perjantai 5. syyskuuta 2008

Maniasta toiseen: Peltirasiat


Muutama postaus sitten kuvailin leivosmuottimaniaa, on minulla toinenkin mania josta riittää juttua ja kuvia, nimittäin PELTIRASIAT. Niitä minulla on joukkueellinen, niin isoja kuin pieniä. Pääasiallisesti vanhoja vaikka on joukossa uusiakin. Osa käytössä, osa koristeena. Peltirasioita olen haalinut kirppareilta, huutiksesta, komppaamalla vinttejä ja joskus roskiksiakin. Säilyttelen peltirasioissa nappeja, pitsinauhoja, lankarullia, neuloja, silkkiruusuja jne.Pienen pieniä grammarirasioita. His Master's Voice-rasioita eri värisenä.


Pauligin teerasia, niin kulunut ja ruosteinen ja niin kaunis omalla tavallaan. Rasian vieressä on tämän päiväinen kakkulapiohankinta, alpakkainen II palkinto.


Wanha saksalainen ompelukonetarvikerasia.

Itämaista pähkinähalvaa ja Rettigin tupakkasekoitusta.

Kauniisti maalattu ja koristeltu punainen peltirasia.

Pienempiä peltirasioita, vasemmalla takana uudempi pastillirasia, etualalla punainen typewrite ribbon -rasia, maljakossa Pantflavin-pastillirasia Bayerilta, boorisalvaa-rasia Mikkelin Uudesta Apteekista sekä Vaselin-purkki.

11 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Wau,miten upea edustus wanhoja rasioita!
Pelkäänpä että saatoit tartuttaa rasiamaniasi minuun..
Ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle!

Wanhatar kirjoitti...

Mahtava peltirasiakokoelma:) Pirteää perjantaita!

Mari

maano kirjoitti...

iiiihania .. poden samaa oireyhtymää :)

Sirkka kirjoitti...

Täällä taas hihitellään, siis sellaisella hyvämielisellä tarkoituksella, samoin minä olen aina pitännyt vastaavanlaisista rasioista ja käsissäni hypistellyt. En kuitenkaan ole alkannut niitä keräilemään...muutamia on kyllä tullut hankitua, kalleimmasta maksoin 20e. vanha englantilainen Biscuits purkki, jossa myös säilytän keksejä. Hyvä idea sinulla nille, että on myös käyttötarkoitustakin, muistatko mitä missäkin on:) Nautitaan päivästämme, tällä hetkellä ei ainakaan sada, sikäli mikäli jos meinaa ulkoilla.

Marja Kristiina kirjoitti...

Voi miten kivoja!!! Onko hankkimisen edellytys sinua miellyttävä väri ja patina tai muuten vain vekkuli idea? Uudet eivät kelpaa?

Minulla on kaapin perukoilla kasa jouluisia peltirasioita, joita ikinä en saa laitettua esille niin että olisin tyytyväinen. Voitaisiinkohan joulun alla katsoa, jos vaikka ihan ottaisit niitä käsistäni...? En tuputa, kaipaan vain edelleen sitä kaappitilaa :-D

Hyvää viikonloppua!

titta kirjoitti...

Oho mikä rasiakokoelma, itsekin noita aina kirppiksillä hiplailen, mutta vielä en ole keräilijäksi ryhtynyt :)

Villa Vaalea kirjoitti...

Voi voi, nuo peltirasiat pehmittivät minut kyllä täysin!

Minullakin on jokunen ja nyt taisit tartuttaa maniasi:).

päivi kirjoitti...

kerrassaan kauniit rasiat ja upea kokelma!
noihin en ole vielä hurahtanut,
täältäpäin ei tuollaisia löydäkkään.
hyvä niin,ihailen sinun kaunokaisiasi.
pirteää perjantain jatkoa sinulle elsa:)
t.päivi

mimosamamma kirjoitti...

Kyllä näissä peltirasioissa (ja myös puurasioissakin), vanhoissa ja uudemmissa on jotain hurjan kiehtovaa! Kokoelmasi on ihan kunnoitettava, minulla on vain muutama jemmassa, mutta aina näitä yritän bongailla kirppiksiltä ja muista puodeista:)

Mukavaa viikonloppua:)

Marja

Elsa kirjoitti...

Moikkelismoi kaikille! Kiitokset kannustavista kommenteistanne, olette kaikki niin mahtavia kaikin puolin!

Marja Kristiina: Kyllä yleensä minua viehättää ne vanhemmat peltipurkit ja -rasiat, ja joskus harvemmin uudet. Vaikea määritellä etukäteen, sen vain tuntee. Mikä ettei, voitaisiin ihan katsella joulun alla peltirasiakätköjäsi... Meilaile vaikka kuvia lähempänä ajankohtaa.

- Elsa

Galleri MochB kirjoitti...

Oj så många härliga charmigt slitna burkar! Me like too...:O) Har faktiskt några stycken jag också någonstans. Dem borde jag leta fram!