sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

"If you obey all the rules you miss all the fun"

(Katharine Hepburn, 1907-2003)


Eteisen wanha hattuhyllynaulakko sai kunnian olla ensimmäinen tuunauskohteeni. Minulla on kova into maalata ja tuunata, se lienee yksi kevään merkeistä. Tämän naulakon olen löytänyt joskus 1980-luvulla wanhan kansakoulun vintiltä hylättynä ja unohdettuna. Koukut eivät ole alkuperäisiä, olen hankkinut ne muistaakseni Tarjoustalosta.

Ennen naulakko näytti näytti tältä:

Ennen - before

Ei hullumpi ennen, mutta jotenkin se kaipaisi jotain uutta ja raikasta. Ratkaisu oli helppo, valkoista (tietysti!) Jokeri-maalia pintaan pari kerrosta ja hionta kuluneisuuden aikaansaamiseksi. Nyt hattuhyllynaulakko näyttää tältä:

Jälkeen - after


Ehkäpä vaihdan koukut vielä tai teen niille jotain. Nyt ne pomppaavat jotenkin liikaa silmille, en tiedä. Yleensähän naulakossa on tietysti takkeja ja pipoja. Mutta nyt kuvausta varten keräsin siihen aiheeseen liittyviä aarteitani: silkkipaita wanhassa henkarissa, ikivanha sateenvarjo (5 euron löytö!) sekä sukkateline, vanha puinen henkari vuodelta 1910 (löysin kolme wanhaa henkaria 5 eurolla!). Hyllyllä vielä wanha hatturasiamatkalaukku, 38-numeroiset puulestit ja isotätini Toinin keväthattu.

Lomani jatkuu maalauksen merkeissä, keittiön pöytä lienee seuraava kohde/uhri. Muutama askarteluidea pyörii päässäni, joten ne pitäisi saada tulostettua ulos päästäni. Löysin pari uutta kirpparia, joten ne täytyy käydä katsastamassa. Ja ihme kyllä, toinen niistä on tässä ihan lähellä, muutaman korttelin päässä. Usein se lähiseutu tuottaa yllätyksiä.

As promised I have been doing some painting work. First my wooden coat rack, which I found many many years ago from an old school's attic. Here you can see before and after pictures. Some white paint over, and that's it! White colour freshens this old piece of furniture. My holiday continues in painting work, next it will be my kitchen's table. Then I am planning to go (of course) to flea markets. Have a nice week!


13 kommenttia:

taburetti kirjoitti...

Mukavaa sunnutai päivää sinulle Elsa.
Kevät tekee ihmeitä.... aivan kuin itsekin heräisi talviunilta.
Meillä suunnitellaan isompaa remontti talossamme, talomme on -40 luvulta oleva ns. rintamamiestalo.
Eli täällä on suunniteltu ja piirretty, koska haluan lopputuloksen kunnioittavan talonhenkeä.
Lämpimin terkuin Jaana

tiina kirjoitti...

Naulakosta tuli tosi hieno... kyllä vain valkoinen maali on hyvä "juttu" vaikka mille. :)

Mari kirjoitti...

Naulakko oli ennestään hieno mutta kyllä se vielä parani valkoisena :) Koukut ovat minusta hienot... Ihania aarteita naulakossa. Mukavaa palmusunnuntaita ;)

Something White kirjoitti...

When you´ve done the big job in your home may I ask you to come to us and continue all the painting here??? :D
Often wooden things look so much better indeed in white.
Have a nice Sunday!

Mirtzi kirjoitti...

Naulakostahan tuli oikein hieno, vaikka hieno oli ennen maalaustakin- mutta kyllä valkoinen väri on vain sitä jotakin:)

Onnea kirpputorisaalistukseen!:)

Hanni kirjoitti...

Hienoa jälkeä! Ja hurmaavaa rekvisiittaa esillä =D Mukavaa lomaa sinullekin, nautin itse samasta ylellisyydestä. Aion saada lomalla paljon aikaan.

Fru Skrot - Rouva Romu kirjoitti...

Hieno tuunaus - itsellänikin on kova laittamisvimma päällä, mutta ei oikein sopivia kohteita... Onneksi saan ihailla muiden aikaansaannoksia! Ihania tavaroita olet kerännyt hyllylle!

Olivieno kirjoitti...

Aivan ihanan asetelman teit kauniiseen hyllyysi ja jatkuvasti ihmettelen että miten ihmeessä sinä löydät kaikkea hienoa ja aina ihan tajuttoman pienellä rahalla??

Riikka T kirjoitti...

Minustakin oikein hieno naulakko, koukut ovat hyvin sopivat siihen. Kauniita ovat myös esillä olevat tavarat.

päivi kirjoitti...

hei ja mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle elsa<3
naulakostasi tuli upea,
valkea sopii siihen kauniisti:)
terkut toiselta maalarilta:)
halauksin päivi

maano kirjoitti...

ihana naulakko ja tuo hatturasia on mieletön :)

Sirkka kirjoitti...

Jes! Onhan täällä taas kaunista ihailtavaa ....naulakkoon saa aina vaikka mitä vaihtelua esille, ihanaa kun jaksat, näitä sinun tuunailujasi on mielekästä katsella..aikani tahtoo mennä tuolla ulkohommissa...

Ilontunnetta päivääsi!

Sarppa kirjoitti...

Tosi ihana tuli naulakosta ja aarteesi siinä ovat niin kauniita