lauantai 14. helmikuuta 2009

999 hopeaa - fine silver


Olin eilen hopeariipuskurssilla, jossa tutustuin paitsi tekniikkaan ja tekemiseen, niin myös Art Clay-hopeasavimateriaaliin. Noin kolmen tunnin innostavalla kurssilla opin hopeasaven perustyötavat, ja samalla syntyi omista kätösistä hopeariipuksia. Käytettävissäni oli 5 gr hopeasavea, ja minulla se riitti kolmeen pieneen riipukseen.

Tässä minun kolmen tunnin saavutukset:Mitä se hopeasavi sitten oikein on?

Hopeasavi on hopeajauheen, orgaanisen sideaineen ja veden sekoitus. Hopeasavi muistuttaa tavallista muovailusavea, joten sitä on helppo työstää haluttuun muotoon joko käsin tai sitten muottien, terien tms. avulla. Kun koru on muotoiltu, se kuivataan muutamassa minuutissa hiustenkuivaajalla tai sen voi jättää huoneen lämpöön yön yli. Kuivana sitä voi vielä viimeistellä viiloilla, hiekkapapereilla tai muita työvälineitä käyttäen. Tämän jälkeen esine poltetaan, jolloin orgaaninen sidemateriaali palaa pois. Tuloksena on koru, joka on puhdasta hopeaa/ 999 hopeaa. Hopeakoruun on mahdollista liittää muita materiaaleja, kuten zirkonia-kiviä, lasia, emalia, jne.

Mikä parasta, hopeasavi on kierrättyä materiaalia, joka on japanilainen keksintö. Aida Chemical Industry (erikoistunut kierrätysprosesseihin) Japanissa keksi Art Clay-hopeasaven. Monista kierrätettävistä jätemateriaaleista kuten vanhoista valokuvaus- ja röntgenfilmeistä saadaan tonneittain puhdasta hopeaa.

Suosittelen kursseja lämpimästi kaikille, aikaisempaa kokemusta korujen teosta ei tarvita, kurssilla avuliaat ja ystävälliset ohjaajat. Käsillä tekemistä mitä parhaimmassa muodossa, minä olen lumoutunut ja innostunut, ja jäi vielä kova hinku tehdä lisää, joten kävin jo ilmoittautumassa koko päivän kurssille. Käykää Hopeasavi.fi-sivuilla tutustumassa.

Yesterday I participated a Art Clay - course of making silver charms. Art Clay or silver clay, as it is also called, is a japanese invention, and after some phases of handling, it becomes fine silver. The Art Clay is recycled material. Very interesting and easy way to make jewerely.

12 kommenttia:

piitis kirjoitti...

Kuulostaa mielenkiintoiselta. Täytyy käydä kurkkimassa hopeasivuja.
Oliko helppo työstää?
Mukavaa ystävänpäivä iltaa Sinulle!
T. piitis, valkoinen pioni

Mari kirjoitti...

Ihania aikaansaannoksia! Houkuttelevalta kyllä kuullostaisi... Mukavaa ystävänpäivän iltaa!

Elsa kirjoitti...

Työstäminen yhtä helppo kuin tavallisen muovailuvahan.

Mirtzi kirjoitti...

Tyylikkäitä tuli koruista! Ihanaa, kun osaat tehdä niin hienoja asioita omilla käsilläsi.

Hyvää illanjatkoa!
Mirtzi

Something White kirjoitti...

That technique sounds very interesting; it´s the first time that I hear about this clay. You know which thought immediately came to my spirit...: maybe with that clay we can make our own money!! :D
No, I´m joking of course. But your crafts are very nice.
Have a good Sunday!

maano kirjoitti...

kuulostipa kivalta materiaalilta :) ja hienoja ovat aikaansaannoksesi :)

Riikka T kirjoitti...

Kyllä ovat tyylikkäitä.
Korukurssilla en ole koskaan ollut, mutta kasvivärjäys-, pajupunonta-, huovutus- ja keramiikkakursseilla ainakin. Joka kerta olen tykännyt kovasti sekä tekemisestä että ohjaajista

tinttarus kirjoitti...

UPEITA!!
Onnea uudelle innostukselle!
Jospa vain jaksaisi innostua......

Tilu kirjoitti...

Kivalta materiaalilta kuulostaa. Annoitkin hyvän selvityksen työn etenemisestä. En ole aiemmin materiaalista kuullutkaan. Kiitos vinkistä.

titta kirjoitti...

Hei Elsa, tosi hienoja riipuksia. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselle, pitää pistää korvantaakse :)

Sirkka kirjoitti...

Upeita aikaansaannoksiasi jaksan aina ihailla...kiitos myös kirjoituksestasi, joka oli mielenkiintoinen kokonaisuudessaan.

Tunne on ihana, kun löytää jotain uutta mielenkiintoista itselleen ja saa sen toteutettua...liitelee...

Hyvää iltaa sinulle, Elsa.

Riitta K kirjoitti...

Hei vaan!
Ihastuin täysin ja heti paikalla kävin Hopeasaven sivuilla tutustumassa. Kurssi löytyy täällä päin ainakin maaliskuun alussa ja eikun sinne. odotan innolla.