perjantai 26. kesäkuuta 2009

Puppet-show

Huh ja aih hellettä! Kyllä meidän nyt kelpaa! Jokseenkin pitkä työviikko takana, ja vielä yksi työviikko kestettävä ennen kuin pääsen kirmailemaan lomaniityille.

Tulin vaan kertomaan että rautasänkyni on saanut asukin, hiljainen ja rauhallinen on tämä tyttö. Vuosia sillä on jo useita. Ilostuttanut monia pikku tyttöjä ja nyt sitten minuakin. Joko arvaatte mistä on kyse?


Niin, kyse on nukesta eikä mistä tahansa nukesta vaan Martta-nukesta, joka on kulunut kasvoistaan ja vartalostaan. Ehkä pitäisi näyttää nukketohtorille tätä pientä reppanaa. Kuluneisuudestaan huolimatta niin suloinen ilmestys. Ei vauvanukke, vaan pikku tyttöä muistuttava nukke. Tällä hurmaavalla yksilöllä on pehmeä kangasvartalo, ja pää on tehty posliinia muistuttavasta kipsi-paperimassaseoksesta. Nyt pitäisi hankkia/tehdä essuhame, sillä se sopisi Martta-nukelle loistavasti. Ja mustat lakerikengät.Turun Martta-Nukketeollisuus perustettiin Martta-Yhdistyksen toimesta vuonna 1908 ja ehti toimia aina vuoteen 1974 eli lähes 70 vuotta joka on melkoinen saavutus, ottaen huomioon että tuotantoon kuuluivat lähes ainoastaan erilaiset nuket ja niiden vaatteet.

Hi guys! The weather in Finland has been (and still is) marvellous, sun, heat and blue sky have pampered us for several days and more to come. Nice! My iron bed has a new resident, a Martta doll, faded and worn and still so charming creature. Martta dolls were manufactured from 1908 to 1974 here in Finland. This particular girl has soft body and head made of mixture of paper, pulp and gypsum. She needs some clothes, perhaps an apron and shiny black shoes.

13 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ompa uskomattoman kaunis nukke! Tuollainen olisi ihana itselleenkin :)

TeSa kirjoitti...

Kaunis sänky sai suloisen koristeen.
Kolhunjäljet kertovat nukkea käytetyn.

Outi kirjoitti...

Onpa hän kaunis! Ja miten mielenkiintoinen on hänen heimonsa, Martta-nuket. Onneksi hän pääsi rakastavan kotiin; on päässyt ajan hammas puraisemaan sen verran, että huolenpitoa kaivataan.

Marsuliini kirjoitti...

Suloinen nukke pääsi hyvään kotiin ja ihanaan omaan sänkyyn :)
Mukavaa helteistä viikonloppua!

tiina kirjoitti...

Näillä vanhoilla nukeilla on niin kauniit kasvotkin, kauniita toden totta!
-ja Martta-nukkehan on tietysti täysin erityinen lajissaan ja mikä parasta sopii tuohon rautasoffalle kuin olisi siinä aina istuskellut.

päivi kirjoitti...

hei<3
aivan ihastuttava vanha nukke ...kuin oikea lapsonen:)
noin se vaan elsa perhe sinulla kasvaa... :):)
lämpöistä tai paremminkin helteistä viikonloppua sinne etelään:)
halauksin päivi

Krisse /Vaarala kirjoitti...

niinpä..kaunis sänkyansaitsee kauniin nuken siihen istumaan...

Anna-Lena, Drömmar av silver kirjoitti...

Din säng är så fin och dockan så söt! Visst är det härligt att sommaren äntligen har kommit. Njuter för fulla muggar! Hoppas att du får en skön helg! Kram Anna-Lena♥

Parolan asema kirjoitti...

Osaan kuvitella kuinka varmasti monta vuosikymmentä tuota nukkea on halittu ja pidetty hyvänä, niin hyvässä kunnossa silti. Todella aarre, tämä innostaisi kyllä kokeilemaan itsekin tehdä tuosta inspiroitunutta nukkea, konstailematonta tyyliä ja kestämään aikaa :)

Ada och Emil kirjoitti...

Voi miten kaunis nukke :) Niin soma ja herttainenkin.
Olet oikea onnen-tyttö kun olet tuollaisen saanut itsellesi.

Auringon paahteisin terveisin Sanna

maano kirjoitti...

ompa sulonen martta :)

Suosikkeja kirjoitti...

Ihana nukke! Minäkin haluaisin ihan itselleni tuollaisen;) Mukavaa, että sait sänkyysi arvoisensa asukin.

Minttu kirjoitti...

Ihana nukke :) Mitäköhän kaikkea hän voisikaan kertoa, jos osaisi puhua...

En tiedä miksi, mutta tällaisissa nukeissa on mielestäni aina jotain pelottavaa... hupsua :)