tiistai 12. elokuuta 2008

Hietalahden kirpputorilla - at the flea market of Hietalahti


Sunnuntaina käväisin suositulla Hietalahden kirpputorilla. Se on tässä ihan lähellä kotiani, kolme -neljän korttelin päässä. Myyjiä oli mukavasti, ja riittävän väljää ostajapuolella, yleensä kun väkeä on auringon paistaessa ihan tungokseen asti. Sunnuntaikirppis on avoinna klo 10 - 16 syyskuun 28. päivään asti. Pääsääntönä on että siellä myydään vain käytettyä tavaraa, mikä onkin kirpputorimyynnin perimmäinen tarkoitus.
Minulla on sellainen periaate kun lähden kirpparille että sovin mielessäni budjetin, jota en ylitä. Ja nostan pankkiautomaatista juuri sen summan. Olin jo epätoivoinen ja samalla vähän onnessani että tänään alitan budjettini roimasti (jees!), kun en löytänyt mitään. Mutta sitten törmäsin kivaan myyjään, jolla mm. vanhoja peltikylttejä myynnissä, ja johan alkoi tämä lyyti innostua. Kerään vanhoja emalisia ja peltisiä katukylttejä, niitä on vain hankala löytää. Tässä löytämäni vähän erilainen yksilö kuin ne perinteiset helsinkiläiset katukyltit:


"VANHAKYLÄ" tekstinä kuvaa minun intohimoani vanhoja aarteita kohtaan, huusholli täynnä jos jonkinlaista vanhaa antiikkia ja humpuukia. Eikä tämä kyltti maksanut kuin vaivaiset viisi euroa.


Lisäksi laukkuuni ihan tunkemalla änkesi teräksen värinen pöydällä pidettävä risti. Taitaa olla jotain metalliseosta. Noin 30 cm korkea. En ole mitenkään uskonnollinen mieleltäni, melkeinpä pakana joku voisi sanoa. Mutta uskonnolliset esineet ovat kauniita, kuten madonna-patsaat, ikonit, kyntteliköt yms. Pienen molempia osapuolia tyydyttävän tinkimisen jälkeen sovimme myyjän kanssa hinnaksi 18 euroa, sain 2 euroa tingittyä, pääsinpä sitten ratikkakyydillä kotiin, ja hyvän mielen kaupan päälle.


3 kommenttia:

päivi kirjoitti...

kääkkylis sentään!
itsekään en yhtään uskonnollinen ole, mutta tämä risti kyllä kaunis.. hienon löydön olet tehnyt ja vielä sopuhintaan!
aamuterkuin päivi

Sirkka kirjoitti...

Siis Elsa, kerron kun noin parisen viikkoa olin kirppiksellä, tässä ihan meidän lähistöllä ..pieni sellainen niin ostin kolme ristiä, joissa kahdessa Jeesus ristiinnaulittuna. Kotiin saavuttuani huomasin toisen niistä puuttuvan, lähdin takaisin pörälläni polkemaan, joskos vielä siellä ois pöydälle kun sen unohdin.Eipä enää ollut ja myyjä sanoi ettei hänellä sellaista ole ollukkaan, minä ihan ihmeissäni, olinko sitten erehtynyt myyjästä..kyselin vielä varmuuden vuoksi toisiltakin, mut ei sitä sitten enää löytynytkään.
Olen varmaan seurannut Ruotsalaisten blogeja, koska mielestäni sieltä minuun on tarttunut tuo Madonna ja tämä risti ym uskonnolliset jutut. Mieheni vähän ihmeissänn, kun moisia ostelen..tässä yhtenäpäivänä tulin kotiin Jeesus taulu kainalossani ja hän miettimään jäi...

Maria Kiiveri kirjoitti...

Tervehdys!
Jotakin kautta eksyin tänne.Kaunis blogi sinulla.
Samoilla fiiliksillä mennään, vanhaa, kirppareia, madonnia jne. Olen avannut oman pikku nettikaupan www.lillaadele.net myyn siellä esim Jeanne d`Arc livingin tuotteita (jahka saan ne ensin suomeen). Tervetuloa kurkkaamaan jos löytyy jotakin mikä miellyttää sinua:)
Terkuin Maikki