torstai 4. syyskuuta 2008

Eteisen hattuhylly


Olen asunut 1980-luvulla vanhassa kansakoulussa, ja sieltä vintiltä löysin koulun wanhan HATTUHYLLYNAULAKON. Silloin se oli mintunvihreän värinen, taisi siinä olla muutama maalikerros muitakin värejä. Kauan aikaa sitä säilyttelin, ennen kuin tajusin että siitähän tulisi mainio hattuhylly eteiseeni.Ja eikun maalinpoistoon. Hiekkapaperilla ja pahimmat kohdat koneellisesti. Kun maali puhdistettu, niin pähkinänväristä puuvahaa päälle, ja kiillotus kaiken päälle. Alkuperäiset koukut olivat hävinneet. Mutta etsinnän jälkeen löysin Tarjoustalosta (ihme kyllä!) uusvanhat tummanruskeat koukut, jotka mielestäni sopivat tyyliin.


Hyllyn päälle olen laittanut vahaamani VIINIPULLOLAATIKON ja siinä säilyttelen sesongin huiveja, pipoja ja käsineitä. Hyllyn toisessa päässä Askosta hankkimani punaiset ENSIAPULAATIKOT.


Hyllyn alle olen sijoittanut Ikeasta hankkimani PUISEN JAKKARALAATIKON, jossa pidän kenkiä, ja samalla se toimii istuimena. Oven vieressä olevassa PAJUKORISSA säilytän myös kenkiä. Tuntuu että kenkiä on paljon, mutta niitä joita käytän on muutama. Pitäisi kai päästä eroon kengistä joita en käytä. Kyllähän se niin on että jos jotain ei käytä vuoteen, niin tuskin sitä käyttää milloinkaan. Eteisen kattolamppuna on Ikeasta ostamani "KRISTALLIKRUUNU", jonka läpi valo kauniisti heijastuu.

Ihan tyytyväinen en ole vielä eteiseeni. Nyt hakusessa on puisen jakkaralaatikon tilalle penkki tms. eteistilaan sopisi vähän isompi huonekalu. Mutta pikkuhiljaa ja silleen. On kivaa että kotini ei tule ikinä valmiiksi, vaan että uusia projekteja, isompia tai pienempia tulee eteen. Riittää puuhastelua ja suunnittelua.

Huomaathan että kuvaustilanne on hieman lavastettu, sillä olen ottanut takit pois - niissä ei ole mitään näkemistä, kaikki ovat mustaa. Eikä minulla yleensä ole noin siistiä. :))

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

huomenta.
tänne heti tulin kurkkimaan ja kaunista on. nuo vanhat vintit on kyllä ihania aarreaittoja!

Marja Kristiina kirjoitti...

Huh, sinähän aikaisin olit postauksen äärellä. Aamuvirkku?

Todella harmoninen kokonaisuus eteisessä ja punainen väri piristää ihanasti. Kaikki sopii (jälleen kerran) ihan älyttömän hyvin toisiinsa plus vieläpä käytännöllisyydessä löytyy.

Minä tein eilen megasiivouksen vaatehuoneessa ja heitin aika monta paria kenkiä pellolle. Vuoden, parin takaiset olivat joko jo nuhjaantuneita tai sitten so two years ago ;-) Mutta helpotti! Ylimääräinen tavara tuntuu keräävän vain jotain negatiivista energiaa.

Kivaa torstaita!

sariw kirjoitti...

Kaunis naulakkohylly. Näinhän se on, että käyttömättömästä/ tarpeettomasta luopuminen antaa tilaa "uudelle", mitä se sitten onkaan...

maano kirjoitti...

eteisesi on kyllä huisin kaunis .. ja tuo naulakka aivan ihastuttava :)

titta kirjoitti...

Hieno naulakko! Sukulaisten luona olen bongannut vanhoja naulakoita kaikenmaailman varastojen ja autotallien seinillä, vaatekomeroissa ja vinteillä. Siellä ne odottelevat, että joku pelastaisi :)

Cia kirjoitti...

Oikein harmittaa kun en ole useinkaan kerennyt kommenttia jättämään tänne aivan ihastuttavaan blogiisi vaikka usein täällä vierailenkin,joten nyt korjattakoon tilanne;)Kyllä on niin upeita juttuja kotisi pullollaan ja kirjoituksiasi on hauska lukea=)

pioni kirjoitti...

Kengät on ihme juttu, niitä vaan kertyy ja kertyy meidänkin tuulikaappiin.
Kurkkaapa blogiini, löydät sieltä jotain.

Sirkka kirjoitti...

Kaunis on eteisesi, eikä kompastu kenkiin:)) Jos jotain on minullakin niin kenkiä...aina täytyisi saada uusia vaikka entisiäkään ei ole tullut käytettyä:) Niin eteinen on käyntikortti, eikö niin sanota:)

päivi kirjoitti...

nyt vasta eteiseen asti ehdin, pikkuisen kipeänä ollut ja kommentoinnitkin ylivoimaiselta tuntuu... uni kyllä maittaa?
juuri sinun oloinen tuo naulakko uusine koukkuineen, varmasti kaunis myös takkeineen...piristävän näköiset nuo ensiapulaatikot hyllyn päällä...
kiva idea!
kenkäsi kivasti piilotellut, itsekin tykkään että piilossa parempi!
yöterkuin päivi

Katilein kirjoitti...

Kivan näköistä. Ja tosi kotoisa naulakko, tuollaiseen minä ripustelin reppua ja takkia ekaluokasta kuudenteen luokkaan :)