lauantai 13. joulukuuta 2008

Hetekkaryijy ja prinsessan kruunu


Tänään kävin yhdessä Äitini ja Systerini kanssa Menneen Ajan Joulumarkkinoilla Lohjalla, jotka järjestetään Lohjan keskiaikaisella kirkonmäellä ja sen ympäristössä. Vaikka sää oli surkea ja marraskuun (joulukuusta huolimatta) sateinen, niin tunnelma oli lämmin ja tunnelmallinen. Minä tykkäsin ainakin kovasti. Tarjolla oli paljon kivoja itse valmistettuja tuotteita, kuten käsitöitä tekstiileistä puutöihin, jouluisia makeita ja suolaisia, perinteisiä ja paikallisia herkkuja, lahjatavaroita, kuusenkoristeita, kransseja, taontatöitä ja paljon muuta mielenkiintoista. Homma jatkuu vielä huomenna, joten tervemenoa sinne, jos siltä tuntuu. Suosittelen lämpimästi.

Minun haaviini tarttui rautainen koriste, hetekkaryijy - itse keksimäni nimi tälle ihanuudelle - ruosteisesta hetekkapohjasta valmistettu seinäkoriste, jossa roikkuu lasiprismoja. Näppärästi ja luovasti keksitty wanhasta esineestä jotain uutta. Eikä todellakaan hinnalla pilattu, 10 euroa!Täytyyhän prinsessalla/kuningattarella - vaikka vallattomalla - olla kruunu, onneksi sellainen löytyi!Tämä on Rautaharakoiden tuote, he vääntävät metallilangasta yms. materiaalista hulvattomia ja villejä käyttö- ja koriste-esineitä. Tuohon voisi vaikka lisätä muutaman koristeen, lasiprisman tai nauhaa. Puolukanvarsista tehdyn kranssin taidan laittaa ulko-oveen tervetuloa toivottamaan.Pieni tinasta valmistettu rintarossi, aiheena merihevonen, puhutteli minua, joten se lähti mukaani. Tämän on suunnittelut Design Vanhatalo, joka on Hattulassa toimiva tinakorupaja. Korut valmistetaan valamalla ja pintakäsittely tehdään tinalla tai kullalla ja patinoimalla.


Menen ehkä huomenna Nurmijärvelle Wanilla Roseen, jossa järjestetään sisustuskirpputori puodin yläkerrassa. Katsotaan josko minulla on riittävästi puhtia ja energiaa lähteä sinne sillä minulla on melko kova työviikko takana. Mieleni kovasti ainakin tekevi.

9 kommenttia:

päivi kirjoitti...

ihania juttuja onkin haaviisi tarttunut, tuo kruunu kyllä erikoisen ihastuttava:D
mukavaa shoppailu päivää sinulle jos riitan luokse ajelet... sain sieltä vastikään paketin täynnä lahjoja.... itselleni :D
lämpimin terveisin päivi

tiina kirjoitti...

Kauniita ostoksia olet tehnyt... :)
Ja terveisiä Riitalle jos menet Wanilla Roseen... kunpa pääsisin miekin.

maano kirjoitti...

hienoja ovat löydöksesi :)

Sirkka kirjoitti...

Taidetta...ja Elsalle on silmää sellaiselle...hetekkaryijyä en ole aikaisemmin nähnytkään ja siihen saa vaikka mitä... mielikuvitus vain valloilleen ja sitäkään ei Elsalta puutu.
Kruunun olet ansainnut!

Mari kirjoitti...

Hienoja löytöjä olet tehnyt! Etenkin tuo kruunu on ihana :) Mukavaa 3.adventtia!

mimosamamma kirjoitti...

Ryijy on mainio! Upeaa että "romusta" luodaan taidetta (sitä tuo minusta on) Olen joskus nähnyt, taisi olla joku puutarhalehti, hetekan pohjan klematisten tukena ja se oli myös aika sykähdyttävä näky! Muutkin ostoksesi ovat taattua Elsaa eli hyvällä maulla valittuja:)

tinttarus kirjoitti...

Blogissani olisi jotakin sinua odottelemassa....

Linkitys vain temppuili omiaan.....

Mari kirjoitti...

Ihanat löydöt! Hieno tuo sinun ryijy:)

tina kirjoitti...

Ryijy on kierrätystä kauneimillaan:0) Aivan ihana kruunu.Ei voi muuta kun ihastella!
Ihanaa joulun odotusta!