keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Rautalangasta väännettyä II

Etsin inspiraatiota. Sellaista askarteluintoa ja - energiaa, jota tuntuu olevan monella bloginpitäjällä. Sormet jo syyhyävät tekemiseen, ajatukseni ideoivat alati, mutta motivaationi on ainoastaan hieman alhainen. Mutta yritystä on kuitenkin vähän. Tänään väkersin muutaman rautalankatyön ja yhdet helmet. Onpa minulla yksi myssy harmaasta villalangasta kudonnnassa melkein valmiina, olen sitä kutonut jo melkein kaksi viikkoa... :))

Rautalanka on kiitollinen materiaali, sitä on helppo työstää, ja siitä on moneksi. Siihen voi yhdistää monenlaista materiaalia; helmiä, juuttinarua, pitsiä, amuletteja jne. Tässä ensin muutama rautalankaristi helmillä, näitä olenkin jo aiemminkin laittanut näytille.


Sitten muutama sydäntikku, joita olen laittanut kukka- ja kasviruukkuihin. Vaikkapa muratin seuraksi. Nämä ovat menossa ystävälleni TT:lle, jolle teen vastaavanlaisia mutta enkelinmallisia.Sitten vielä turkoosin värisistä ja erimallisista kivistä helmikoru, ja kivihelmet on yhdistetty toisiinsa hopealangalla. Tähän on työn alla vielä rannekoru.


16 kommenttia:

Hanni kirjoitti...

Hienoa työtä, koru on tosi nätti!

Sarppa kirjoitti...

Täällä oli ihania postauksia, sinulla on kyllä kaikkea kaunista ja taitavakin olet.. ihania nuo sinun ''väännöt''

Mari kirjoitti...

Olet taitava... Niin ihania. Tulee ihan inspis itsellekkin:)

Inspiration i vitt kirjoitti...

Hej Elsa ojoj va jag gillar ni blogg, den är så otroligt fin och du visar så mycket vackra saker i ditt hem. Tittar in då och då.
Kram på dig/Ingela.

maano kirjoitti...

hienoja , kysäsempä et millasta on tuo sinun rautalanka ku näyttää olevan niin suoraa , ei ilmeisesti semmosta puukapulan ympärillä olevaa ?

Elsa kirjoitti...

Maano, noin 30 cm pituisia suoria pätkiä, 1,5 mm:n floristin rautalankaa, olen sitä ostanut Sinooperistä. Ei siis kelassa.

Elsa kirjoitti...

Ingela: Tack för dina vackra ord! Gillar mycket också din blogg, och roligt att Du lämnade ett meddelande!

päivi kirjoitti...

ihania raudan taivutuksia taas<3
askartelu on mukavaa kun on aikaa... nimim. sormet liimassa:)
t. päivi

elina kirjoitti...

Upeita töitä, olet todella taitava ja työn jälki on ihanan tarkkaa. Mistä olet löytänyt helmiä jotka menevät rautalankaan?

Fru Skrot - Rouva Romu kirjoitti...

Rautalanka on kyllä ihan huippumateriaali, josta keksii helposti melkein mitä vain! Minullakin on sormia syyhyttänyt jo vaikka kuinka kauan kaapissa odotteleva kerä, joka on niin paksua, että sen katkaisemiseen tarvitaan kunnon pihdit. Ja mies on mennyt lainaamaan meidän ainoat isällensä...pakko varmaan ostaa jo omat! ;)

Kirsi kirjoitti...

Hienoja "väännöksiä". Mulla on kans tuota 1,5 mm lankaa, mutta se tuntuu tosi vaikealta työstää. Mitä työkaluja käytät?

Kirsi

Elsa kirjoitti...

Kirsi: Eri paksuisten rautalankojen lisäksi pienet leikkurit, pyöröpihdit, ja pihdit joissa on tasapäät. Olen pihtejä hankkinut Biltemasta. Kaikki pihdit ovat pieniä käteen sopivia. Ja sitten pieniä renkaita teen sukkapuikkojen ja ruuvikiristimen (onko tämä oikea nimi?), sekä pienen metallisahan kanssa.

Terkuin, Elsa

Sirkka kirjoitti...

Taitava olet käsistäsikin kerrassaan upeita nuo! Tuli mieleeni kun olen noita sydämiä tehnyt joskus aikoinaan, silloin kullanvärisestä:) tosin ilman helmiä, niin annoin niitä ystävilleni ystävänpäivänä:)
Tuo vaaleaturkoosin sävy on kaunis!
Kiitän vielä sydämellisesti onnitteluista, sateesta viis, onneksi eilen näytin lehdille vähän haravaa:) vaikkakin lisää lehtiä tuleekin.

Mukavaa päivää ja hyvää mieltä Sinullekin.

Kirsi kirjoitti...

Kiitos Elsa vastauksestasi, työkaluja minulta löytyy joka lähtöön, ja rautalankaakin on kolmea eri paksuutta. Täytyy illalla yrittää saada jotain aikaiseksi ; )

Kirsi

Elsa kirjoitti...

Kirsi, yksi juttu vielä, käytän piparkakkumuotteja hyväkseni, niiden ympärille kierrän rautalangan...

olivieno kirjoitti...

Hienoja rautalankakoristuksia!