torstai 24. heinäkuuta 2008

Wanhat kirjat

Wanhat kirjalliset "teokset"; wirsikirjat, raamatut, sanakirjat, almakat, kirjeet, vekselit, pankkikirjat, sanomalehdet, aikakauslehdet herättävät AINA minun kiinnostukseni kirppatoreilla.

Miksikö? Ne vetoavat monestakin syystä: wanhanaikaiset fontit ovat viehättäviä, kellastunut ja aikaa nähnyt paperi lämmittää minua ammatillisesti (olen nimittäin graafisella alalla), niistä aistii nostalgiaa ja ajanpatinaa, ne ovat kestäneet ajan rattaan kulumisen, ne kertovat erilaisia tarinoita. Kirjan kaunis sidonta saattaa olla se joka vaikuttaa ostopäätökseen. Tai sitten kirjan omistaja on tehnyt merkintöjä sivuun, joista taas aukeaa uusia mielenkiintoisia juttuja. Eikä haittaa vaikka kirja olisi rikkinäinen, silti siinä saattaa olla jotain erikoista, joka lumoaa.
P.S. Mukavaa ja ruusuista nimipäivää Systerille! Kakkua odotellessa haistakaamme kukkanen!

6 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Kiitos vierailustasi, mukavaa et palasit Savonlinnan Oopperajuhlista, etkä jäänyt sinne..eihän sitä tiedä vaikka se kuinka lumoaisi sinut kokonaan:) No mut mielestäni vanhat kirjat ovat niin kauniita päällisin puolin ja just se kuluneisuus niissä viehättääkin, viis vaikka olis viis sivua irronnut ja vaikka enemmänkin:)
Itse olen vaan niin kauhean allerginen pölylle, niin riittäisi pelkät kannetkin, ois helpompi pyyhkiä pölyt. Tuota ruusua kyllä voin nuuhkaista..aah ihana tuoksu.

päivi kirjoitti...

kiva kun palasit oopperahumuista takaisin!
kauniita kirjoja minäkin ihailen ja ostan kun kohdalle sattuu?
sinulla kyllä ihana kokoelma...
viimeisin löytöni vuodelta 1840.
kovin on sen teksti vaikeaa , en osaa sitä lukea,
jokin" sielun parannus"kirja se kai on... sinä varmaan osaisit sitä lukea?

kiitos kuvista, niitä aina odotan mielenkiinnolla elsa!
ruusuntuoksuista huomista sinulle....

lämmin halaus , päivi

Hanneloore kirjoitti...

Ihanan näköisiä asetelmia..
olen itsekin hulluna erityisesti vanhoihin raamattuihin:)

Hyvää loppuviikkoa!
Hanna

Marja Kristiina kirjoitti...

Niiiiiin totta. Superlukijana ja kirjojen ja kirjaston suurkuluttajana jaksan minäkin aina ihastella vanhoja, kauniita, käsintehtyjäkin nidoksia. Kun avaan kirjan, saan astua rinnakkaismaailmaan. Jos kirja on vanha, jo se vie minut virtuaalisesti toiseen aikaan ja paikkaan.

Ihanaa viikonloppua!

Tiina kirjoitti...

Kiitos nimpparionnitteluista ;)) terveisin Syrra

Ada och Emil kirjoitti...

WAU mikä kaunis asetelma vanhoista kirjoista :)