perjantai 9. elokuuta 2013

PROJEKTI: KEVYT KEVYEMPI OLO = KKO

Minulla on menossa projekti nimeltä kevyt kevyempi olo (KKO). Nimensä mukaisesti tähtäimessä kevyempi olo ja olemus. Tuntuu että kiloja on kertynyt salakavalasti koko kroppaan. Joka vaikuttaa jaksamiseen ja energiatason alenemiseen. Sitten vaan tuumasta toimeen.

Olin kesällä viisi päivää luontaisterapeutin hoidossa, ja sain mainiot ohjeet. Kävimme ruokavalioni kimppuun, ja lopputuloksena on syödä niin puhdasta ruokaa kuin mahdollista. Nykyiseen ruokavalioon kuuluvat luomuvihannekset ja -hedelmät, kalaa (vain ahven ja kuha) kerran viikossa, aamuisin puuro (tattari-, kokojyvä riisi- tai quinoa-hiutaleista) marjoilla/banaanilla ja soijakermalla höystettynä. Kokonaan kielletty ovat valkoinen jauho ja sokeri, hiiva, alkoholi, limut ja mehut, maitotuotteet, sitrushedelmistä appelsiini. Lähituotannon tuotteita olisi hyvä suosia. Ruokailun päivärytmitys on kolme ateriaa ja kaksi välipalaa. Kaikkea tietysti kohtuudella. Sekä säännöllinen rytmi. 

Lisäksi käyn turvesaunassa sekä lymfahieronnassa 2-3 kertaa kuukaudessa. Päivittäinen liikunta on mukana kuvioissa.

Aloitin projektini 8.7.2013, ja tämän hetkinen tilanne on -10,7 kg. Nestettä on lähtenyt runsaasti, vyötä olen kiristänyt jo monta reikää. Intoa ja motivaatiota riittää.  Ja matka jatkuu. Tavoitteita on olemassa ja palkitsemista tapahtuu välietappien saavuttamisesta.

Sorry, this time only in Finnish. I am telling here of my personal project to get fresher and lighter me. 
 19 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Että oon ylpeä susta Anu! Mä vaan junnaan tässä paikoillani..yritän kyllä...mikä se turvesauna juttu on? Voisinkohan mäkin tulla joskus sinne?

Tibs kirjoitti...

Vautsi, 10kg on ihan mieletön saavutus tossa ajassa! Itselläni samantapainen projekti käynnissä, jätin viikko sitten sokerin ja jauhot pois sekä minimoin maitotuotteet juustoon. Viikossa ei vielä ole tapahtunut yhtään mitään, ehkä olo kuitenkin hieman kevyemmän tuntuinen. Kuun lopussa tulos toivottavasti näkyy vaa'assakin...

Ilona kirjoitti...

Vau! Onnea!

Itse jätin vuodenvaihteessa pois sokerit, vehnän ja hiivan (maitotuotteista käytän vain hapanmaitotuotteita) ja vyötäröstä lähti kolmessa viikossa 6cm! Paino putosi kolmessa kuukaudessa 7kg ja vyötäröstäkin on tähän mennessä lähtenyt 10cm. Ennenkaikkea olo on kyllä huomattavasti parempi:)

Tuija / form follows function kirjoitti...

Upea suoritus!

klaara kirjoitti...

Onneksi olkoon! Uskomaton suoritus kuukaudessa, minä vain jahkailen aloittamista mutta nyt on ihan pakko, minulla on just tuo 10 kg pudotettavana. Jatkoja sinulle upeasta saavutuksesta.

Marielisa kirjoitti...

Wau, upea muutos noinkin lyhyessä ajassa!
Itse kuulun kans siihen porukkaan, jonka pitäisi...No onneksi ihan kohta alkaa taas säännölliset harrastukset liikkumisineen, ruokapuolella on jo hieman kevennystä tehty ja muutama kilokin saatu pois. :)

Tsemppiä sinulle jatkoon & mukavaa syksyn odotusta!

Marielisa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Niina kirjoitti...

Mieletön saavutus, onneksi olkoon. Mullakin keventämisprojekti (tai elämäntapa) päällä. Kaksi paastopäivää viikossa. Yllättävän helppoa olla syömättä ja sietää pikku nälkää.

AnuElina kirjoitti...

Upea saavutus noin lyhyessä ajassa! Oma "elämäni kuntoon"-projekti käynnistyy hiljalleen, kunnon rytinällä viimeistään syyskuun puolivälissä, kun on viimeinenkin lomapätkä ohi.
Tsemppiä sulle!

Elsa kirjoitti...

Kiitoksia kannustuksestanne ja tuestanne, se lämmittää kovasti. Taitaa kevyen olon etsiminen olla meistä aika monen projekti.

Nuppu Home kirjoitti...

Onnittelut saavutuksestasi! voitko suositella ravintoterapeuttiasi, täällä ois yks kiinnostunut.

IMAGE black and white kirjoitti...

Tosi hyvältä kuulostaa ja varmasti myös tuntuu. :)
Ja ihanaa, että kerrot täällä meillekkin projektistasi, se on erittäin mielenkiintoinen ja monia kiinnostava aihe.
Hyvä Anu. <3

Kamomilla kirjoitti...

Hieno suoritus! Itsellä lähteny 14 ja vielä saisi muutama kilo karista. Kesän aikana en ole ollut niin tarkkana mutta nyt kun koulut alkavat, alkaa myös aikuisten arki ja tiukempi linja.

Elsa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Elsa kirjoitti...

Kiitos!

Onnittelut Camillalle upeasta 14 kg:n aaavutuksesta!

Tein tästä ihan tarkoituksellisesti julkisen, koska ns. julkinen sosiaalisuus tuo minulle sopivasti paineita pysytellä ruodussa ja raiteilla. Yhä minulla on makean nälkä, jota parantelen xylitol-purkalla ja kuivatuilla viikunoilla.

Terkuin Elsa, jota joskus myös Anuksi kutsutaan ;)

mokkakissa kirjoitti...

Hyvähyvä! Itse olen vetäyt vähän samaa linjaa, mutta aloitin sen jättämällä pois vehnän. Sittemmin on tippunut pois suuri osa muutakin soopaa ja jäljellä vähän samat kun sullakin. Rahkaa söin, mutta nyt sekään ei tunnu oikein menevän alas... Terveisin ohuempi.

Jane kirjoitti...

Elämä kevyempänä houkuttaa kyllä! Aion poimia sun vinkeistä ihtelle ne sopivimmat ja kokeilla :) Onnittelut vielä noista hienoista lukemista ja tsemppiä jatkoon!

Mondo e la dente kirjoitti...

Hienoa, jatka samaan malliin! :)

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Isot onnittelut painonpudotuksesta sekä uuden elämäntavan omaksumisesta! :)

Täällä myös projekti menossa, opettelen ensin syömään monipuolisemmin, säännöllisemmin ja enemmän. Sen jälkeen keskityn enempi painonpudotukseen. Vielä olisi viimeiset kilot karistettava ennen normaalipainoon pääsyä. :)