maanantai 6. huhtikuuta 2009

"Between two evils, I always pick the one I never tried before"

(Mae West, 1893 - 1980)


Suti ja hiekkapaperi ovat heiluneet tänään ahkerasti. Keittiön pöytä on saanut valkean värin päällensä, ja nyt on kuivausvaihe menossa. Vähän hankalaa mutta samalla mukavaa. Hankalaksi maalauksen tekee se että teen sen kotona, minulla ei ole erillistä tilaa, jossa maalaan vaan keittiössä kaiken muun keskellä. Nyt keittiöni on hyrskynmyrskyn, on sanomalehteä ympäri lattiaa, tavarat sikinsokin sopuisasti. Ehkäpä kiitos seisoo huomenna?! Näytän kuvia huomenna kun saan pöydän valmiiksi.

Tänään ehdin maalauksen välissä käymään kirpputorilla. Tässä näytille tämän päivän hankintoja ja mukana myös aiemman reissun löytöjä. Patenttikorkkinen vihertävä pullo (2 e), korkissa teksti Hartwall. Lisäksi wanhan apteekinpullo (2 e), sekin hieman vihertää. Taustalla vanha peltinen leipälaatikko, täynnä kolhuja ja ajanpatinaa, tämän olen hankkinut jo vuosia sitten. Ei enää leivän säilytykseen mutta muuhun säilytykseen vielä oiva looda.Sitten vielä lisää...Lasinen kermanekka (4 e) ja tuon kristallisen korkin olen hankkinut Wanilla Rosesta. Tähän seuraavaan olen erityisen tyytyväinen. Löysin suomenkielisen wirsikirjan (vaivaiset kaksi euroa!) vuodelta 1914, siinä on kellastuneet paperit ja wanha fontti, sivuja 532, nahkaiset kannet ja kullanväriset reunat sivuissa. Hyväkuntoinen ikäisekseen. Ajattelin tätä ensin askartelun materiaaliksi mutta jos ei sittenkään, ehkä korkeintaan kopioituna, antaas kattoa! Nähdään huomenna!
Today I have been painting my kitchen table, it is almost finished. Hard but rewarding job! Pictures will be shown tomorrow after finishing. I have been to the flea market between painting, and above are my found treasures, greenish bottles, a small cream bowl and old psalm book from the year 1914, this small book is in quite good condition, old fonts and letter covers. Very charming, and only 2 euros. See you tomorrow!

13 kommenttia:

Tilu kirjoitti...

Odotan innolla kuvia pöydästä. Itsellänikin on pöydänmaalaus suunnitelmia, tosin vasta kesällä, joten mukava nähdä valmista tulosta.

Hanni kirjoitti...

Kivoja löytöjä jälleen kerran!

Mari kirjoitti...

Hienoja löytöjä olet tehnyt! Etenkin tuo wirsikirja on ihana... Kuvia pöydästä odotellaan :)

maano kirjoitti...

ihania löytöjä sinulla . jään innolla oottaa pöytäsi valkasukuvia , minulla mielessä sama projekti ...

Mirtzi kirjoitti...

Aivan mahtavia löytöjä taasen! En malta odottaa kuvaa pöydästä, tuli varmasti hieno, vaikkakin aiheutti kaaosta ympärilleen:)

TeSa kirjoitti...

Sinulla on mahdoton vauhti päällä.
Työtila olisi kiva olla tarpeeksi lähellä, tilava, lämmin ja kuiva. Ikävä tehdä siinä kaiken keskellä, mutta suuri intoa auttaa kestämään sen kaiken sotkun.
Sehän on vain hetkellistä. Vai onko?

päivi kirjoitti...

hei elsa<3
ostoksesi ovat taas kauniita,
erityisesti tuo kristallinen korkki sykähdyttää vaikka niitä minultakin löytyy... erilaisia ja aina yhtä ihania<3
kuvia köökin pöydästä odotellessa, maanantai terkuin päivi

Heidi kirjoitti...

Ihania kaikkea löytöjä ja aikaansaannoksia :)
Vinkkinä, jos ajelet pohjanmaalla, kävimme lauantaina Seinäjoen raviradan kirppiksellä. Sillä oli juuri tälläisiä pulloja, purkkeja yms. Mummeleitten ja papparaisten myyminä ;) Tuli vanhan ajan kirppistunnelma mieleen. Kahvion nainen keitti kahdeksan litran kattilallista asiakkailleen aamupuuroa..

T:Heidi, uusi, säännöllinen lukijasi

Sarppa kirjoitti...

Hienot löydöt taas sinulla

Minttu kirjoitti...

Kivoja löytöjä kirppikseltä :) Ja mielenkiinnolla jo odottelen kuvia tuunaamastasi pöydästä, itsellä nimittäin on ollut samansuuntaisia ajatuksia ruokapöydän suhteen...

Aivan hurmaava tuo edellisen postauksen naulakko :) Se on muuten totta, että kevätauringon pilkistellessä iskeee into tuunata, uudistaa, maalata ja putsata. Vielä kun tulee lämpimämmät kelit, niin pääsisi uloskin touhuamaan.

Hyvää pääsiäistä sinne! :)

Hanna kirjoitti...

Kauniita nuo vanhat pullot, niihin on kiva laittaa kukkasia :)

Tuo sinun pöydän maalaus kuulostaa juuri siltä mitä minulla olisi edessä ja vielä lapset ympärillä pyörimässä. Kiinnostaisi tietää millä maalilla maalasit pöytääsi? Itse olen käyttänyt muuten Helmi-maalia mutta pöytään haluaisin kokeilla jotain kovempaa.

Lena kirjoitti...

The green glass bottles are lovely, especially with the sun rays on them. And the old psalm book looks interesting as well...
Nice finds:).

Anonyymi kirjoitti...

Nuo vanhat lasipurkit ovat kyllä kauniita..