maanantai 13. huhtikuuta 2009

"I'm no model lady. A model's just an imitation of the real thing."

(Mae West, 1893-1980)
Pääsiäinen on sitten melkein purkissa ja paketissa. Kuten myös lomani. Kivaa on ollut. Runsaaseen puoleentoista viikkoon on mahtunut huonekalujen maalausta, kirppareita, äidin hyvää herkkuruokaa, suklaamunia, tv:n katselua sekä laiskotteluakin.Kävin lauantaina kirppiksellä, nyt aarteita löytyi vain muutama: vanha lasinen suolasirotin (2e) sekä pikkuinen peräkärry (6e). Lisäksi kaksi ruotsinkielistä nahkaselkäistä kirjaa, jotka olivat ilmaisia, ja joita voi siten käyttää hyvällä omatunnolla askarteluun.

Tänään löysin jostain vielä intoa ja energiaa maalata keittiön pöydän tuolit valkoiseksi. Tämä projekti vaati muutaman päivän kypsyttelyä ennen kuin tein vitivalkoisen päätöksen. Tällä kertaa riitti vain yksi maalauskerros ja kevyt hionta päälle kuluneisuuden aikaansaamiseksi. Mielestäni sopivat yhteen nyt paremmin valkoisen pöydän kanssa. Tuntuu raikkaalta ja puhtaalta yhdistelmältä.Oletteko huomanneet, että Yle Teema on hemmotellut meitä Ranskaa ja etenkin Pariisia ihailevia? Juu-u, minä pidän kovasti tällaisesta ohjelmapolitiikasta. Hurjasti ohjelmaa ja filmejä, mm. viime torstaina tuli ranskalainen filmi Koruompelittaret (Brodeuses, Ranska 2004), eleetön ja hienoviritteinen elokuva kahden naisen ystävyydestä. Ja tänään useita Pariisia käsitteleviä ohjelmia, mm. mielenkiintoinen Pariisi, valon kaupunki, jossa taidehistorioitsija Sandrine Voillet valotti Pariisin historiaa sekä elokuva Pariisi, rakkaudella (Paris je t'aime/Ranska 2006), joka koostuu 20 episodista elämästä ja rakkaudesta Pariisin eri kortteleissa. Ensi torstaina tulee samaiselta kanavalta ranskalais-japanilainen draamakomedia Nöyrin palvelijanne (Stupeur et tremblements, Ranska/Japani, 2003), omintakeinen elokuva makuuni.

Koittaa arkinen viikko, onneksi siinä on vain neljä työpäivää, ja sitten pääsen taas maalailun kimppuun. Mukavaa viikkoa! Ja kovasti etukäteen kiitoksia kaikille kommentoijille!

Easter holiday is almost finished. During Easter I've been painting, visiting flea markets, eaten good food and being lazy. On the above picture my flea market findings, old salt can or pot of glass, a small toy trailer and a couple of old books with leather back. And then my latest paintings, the kitchen chairs have become white, and at the moment "sing the same song" with the table. Have a nice week!

15 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kivoja löytöjä jälleen olet tehnyt. Tuoleista tuli ihanat, niin kauniin ja raikkaan näköiset... Mukavaa alkavaa arkea!

Mirtzi kirjoitti...

Todella kivat tuli noista tuoleista! Ihanan näköistä.
Mukavaa työviikkoa!

TeSa kirjoitti...

Nyt tuolit on samaa paria pöydän kanssa. Hyvä pari.

Sirkka kirjoitti...

Huikean hienot ja erittäin onnistuneet tulivat tuoleistasi!!
Nyt ovat samaa kaliberia.

Ihanan pääsiäisen vietit ja kiitos noista tv:n vinkeistä, jota itse en pahemmin seuraile, mutta täytyypä katsahtaa, osaan nimittäin tuon sinun pääsiäisviikon viimeisen sanan merkeissä viettää aikaani hyvin, no toki hyvä tv ohjelma joskus ja etenkin Pariisi...

päivi kirjoitti...

hei elsa<3
ihania löytöjä olet taasen tehnyt, sirottimet ovat minustakin ihania:)
tuoleista tuli uskomattoman kauniit, valkeaalla on taianomainen vaikutus!
täälläkin maalaus projektit iltaisin jatkuu, mukavaa saada kotia kevät kuntoon:)
mukavaa alkavaa työviikkoa sinulle, halauksin päivi

Vaapukkamehu kirjoitti...

Tuoleista tulikin todella kauniit! Etkö tosiaan tehnyt muuta, kuin vetänyt yhden kerroksen maalia? Olen ihan sekaisin tässä maalin ja pohjamaalin ja tartuntamaalin viidakossa... Erittäin onnistuneet keittiön kalusteet! Ihanat!!

maano kirjoitti...

kauniita löydöksiä olet tehnyt :)

Minervatuulia kirjoitti...

Nyt tuli kauhea hinku päästä kirpparille, kun kerroit noista kirppisostoksistasi! En ole muutamaan viikkoon käynyt kunnon kirppiksellä! Yhdessä parkkishallikirppiksellä tuli poikettua peri vk sitten, mutta se ei ollut mikään ihmeellinen. Noista kirppisostoksista on aina hauska nähdä kuvia!

Tuoleista tuli paljon paremmat nyt, kun ne maalasit! Sopivat todellakin nyt pöytään paremmin. Minulla on nyt "valkoinen kausi", joten kannatan valkoiseksi maalamista! Täälläkin päin on harrastettu maalaamista pääsiäisenä, kun vetäisin vanhaan komuuttiin valkoisen maalin.

Merja K kirjoitti...

Minulta on mennyt tuo ohjelmatarjoama ihan ohi, harmi. Pariisi on lempparikaupunkini, siihen ei kyllästy koskaan.

Kauniit tuolit :)

Anni kirjoitti...

Sinulla on ollut rentouttavan kuuloinen loma! Tuoleista tuli tosi kauniit, sopivat nyt pöytään todella kauniisti!

Olivieno kirjoitti...

Huippuihana tuo kirppislöytösi, kärry on niin suloinen! Ja kyllä ne tuolit ovat todellakin hienot valkoisena, kannatti maalata.

mimmuli kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoisesta vinkistä! Samaiseen kaupunkin hurahataneena ja hieman Ranskan kielen puhumista harjoittelevalle oivallinen opetuspaketti.

Teetkö myös myyntiin tyynyjä? Nuo sivupalkissa olevat ovat aivan ihania.

Hauskaa työviikkoa!

-Mimmuli-

Elsa kirjoitti...

Lämmin kiitos kaikille "puustaavin" jättäneille! Niitä on ilo lukea.

Mimmuli, en tee toistaiseksi tyynyjä myyntiin, syynä pelkästään ajanpuute. Mutta eihän sitä koskaan tiedä...

PinkSircus kirjoitti...

Voi miten kauniita kuvia sun blogissa. Ekaa kertaa eksyin tänne.

Kristiina kirjoitti...

Tuoisi näyttävät tosi hyviltä,ehdottomasti pitää olla valkoiset!