perjantai 27. elokuuta 2010

Uunisaari

Uunisaaren jykevät kalliot, mahtavat tervalepät, hiekkaranta ja meri antavat tuulahduksen suomalaisesta saaristolaistunnelmasta. Ja jotenkin saan tunteen että olen ulkomailla ja poissa arjen kiireestä vaikka Uunisaari sijaitseekin aivan Helsingin keskustan läheisyydessä, vain kolmen minuutin venematkan päässä Kaivopuiston rannasta. Talvisin saareen kuljetaan sinne rakennettua siltaa pitkin.

Uunisaaressa on aikaisemmin ollut teollisuutta, muun muassa vernissatehdas ja öljytehdas. Muistona teollisesta toiminnasta on entinen tehdasrakennus, jossa toimii nykyisin ravintola.

Uunisaarella on pitkät perinteet myös virkistyskäytöstä. Saaressa toimi jo 1800-luvulla suosittu merikylpylä. Nykyisin kylpylä on suljettu, mutta vuonna 1934 avattu suojaisa uimaranta on edelleen suosittu helsinkiläisten kesänviettopaikka.  Oiva paikka vaikka piknikille. Tässä kesäisiä kuvia Uunisaaren tunnelmasta.Summer feelings in Uunisaari, which is a small island located in Southern Helsinki.  In the late 19th century Uunisaari was the site of a famous spa. In 1934 the Helsinki Swimming Club opened a beach on Uunisaari, and during the first two months it attracted 125,000 visitors. Thanks to its long beach and high-standard services, Uunisaari is still a popular recreation area and picnic spot.


4 kommenttia:

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Sattuma, että juuri viime viikolla ihailin samaa paikkaa (kuvia googlella). Mies oli tuolla viime viikonloppuna ja kehui kovasti.

Joskus, kun aika riittää, pitää tuollakin piipahtaa!

Ihanaa viikonloppua!

Liisa kirjoitti...

Että sellainen saari on Helsingin edustalla. Olisipa ihanaa käydä ja päästä oikein merellisiin tunnelmiin. Maisemat näyttää tosi upeilta.

*Katinkainen* kirjoitti...

Minä maatuvana maalaisena en ole käynyt vuosiin(5v.) Helsingissä.*hävettää*
Olisihan sitä mukavaista piipahtaa erityisissä putiikeissa ja tunnelmoida kaupungin kauneutta,mutta siinä tarvitsisi oivallisen matkaoppaan,joka TIETÄISI minne mennä,jotta aika ei tuhraantuisi turhaan haahuiluun.
Silloin kun viimeksi kävin pääkaupunkiamme ihmettelemässä, ajattelin vain säikkynä,että nyt jos tänne eksyn,en ikinään löydä kotiin.
Jos olisi opas,joka tietäisi missä mennään,voisin tyystin keskittyä olennaiseen~yksityiskohtien napsintaan ja erityisyyksien ahmimiseen.
Kai sieltä löytyisi paikkoja,josta voisi kotiinviemisiäkin kassinsa pohjalle haalia.

Minä tiedän tuon mahdottoman ostovimma/haalimisbuumin,joka tulee pyrähdyksittäin ja saa vain ihmettelemään,että tällä kertaan hamstrataan matkalaukkuja,keittiöpyyhkeitä,
servettipaketteja,pilkkumi-kulhoja,kirjaimia jne..
Mikähän laji se mahtaa olla seuraavana vuorossa!?
Minullakin oli kori~buumi yhdeksisen vuotta sitten.
Tänä kesänä sain tuta kristallikruunu~buumista.
Nyt se kiintiö on jo täynnä(onneksi).
Neljä niitä tämän kesän aikana kotiimme rantautui.KÄÄK!!!

Toivon mukaan seuraava kohde on jokin pieni ja helposti kaappiin mahtuva,jos sattuu buumi tyystin laantumaan.
Hohhoijaa,sanon minä tätä hamstrausinnokkuutta.
Etpä sinä taida huonommaksi jäädä tämän hullutuksen pyörteessä!?
=O)
Sinullakin kaikkea kaunista on mukaan vuosien varrella tarttunut!!!<3<3<3
Eikä taida laantumisen merkkejä olla näkösällä!?

EI MINULLAKAAN!!!

Seija kirjoitti...

Onpa miellyttävän tunnelmallinen paikka. Kuvia katsellessa tuntui, että aika pysähtyy.