perjantai 24. huhtikuuta 2015

OLIIVIPUU

Menin sitten taas hankkimaan oliivipuun. En tiedä edes kuinka mones tämä jo on. Oliivipuita minulla on ollut useita, olen mestari tappamaan ne, tai sitten ne kuolevat kuivaan huoneilmaan talvella mutta nythän on pitkä aika talveen. Eikun uutta yritystä kehiin, en lannistu. Tämä melkein metrin korkuinen tanakka ja vankka yksilö löytyi Plantagenista 30 euron sopuhintaan - ainakin omasta mielestäni.
 
Why is it so hard to keep olive trees alive at home? The main reason is of course me and partly also the dry home air at winter times. But nevertheless and against all odds, I bought an olive tree, I'll keep fingers crossed. Now it spring time and winter seems so far away.
 


 

7 kommenttia:

idis & interiööri kirjoitti...

Oliivipuu on jotenki niin sympattinen kasvi! Tahtosin meillekkin, mutta käpykylän kukkakaupoista ei valitettavasti löydy :( Täytyy muistaa kaupunkireissulla ostaa. Tosin itsekin olen kukkamurhaaja, kun vuosiin ei voinut kukkia pitää, niin en sitten nytkään muista kastella :D

Mukavaa viikonloppua !

Birgit Bikken pilttuusta kirjoitti...

No niin! Täällä toinen oliviipuun tappaja! Mutta en lannistu :) Ostan taas kun löydän.....

AnuElina kirjoitti...

Minäkin hautasin ensimmäisen oliivipuuni talvella. Uusi olisi ostoslistalla, jos se sitten selviäisi hoidossani pitempään kuin puoli vuotta...

Riikka kirjoitti...

Oliivipuu tarvitsee talvella viileän talvehtimispaikan. Meillä on puu selvinnyt jo kaksi talvea viileässä eteisessä niukalla kastelulla. Tosin ollaan vähän etelämmässä, jos se vaikka jotenkin vaikuttaa asiaan ;)

Virpi kirjoitti...

Ainakin se on kauniilla paikalla, jos se puuta yhtään lohduttaa:)

KATJA/ NEOVIA HOUSE kirjoitti...

Mä olen niin ihaillen katsellut noita oliivipuita, mutta kun se vaikuttaa tosiaan aika vaikeahoitoiselta, niin on toistaiseksi jäänyt kauppaan. Hienosti sopii sinulla oliivipuu sisustukseen :)

Anne P. kirjoitti...

Ei oliivipuuta kannata hävittää, vaikka kuolleelta näyttääkin. Meillä ei ole viileä säilytystilaa talven ajaksi. Siirsin toissakesänä ostamani puun syksyn kylmien tullen lasitetulta parvekkeelta sisälle (ja meillä on lämmin). Kastelin puuta aikaajoin, ja niinhän siinä sitten kävi, että tiputti kaikki lehdet ja oksat kuivuivat ihan kokonaan. Jatkoin kuitenkin kastelua satunnaisesti ja siirsin "kuolleen" puun taas keväällä parvelleelle ja kappas vaan se alkoi tehdä uusia oksia ja on vielä nytkin oikein kaunis. Eli ei se ollutkaan kokonaan kuollut vaikka siltä näytti.