maanantai 25. heinäkuuta 2011

Rauma

Perjantaina lähdin ystäväni kanssa ex-tempore-reissulle Raumalle mutta teimme sen pidemmän kaavan mukaan nimittäin matka joutui Lohjan ja Paimion kautta Turkuun ennen kuin pääsimme Raumalle. Lohjalla kohteenamme Fasaani, josta hankin reissun ainoan ostoksen, opetustaulun. Paimiossa kävimme Adalmiinan Helmessä sekä Torpparin Werstaassa, joskaan se ei ollut auki. Ruskolla piipahdimme Loviisan Aitassa.

Mutta sitten pääsimme Vanhalle Raumalle - ensimmäinen kertani.  Vanhassa Raumassa miellytti puukaupunkialueen aitous mutta myös että se on yhä elävä kaupunkikeskusta. Sää oli todella helteinen (+32 astetta), hikistä hommaa mukulakivillä käveleminen. Mutta vaivansa väärtti. Ol niingon kotonas, ja niin olinkin.

On Friday my friend and I were spontaneous and decided to make a day trip to Rauma. Rauma is an idyllic seaside town founded in 1442 and the heart of the town is Old Rauma, which is a medieval wooden town area and one of the UNESCO's World Heritage Sites. The weather was very hot, +32 Celsius, so it was very sweaty to walk around the town but definitely worth doing.

6 kommenttia:

selma kirjoitti...

Sinun loma kuulostaa unelmalta! Olet kyllä käynyt kaikki unelmoimani kohteet ja tehnyt upeita löytöjä.

Sari K. kirjoitti...

Omasta kotikaupungista on aina kiva kuulla ulkopuolisen mielipiteitä; itse tulee niin helposti "sokeaksi" kaikille kotikulmien ihanuuksille. Tervetuloa toistekin!

Pia kirjoitti...

Oh shit! Sorry! Olenkohan minä palvellut sinua, nähnyt sinut jne??? Olen nimittäin nykyisin töissä Loviisan Aitassa. Juu, vaihdoin alaa. En palaa takaisin hoitoalalle, ennen kuin lupaavat liisää henkilökuntaa! Raha ei nyt ratkaise!

Pehtoorissa olen minäkin käynyt, viime kesänä, ja ajattelin kyllä käydä taasen...

Kramar!
-Pia-

Kamomilla kirjoitti...

Kaunista on- todellakin!

Ruusa kirjoitti...

Rauma on ihana! :)

Unknown kirjoitti...

Ihana reissu, huoh..millonkahan mä pääsen jonnekin noista paikoista...en koskaan, olen kirottu ja joudun pysymään kotona...tää täällä kieriksii itsesäälissä..Nyyyyyhhhhh...