maanantai 8. elokuuta 2011

Chain of hearts

Kesäkukkani ovat kuihtuneet ja kuolleet pois, joten kukkakauppaan mars. Valikoimat olivat kovin suppeat, joten päädyin suht' varmohin muratteihin, sekä toisesta kukkakaupasta sitkeän etsinnän tuloksena ostin herttaköynnöksen (lat. Ceropegia woodii), jonka pitäisi olla melko helppo ja kestävä kasvi poropeukalonkin hoivissa. No, aika sen kertoo. Kivan värinen köynnöskasvi, lehdet kuin pienet sydämet, joten ei ihmekään että sen englanninkielinen nimi on niin suloinen.


As my summer flowers have faded and gone, I marched to the flower shop. The range was not so versatile, and I chose a couple of ivys and a chain of hearts (lat. Ceropegia woodii). The chain of hearts  should be rather easy to handle. Well, time will tell. It is a evergeen succulent trailing vine, and its leaves are shaped like hearts. No wonder, the name is so lovely!

7 kommenttia:

Ruusa kirjoitti...

Hertta on kiva, mullon 3 herttaa. Osa roikku ikkunassa ilman vettä melko pitkään,osa uiskenteli vedessä. Ja siinä ne vaan kasvaa töhöttää. :)
Kaunis! Kuten kukkaset yleensä ;)

Rilla kirjoitti...

Mullakin kesäkukat ainakin talon aurinkoisilla syrjillä alkavat vedellä viimeisiään. Pitäisi tehdä sama temppu! Kauniit ruukut ja asetelmat sulla, aivan ihanat :)

Anu kirjoitti...

Toi hertta on ihana. Mulla menestyny hyvin ja mä en ole mikään ihan hirmu taitava viherpeukalo :)

päivi kirjoitti...

Suloiset:)
miekin hankin muutaman oikein hennon pienen kasvin terriineihin
ja onneksi vielä maljakoihin löytyy kukkia pihamaalta!
täällä sää tänään kovin vilpoista ja märkää,
10 astetta hytisyttää jo ajatuksestakin:(

haliterkut
Päivi

Unknown kirjoitti...

Kyllä nämä kukat ovat hyvä valinta, herttaköynnös on muuten tosi kestävä. Muistat vaan kastella sitä, ystävättärelläni on ollu herrtaköynnös sisällä pari vuotta..minäkään en siihen ole päässyt.Mutta nyt olen päättänyt hoitaa köynnöstäni paremmin ja yrittää lyödä enkat. Pitäs mukin ostaa vähän kukkia sisälle, joku iso palmu vois olla ihan kiva.

Kultsin kämppä kirjoitti...

Hertta sopisi omaankin sisustukseeni! Ihanat ostokset!
Jään miettimään vastaavaa kukkakauppavisiittiä.

Puumuli kirjoitti...

Kaunis tuo herrtainen köynnös! Sopii hyvin betonin kanssa. Kesäkukat kupsahtelevat itsellänikin vähitellen, joten kaipa pian on ne vaihdettava syksyisempiin.

T. Sari Puumulista