sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Oliivipuiden sarjamurhaaja ilmoittautuu

Olen kuin sarjamurhaaja mitä tulee oliivipuihin. Ostin helmikuussa oliivipuun, ja nyt se on jo kuollut. Kevätmessuilta nappasin mielestäni edullisen (15 e) noin puolen metrin korkuisen oliivipuun, laitoin sen Mifukon koriin, jos siinä viihtyisi edes kesän yli?! Miten Sinä hoidat oliivipuuta, olisko Sinulla antaa vinkkejä sen hoitoon?

Pieni mainos tähän yhteyteen, takana näkyvät kortit seinällä löytyvät myös pikkuruisesta korttikaupastamme, Kortistoon, mars!

I am like a serial killer as to the olive trees, I just bought in February one, and now it's already dead. From the Spring Fair I bought another olive tree, put it in a Mifuko basket. I hope it will last to end of summer.
13 kommenttia:

Tarjas Snowland kirjoitti...

Hahaa, hyvä tuo sarjamurhaaja. Ei ole valitettavasti vinkkejä antaa. Itse etsiskelen tällä hetkellä muovista oliivipuuta, kaunista ja kohtuuhintaista. Saa vinkata, jos osuu silmiin jossain... Eli olen ns. luovuttanut suosiolla :D

Bikke kirjoitti...

Samoin! Rehvastelin serkkuplikalle omalla AIDOLLA oliivillani! Nyt sen rehottaa se muovinen ja mun lannoittaa pihalla kompostia!!

Ilona kirjoitti...

Täällä toinen sarjamurhaaja..., joka on jo luovuttanut...

Oliivipuuta pitäisi suihkutella paljon. Kuiva huoneilma ei sovi sille laikaan. Kesällä saattaa viihtyä esim. lasitetulla parvekkeella. Olosuhteiden pitäisi muistuttaa Etelä-Euroopan ilmastoa.

Petra kirjoitti...

Lannoitus ja suihkuttelu!! Tosin minä en saa sitä millään keinoin elämään...en voi käsittää! :o

Virpi / My Country Home kirjoitti...

hei Elsa, kommentoinpas kerrankin :)
Mulla ollut oliivipuita useita ja ovat selvinneet yli talven muutamia vuosia ihan sisätiloissaja liikkeessä oli 4 v sama puu sisällä kesät talvet. Ja niiden taika on ollut se, että kastelen niitä HARVOIN, mutta kun kastelen, ne kastelen aivan läpimäriksi, sitten taas annan kuivua, niin että niiden lehtien vihreys alkaa taittaan harmaaseen ... en hirveesti ole lannoitellut tms, joskus hiukan . Mutta edellinen iso puuni, joita mm Milavidassakin oli, selvisi hienosti yli talven , teki hurjasti uusia alkuja ja voi hyvin...kunnes kahdessa viikossa kuoli täysin, ja epäilen syyksi pientä kukkaa, jonka osti eräästä "halpapuutarhaketjusta" , koska se pieni kukka kuoli samoin heti samalla tavalla...joku ötökkä valtasi sekä kukan että 2,5 metrisen oliivini kertaheitolla.
Eli tuuria taidetaan tarvita :)))
Meillä Milavidassa olis taas pari puuta tarjolla, jos kiinnostaa ;))
Keväisin terkuin, Virpi

Elsa kirjoitti...

Kiitokset, armaat, hyviä vinkkejä, laitan ne heti käyttööni. Josko maineeni sitten puhdistuu?

Mari kirjoitti...

Olivipuu on aika vaikea saada selviämään talven yli sisätiloissa, on liian kuivaa ja lämmintä. Pitäis talvettaa viileässä ja valoisassa (esim. viherhuone). Kesällä onnistuu paremmin kun on kasvukausi. Kesälläki tykkää sumuttelusta.

outi kirjoitti...

Moi vain. Olen tainnut jo ennenkin vastata, että onnistuu se, mutta sitä en tiedä, onko oma oliivipuuni pian nelivuotias taidon vai tuurin ansiosta. Mun oliivi on kesän parvekkeella ulkona. Mun parveke ei ole lasitettu. Luulen, että oliiville olosuhteet ovat silloin enemmän "talviset" kuin kesäiset. Mun oliivi on laihassa mullassa. Joukossa on soraa ja hiekkaa, kuvittelen myös esim Kreikan maaperää aika köyhäksi. Minä kastelen aika usein, mutta kyllä se mullakin kuivahtaa välissä. Suihkuun e jaksa sitä useinkaan kantaa. Talvet se on eteläpuolen ikkunalla (valoisa paikka) niin, ettei patteri ola ihan alla.

akissfromthepast kirjoitti...

jos oliivipuu pitää ksoteudesta niin auttaisikohan lasimaljaan laitettu vesi asiaa? itsellä on lasipurkissa vettä jonka vaihdan päivittäin omien kasvien läheisyydessä ja ihan tutuvat tykkäävän, haihtuuhan siitä kosteutta..

Pikkutalon Sanna kirjoitti...

Neuvoja on kovin vaikea antaa, rohkaisua kylläkin koska oliivipuut ovat niin ihania!

Itselläni on 3 sankaria täällä Pikkutalossa.
Vanhin on jo yli 10 vuotta, mittaiseni ja viihtyy vallan mainiosti vähän huonommallakin hoidolla.
2 pienempää ovat nekin useamman vuoden ikäisiä.

Ne neuvot, hmmm... Vanhin puumme on aina ollut pihalla kesät, satoi tai paistoi. Ekat talvet se oli makuuhuoneen ikkunan ääressä, n. 20C lämmössä, patterin vieressä. Joka kevät revin pelihousuni että nysse kuoli, mutta ei...ei kuollut!
Kaikki lehdet kyllä putosivat aina kevättalvella.

Paiskasin sitkeästi pihalle aurinkoiseen paikkaan, heti kun lumet hävis ja joka kerta pukkas uudet lehdet tulemaan. Kastelin talvella varmaan kerran 2. viikossa ja aina kunnolla märäksi. Vastoin yleistä käsitystä, ajatukseni on että oliivipuu tarvitsee kunnolla vettä, ei mitään kahvikupillista silloin tällöin. Ei se ole mikään kaktus! Kesällä vettä kerran viikossa, jollei luonto hoida kastelua. Viime kesänä kelluivat kun lumpeenkukat mutta ei ne siitä olleet moksiskaan :)

Noh, nyt meillä on siis Pikkutalo jossa saavat aurinkoa ikkunoista ja talven yli +5C lämpö.
Kaverukset viihtyy täällä talven yli, yhdessä Pelargonioiden kanssa, eikä edes pudota kaikkia lehtiään. Osan tietty, niinkuin kuuluukin. Talvella nostan suurimman sisälle vasta kun pakkaslukemat paukkuu sinne -10 kieppeille, vanha puu kestää sen. Muut muuttaa nollakeleillä sisätiloihin.

Tiedän ettei kaikilla ole mahiksia tällaisiin olosuhteisiin, mutta voisin kuvitella että kyllä oliivipuun saa selviämään kotonakin.
Ja jos lehdet putoaa, ei kannata ihan heti antaa periksi, tarkkailkaa silmuja!

Ja onneksi tänä päivänä hinta ei enää ole niin päätä huimaava, kukkakimpun hinnalla saa jo uuden.
Tosin aina se ketuttaa jos ei onnistu ;(

Tsemppiä sarjamurhaajalle :)

Petriina kirjoitti...

Mitään ohjetta ei ole antaa, mä en saa edes tekokukkia pysymään ehjinä. Mutta pakko oli ilmaista, että otsikko oli tänään ihan huippu, hihittelen sille edelleen ! ;D

Päivi Lemström kirjoitti...

Hei ihana puu ja unohda sarjamurhaajan aikeet :-))...itselläni kaksi vuoden ikäistä ja laitan taas ulos kesällä...tarvitsevat melko paljon vettä! Onnea onnea!
xx

Elsa kirjoitti...

Ootte kyllä ihania kun neuvotte auliisti!

Luulen että pääsyynä oliivipuukuolemiin on talvisin liian kuiva huoneilma. Ja yleensäkin olosuhteet, minulla ei mitään mahdollisuutta siirtää puuta ulos. Joten mm, suihkuttelua, joka on jo alkanut.