perjantai 1. toukokuuta 2009

1st of May, 2009


Toukokuun 1. päivä! Mihin ihmeeseen se aika rientää? Aurinko on paistanut tänään täysin kirkkaan siniseltä taivaalta koko päivän. Pikkuiset lehden nuput jo puissa. Kevät tuoksuu jo hieman kesäiseltä sykkeeltä.

Käväisin pari päivää sitten kirpputorilla, väkeä on liikkeellä hyvin vähän ja ajattelin että tässä olisin minun tilaisuuteni. Toivoni ehti kääntyä epätoivoksi sillä aarteita ei ollut näkyvissä mutta sitten vihoviimeisessä loosista löysin muutaman kivan jutun.
Neljä kappaletta pienois-sanakirjoja 1930-40 -luvulta. Lilliputtikokoisia. Ranskalais-suomalainen, suomalais-englantilainen, suomalais-ruotsalainen sekä suomalais-eestiläinen. Ja nämä ilot maksoivat vain 30 snt/kpl. Kompaktikokoisia sisustukseen tai sitten askarteluun. Ja kiinnostavat ne aiheensä puolesta muutenkin, sillä olen aikoinani opiskellut eri kieliä.

Lisäksi neliömallinen pitsiliina kooltaan noin 50 x 50 cm, näyttää koneellisesti tehdyltä. Silti kaunis. Luonnonvalkoinen. Sain tästä 50% alennusta, ja hinnaksi jäi 1,40 euroa! Kääräisin liinan tyynyn ympärille. C'est tout et voila!Monessa blogissa on jo nähty kirjainsabluunoita. Minunkin oli saatava samanlaiset. Tilasin ne Country Heartista. Valitsin kirjaimet G ja Z. Tykkään näistä kovasti, yksinkertaisesti kauniit. Ja kiva saada vähän muutakin väriä valkoisen ohelle. Jos nyt musta lasketaan väriksi... ;)


1sr of May, and what a lovely weather! Sun and blue sky, springly warm! Me like a lot! Here are my latest flea market findings. Small, minuscular dictionaries from 1930's and 1940s. And only for 0,30 euros/each. Good bargain! And then a rather big white table cloth of lace (1,40 euro!) which I have wrapped round a pillow. These above stencils, letters G and Z I have bought as new, simple but charming decor to my home. Have a nice weekend!

11 kommenttia:

judy lake kirjoitti...

Hi, Love your site, just stumbled upon you. From another textile lover. Fun to see you flea market finds.
judy lake,
www.lakeslampshades.com

Ilona kirjoitti...

Ihania kuvia taas sinulla:) Noita kirjainsabluunoita on tosiaan siellä täällä vilahdellut. Ja tuovat tosiaan särmää valkoiseen sisustukseen!

Anna-Lena, Drömmar av silver kirjoitti...

Nice bargains. I just love your pillows!!!! Have a nice weekend// Anna-Lena

mimmuli kirjoitti...

Onpas suloisia pieniä sanakirjoja...Oikein ihanaa alkavaa toukokuuta=))

Anna-Lena, Drömmar av silver kirjoitti...

Hej,

måste ha varit tufft för Mae West, både vacker och smart på en och samma gång!!! Kram Anna-Lena

maano kirjoitti...

kauniita kuvia jälleen niinku sinulta voi aina oottaa .. ihanat nuo sinkki kirjaimet :) ja ihan asta kaupasta tilattu :)

Riikka T kirjoitti...

Hienoja löytöjä! Ja ilman muuta musta on väri. Veikkaan, että tulevaisuudessa näemmen sitä tällä blogeissakin entistä enemmän...

Kirsi kirjoitti...

Upeita löytöjä, nuo kirjatkin =)

Mukavaa toukokuun alkua!

Kirsi

Sirkka kirjoitti...

Toukokuun 2.päivä!.....ja eiks je aurinko tänäänkin paistoi..ja edelleenkin.

Ihastuttavat nuo pikkusanakirjat...
ja niin edulliset, et kyl kannatti ostaa parempaan talteen...

pitsiliinan keksit kivasti tyynyn ympärille, joka sopii hyvin kuvaan noiden aikaisempien tyynyjen tuunailusi kanssa.

Se on kiva se kun tykkää jostain kovasti, niin mieli pysyy hyvänä.

Huomenna jo 3.päivä toukokuuta,
aurinkoista päivää sinulle.

Mirtzi kirjoitti...

Suloisia pikku kirjasia:) Ja nuo sabluunat on kans kivoja. Minun on jo aikaa sitten pitänyt painaa niitä tyynyjä, mutta laiskuuttani en ole saanut aikaiseksi tehdä/ostaa sabluunoita...Ihailen aina noita sinun painamia tyynyjä, ne on niin hienoja!!

Ainosofia kirjoitti...

Eipä jäänyt tyynylle hintaa ja miten kaunis siitä tulikaan <3

Ja nuo sabluunat ovat kauniita (ei olisi muutama vuosi sitten uskonut ;)

Minä myös ihailen noita sinun painettuja tyynyjä. Superihania <3