sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Lavandula officinalis

Kuten tuossa edellisessä postauksessa vähän hehkuttelin kesälomasta, niin sitä odotan ínnolla. Olen lähdössä nimittäin reissuun Etelä-Ruotsiin ja Tanskaan. Autolla mennään aarteita jahtaamaan tällä kertaa, ja erittäin loistavassa seurassa. Tuskin maltan pysyä housuissani, hih!

Sitä odotellessa hankin laventelin olohuoneen ikkunalaudalle. Saas nähdä miten sen kasvattamisen kanssa käy. No, kävi miten kävi, laventelia on mukava silittää ja rapsutella, ilmaan ja käsiin tarttuu lempeä ja rauhoittava tuoksu.

Mukavaa uuden viikon alkua! Huomenna onkin minulla tiedossa Eric Claptonin konsertti.

As in previous posting mentioned, it is some four weeks to my summer holidays, and during it I am going to Denmark and to Southern Sweden for treasure hunting with car. Waiting  it with great enthusiasm, as you certainly can imagine. In the meanwhile I bough the lavender  to living room's window board. It is lovely to touch the lavender as the calming scent catches the air and my hands. Have a nice week! By way, I am going tomorrow to Eric Clapton's concert here in Helsinki.

18 kommenttia:

Villa König kirjoitti...

Oh I love lavendel. Wish you a lovely sunday. Hugs Yvonne

Hanna kirjoitti...

Pidän myöskin laventelin tuoksusta. Mukavaa aarteenmetsästysmatkaa!

Ruusa kirjoitti...

Olen ihan kade, hyppään teijän auton katolle jäniksenä mukaan ;)
Varmaan bongaatte vaikka mitä ihanuuksia..oijoi!

Laventeli..ah! :)
Aurinkoa päivääsi!

Katja - Bag End kirjoitti...

Kuulostaa kukkarolle vaaralliselta tuo aarrejahti, mutta varmasti hauskalta :-)

Laventelista tykkään minäkin, mutta ainakaan meidän puutarhassa se ei viihdy. On kokeiltu vaikka kuinka monta kertaa mutta ei onnistu. Liian rikas multa kaiketi... Voisihan sitä tosiaan sisätiloihinkin ostaa ainakin kokeilumielessä :-)

Loistavaa keikkailtaa huomiselle! Eiköhän Slowhand ole vielä voimissaan :-)

t. Katja

Mari kirjoitti...

Oo, sinullahan on mukavia hetkiä tiedossa! Tuollaiselle reissulle olisi kiva lähteä...

Ada och Emil kirjoitti...

Lomareissusi kuulostaa vähän liiankin ihanalta :D en ihmettele hetkeäkään jos et jaksa odotella, hih ;) en jaksaisi itsekään...

Rakastan laventelia! Käsisaippua ja käsivoidekin tuoksuvat siltä :) Mutta itse kasvin saan aina kuolemaan muutamassa päivässä!! Mitäköhän teen väärin.

Kaunista helleviikkoa Sinulle.
-Sanna

Akissfromthepast kirjoitti...

Upea matka! mä toivottelen mukavaa matkaa ja löytämisen riemuja! :D

Beatrice kirjoitti...

I really like the master Clapton. Write to the concert experience is necessary. If you make pictures at the concert - put on the blog is essential.

My lavender bloom any day in the garden:)

Best wishes!

Kristina kirjoitti...

*nuuskii* latventelin tuoksua...
se löytyy mun hajumuistista, lempituoksuni...
Hyvää lomaa sinule!

Akissfromthepast kirjoitti...

hei torjuukohan laventeli muuten hyttyset? ihan kuin olisin jostain lehdestä lukenut..

Kesäkukka kirjoitti...

Kuulostaapa mukavalta tuo matkanne :)

Hyvää lomaa!

Merja K kirjoitti...

Oi, mikä ihana reissu teillä on tiedossa :)

Unknown kirjoitti...

Täällä yks kpl kademielisiä, ystäviä, ihanasta lomastasi. Voi uskon että siitä tulee ihana reissu ja tietän seurasi, viherrys naamallani senkun syvenee...:) paitsi että saanhan minäkin tässä nauttia mukavasta seurastasi, joten suon sinulle aarrejahdin.
Nuuhh..nuuhkii hän...lavetelit on ihania..hmm..tuttu sankko...tuleekohan se meille hoitoon ens talveksi...:)

Helmi kirjoitti...

Ihania puuhia sinulla Ericistä Tanskaan ja kaikki siltä väliltä!!

Niin on lempikasvini tuo laventeli! Haaveeni on joskus nähdä ja haistaa kokonainen laventelipelto Provencessa.

Kyllähän laventeli ainakin Etelä-Suomessa ulkona viihtyy (ei tosin taida talvehtia). Liian kuumasta se ei tykkään, mutta aurinkoa se rakastaa. Liian märästä se ei tykkää, mutta vettä se rakastaa. Liian raviteikkaasta mullasta se ei tykkää, mutta kalkkia se rakastaa. Liian kuivasta ilmasta se ei pidä, mutta sumuttelua se rakasta.... Tuliko tässä nyt tarpeeksi puskanhoito-ohjeita ;-)
heh.

Mulla on taas kaksi komiaa (ja törkykallista) puskaa terassilla. Ostin ne nuppuisina ja vähän aikaa jo pelkäsin, että kylmyys estää kukkaan puhkeamisen kokonaan. Mutta nyt...ehkäpä nämä lähiaikojen aurinkopäivät ovat tervehdyttäneet puskani. Ihan siltä näyttäisi...

Kaunis tuo sinun ämpäri-istutuksesi!

Intianminttu kirjoitti...

Mulla kävi köpelösti perhoslaventelin kanssa. Ostin sen Plantagenista. Jonkun ajan päästä osa sen kukkavarsista meni ihan veltoiksi. Löysin joukosta pari kirvaa. Suihkuttelin kirvat pois pariin otteeseen, mutta kasvi ei tokeentunut. Valitin Plantsuun, pyysivät roudaamaan kasvin takaisin, mutta en ole jaksanut. Parempaa onnea sinun laventelin kasvatukselle ja nautinnollista lomaa!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Oi, miten ihana reissu tulossa, oikein mukavaa semmoista! toivottelee romulyyli-riitta

Tuuli - Lumo Lifestyle kirjoitti...

Meillä on laventeli parvekelaatikossa muiden yrttien kanssa, hyv on voinut. Vähän kuivahtanutta laventelia voi sekoittaa vaikka hunajan ja turkkilaisen jugurtin kanssa.

Kuulostaa jännältä matkalta. Itselläni on Amerikan-nmatka tulossa. Parin päivän autoiluosuuden reitti on suunniteltu antiikkiliikkeiden sijainnin mukaan. Täytyy vain muistaa pitää järki päässä; yli 20 + 7 kg matkatavaroista kun peritään kotimatkalla lisämaksu...

Sannu kirjoitti...

Voi sua onnellista kun pääset reissuun♥