maanantai 2. maaliskuuta 2009

Treasures from the flea market, vol 2


Kirpputorinäyttelyni viikonloppuna hankituista aarteista jatkuu...


Ostoskoriini löysi tiensä wanha ja pieni puurunkoinen rahi, jonka korkeus noin 14 cm, ja halkaisija noin 26 cm. Jämerä ja vakaa rahi, joka on tehty kunnon puusta eikä mistään rimpulasta lastulevystä tai vastaavasta. En olisi tätä ostanut ilman Systerini lempeää painostusta, hän näki siinä runsaasti potentiaalia, ja niin näen minäkin nyt. Kiitos, Systeri!


Mietintämyssyni alla käyn läpi mitä tehdä tälle. Sinällään kaunis ristipistetty verhoilukangas on huonossa kunnossa, kulunut ja rikkoutunut. Joten se ainakin menee vaihtoon. Ehkäpä painan kangasta, ja verhoilen sillä rahin uudelleen. Puuosa on suhteellisen hyvässä kunnossa, joten hionta saattaa riittää. Joka tapauksessa sitä en maalaa - ehkä, en tiedä. Jotenkin minusta tuntuu siltä että valkoinen väri ei tähän sovi. Olisiko Sinulla antaa vinkkejä? Mitä Sinä tekisit?


Hello to you! My show of the flea market treasures from the last weekend continues. I was charmed by an old footstool, wooden frame and a cross stiched fabric. At the moment I am planning how to restore this nice piece. The fabric is in poor condition, so that will be placed with something, perhaps I'll paint and print fabric with textile colour. Wooden frame will be sanded, not necessarily painted. Well, we shall see! What would you do? Any hints or tips?

12 kommenttia:

Riikka T kirjoitti...

Hieno rahi!
Minä varmaankin maalaisin valkoiseksi ja päällystäisin jollain kivalla kankaalla. Ihan yhtäkkiä tuli mieleen sellainen toile de joie-kangas...tiedät varmaan...
JOs irroitat tuon ristipisto-osan etkä itse tee sillä mitään, olisin kiinnostunut siitä, osaksi tuunausprojektejani:-)

Elsa kirjoitti...

Kiitos Riikka! Pidän Sinut mielessäni, kunhan päätän mitä teen.

Mari kirjoitti...

Ihana rahi. Harmi että ristipisto kangas on rikki, hieno olisi ollut noinkin... Tummana kaunis!

Tilu kirjoitti...

Komea mööpeli. Suunnitelmasi kuulostaa hyvältä, en itsekään maalaisi hienoa puuta. Minä harvoin siistin vanhoja esineitä, mielestäni elämän jäljet tekevät vanhoista juuri niin ainutlaatuisia. Kulunut pinta houkuttaa koskettelemaan ja naarmut kertovat tarinoita. Tietysti rikkinäisen kankaan minäkin vaihtaisin ehjään.

*Katinkainen* kirjoitti...

Minä en varmaankaan tekisi tuolle rahivanhukselle yhtikäs mitään!!!
Herttainen pienuudessaan ja suloinen on tuo kulahtanut kangaskin!!!=O)
Varmasti siitä tulee tuunattunakin hieno,mutta tuo kangas on jotenkin symppis!!!<3
Laittaisin jonkun nallukkalaisen rahin päälle istumaan ja siinähän nököttäisivät kaksistaan kulahtaneina ja elämää nähneinä!!!

Mari kirjoitti...

Kirjoisin uuden kankaan vanhan mallin mukaan. Ehkä vetäisin samansävyistä petsilakkaa kerroksen, tai sitten en.

Ulpukka kirjoitti...

Minä en tekisi rahille yhtään mitään. Kaunokainen tuollaisena! Kuvien perusteella alkuperäinen kangas on ihan yllättävän siisti, värit ovat kirkkaat, mutta silti ajan kauniisti himmentämät. Pienen kokonsa vuoksikin todellinen herkkupala!! Jos kangas jostain repsottaa pahasti, sitä voisi varmaan pienin pistoin koittaa korjata.

Mari kirjoitti...

Oi mitä ihania löytöjä! Tuo aiemman postauksen hattutelinekkin. Ja tuon pienen jakkaran hioisin ja laittaisin siihen jonkun raikkaan kankaan vanhan tilalle:) Tulin muuten takaisin...

Kirsi kirjoitti...

Hei,

Minustakin rahi on kaunis tuollaisenaan, hieman kulahtaneena. Varsinkin jos se on vain somisteena, ei kankaan rikkinäisyys haittaa. En ainakaan maalaisi sitä. Myös hattutelineesi hattuineen on ihana.

Kirsi

sateenkaarentaa Ilona kirjoitti...

täällä nauttimassa tunnelmista.
Ilona

päivi kirjoitti...

ihana pieni rahi<3
tiedätkös, pidän sitä juuri tuollaisena mutta jos kangas on rikki niin ehkäpä painat siihen kivan kankaan...?
mukavaa viikonjatkoa ja jaksuja töihin<3
halauksin päivi

Nina kirjoitti...

Itse laittaisin varmaankin valkoisen kankaan, jos jättäisin puuosan koskematta. Jos taas maalaisin puuosan valkoiseksi, laittaisin jonkun hilpeän värisen raitakankaan-- häpeilemättä idea varastettu brittiläisestä sisustuslehdestä. Mutta kyllä se vaan näytti niin raikkaalta ja hauskalta, se rahi siinä lehdessä. :)