koettaa...
"Synttäri"
terkuin
päivi

outi kirjoitti...

Minulla kesti talven ihan vaan keittiössä. Aika lähellä ikkunaa, mutta ei kuiteskaan ihan ikkunalla. Mulla on luulo, että oliivi ei saisi kauheasti kuivua, vaikka kuivaahan se jossakin Kreikassa kyllä on, missä ne luonnollisesti kasvavat.Kastelin siis ja mullat vaihdoin. Luin jostain,että ovat usein turhan tiiviissä mullassa. Eli vaihda multa, sekoita siihen jotain soraa tms, saat ilmavuutta juurille.Mun oliivi on partsilla kesät; se on kait sen "kylmä kausi" ja sisäilma talvella se "kesä". Tsemppiäuuden oliivin kanssa!

Arja kirjoitti...

Kaunis on oliivipuu:-))
Mukavaa viikonlopun jatkoa<3

Kultsin kämppä kirjoitti...

Olen kuullut huhua, että joku olisi joskus onnistunutkin tässä vaikeassa lajissa heh...
Tsemppiä!

Mari kirjoitti...

Oliivipuu on kaunis, mutta tiedän, että saisin sen hengiltä alta aika yksikön... :)

SariW kirjoitti...

Aivan ihanat kuvat !!! Oliviipuuta en ole koskaan kokeillut, kun ovat olleet sen verran hintavia...
Sait tuon rungollisen tosi edullisesti !
Mukavaa sunnuntain jatkoa !

Katja - Bag End kirjoitti...

Kappas vain, mekin ostimme oliivipuun viime lauantaina! Vielä sormet ristiin että säilyy hengissä... Ne on kyllä kauniita :-)

Mukavaa viikon jatkoa täältä helteiden keskeltä,
Katja

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Mullakin kuoli oliivipuu enkä ole raaskinut ostaa vielä uutta;) Siis on toi niin ihana toi valkoinen tuoli!

Hyvää illan jatkoa!
Anu

Unknown kirjoitti...

Heippa, oli ihan pakko kommentoida tätä oliivipuu osiotasi. Mulla on ollut sama oliivipuu about 3 kesää, talvet se on varastossa ja kastelen silloin kun muistan, nyt se on kyllä ihan tursakkeen näköinen, mutta on innostunut nyt tekemään niitä oliiveja. Katsoppa blogistani jos haluat...
Ajattelin, että jos laittaisit sen oliivipuun johonkin astiaan oikein multaan, niin, että et jätä sitä pelkästään siihen ruukkuun ja siihen kasvatusastiaan.En tiedä onko tästä apua mutta itse olen tehnyt niin.;=)
Mukavia kesäpäiviä ja onnea oliivipuullesi.;=D