maanantai 14. heinäkuuta 2008

Pariisilaistunnelmia... Bonjour pour tout le monde!


Pariisi on yksi lempikaupungeistani, jonne palaan aina uudestaan ja uudestaan. Paljon nähtävää, vanhoja rakennuksia, kirpputorit, katukahvilat, croque monsieur-herkut. Mikä onkaan miellyttävämpää kuin istuskella pariisilaiskahvilassa ja Kir Royal nenän alla, aah, nam ja syvä huokaus ...

Tässä pariisilaistunnelmia viime keväiseltä ja aiemmilta Pariisin reissuilta. Kuten ehkä kuvista voi päätellä - jos oikein pinnistelee - että Eiffelin torni on yksi lempinähtävyyksistäni. Sitä olen kuvannut usein ja ahkerasti. =) Mikä siinä oikein vetoaa? Se on taideteos vailla vertaa, siitä tuntee Pariisin, hyvä maamerkki ja kohtauspaikka, valmistunut Pariisiin maailmannäyttelyyn 1800-luvun loppupuolella, ja vieläkin on pystyssä, ja siinä on aistittavissa Gustav Eiffelin vahva käsiala ja sen ajan henki.

Tämä ylläoleva kuva on otettu Eiffelin tornista, ihan ylimmästä kerroksesta. Ystäväni S-Misu uskaltautui sinne, ja napsasi tämän loistavan kuvan. Kiitos, S-Misu!7 kommenttia:

titta kirjoitti...

Hei, kiva kun kävit blogissani. Pariisi kuume nousee tai itseasiassa kun vaan pääsisi taas ranskaan viime matkasta on jo liki 10 vuotta. Automatkaa maakuntiin ollaan miehen kanssa suunniteltu, mutta mihin laittaisimme lapset siksi aikaa...

Ihastuttava blogi
:) Titta

Riikka T kirjoitti...

Onnea uudelle blogillesi!
Hienoja kuvia ja tunnelmia Pariisista ( ja kodistasi)
Olen itsekin ihastunut Pariisiin ja toivon pääseväni sinne seuraavan kerran ensi keväänä.

Galleri MochB kirjoitti...

Tack för hälsningen inne hos mej! Har aldrig besökt Frankrike och Paris, men jag kan tänka mej den härliga stämningen... Jag gillar dina "pehmotauluja"...:O) Ha en bra vecka!

Tiina kirjoitti...

Hei, todella kiva blogi, lisää juttuja odottelen!!!

Sirkka kirjoitti...

Bonjour!
Kiitos vierailustasi, kysyit ystävällisesti saatko linkitää
Ilo ja kunnia on myös puolellani jos niin teet. Pariisi ah...olin siellä mieheni kanssa tänä keväänäkin ja taas jälleen ensi keväänä. Olen toki elokuussakin siellä käväissyt, mutta kevät on meidän mieleen kuitenkin enemmän.Ranska ja Italia on ne meidän juttumme mistä pidämme.
Ihanaa päivää sinulle nautitaan siitä.

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

no huh mitä komistuksia Ranskastalöytyykään. Upeita maisemia, ihana olisi todella päästää käymään joskus ehkä...

Ada och Emil kirjoitti...

Heippa!

Kiva blogi, mukaansa tempaavaa tekstiä :)

Oih, Pariisi todella on IHANA.
Olin kesäkuussa mieheni kanssa viikon siellä (ihka ensimmäistä kertaa) ja se todella teki vaikutuksen!!!

Upeat kuvat...