sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

ASUNTOMESSUT 2018: BUNKKERI

Vietin tällä viikolla kolme päivää Porissa, päiviin sisältyi vaikka ja mitä. Mutta aloitan kuitenkin viimeisestä päivästäni torstaista, jolloin käväisin Asuntomessuilla pressipäivässä. Tuon oman pienen korteni asuntomessukekoon, ja esittelen kolmessa postauksessa yhden kohteen kussakin.

Aloitetaan kohteesta nro 16 BMW-talosta, joka myös nimellä Bunkkeri tunnetaan. Kyse on entisestä Shellin asuin- ja autovajarakennuksesta, jonka Juha Heino on remontoinut ja kunnostanut nykyajan tarpeiden mukaiseksi. Tiilirakennus on vuodelta 1937, sen aikainen henki ja uniikki luonne on säilytetty hienolla tavalla. Asuinpinta-alaa on 200 m2 ja liiketilaa 80 m2. Materiaalivalinnoissa ei ole nuukailtu mm. Timberwisen lankkuparkettia on lattioissa. Sisustuksen on suunnitellut Annaleena Hämäläinen, joka on korostanut sisustuksessa elämyksellisyyttä taiteen ja muotoilun avulla. Sisustuksessa on nuorten suomalaisten muotoilijoiden huonekaluja ja valaisimia, joista mainittakoon olohuoneen upea Cocktail-kattovalaisin, joka on Anu Anosen käsialaa. Pihan puuttumisen korvaa 2. kerroksen kesähuone ja ulkoterassi. 

Upea kokonaisuus, jota kannattaa mennä katsomaan. Erilainen ja yllättäväkin asuntomessukohde!

Regards from the Housing Fair!

Photos: by elsass

#asuntomessut2018
#bunkkeri
#bmw-talo
#rakastuporiin


BMW-talo, Annaleena Hämäläinen, hakola.fi, cocktail-valaisin, Anu Anonen, nest factory

Hakola, Annaleena Hämäläinen, Bunkkeri, Nest Factory


SMEG-liesi, BMW-talo, Bunkkeri

3 kommenttia:

Marjo kirjoitti...

Tämä Bunkkeri oli hyvä osoitus siitä miten vanhasta saadaan kunnostettu pieteetillä uutta ja toimivaa kun on oikea henkilö ja tahto tehdä sitä. Olisi ollut sääli purkaa näin upeaa rakennusta ja onneksi näin ei käynyt.

Rouheus, valo, tilantuntu ja historiallisuus teki tästä kohteesta uniikin. Ja totta kai myös upea sisustus tuki sitä hyvin.

Oli kiva treffata messuilla :)

Elsa kirjoitti...

Ihan totta, oli todella mukava törmätä messuilla. Bunkkeri on kyl upea.

paleredrose kirjoitti...

Kiva kun näitä asuntomessusisustuksia löytyy blogeista kun ei itse pääse paikanpäälle. Nuo kuvan kierreportaat ovat pelottavan avonaiset, ainakin tällaiselle korkeanpaikan kammoiselle joka hädin tuskin uskaltaa nousta keittiötikkaille. 😀 Vinkkaan tässä samalla. Blogissani meneillään innostava arvonta sisustajille, tule mukaan.
https://paleredrose.blogspot.com
Terkuin Katja