sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Flea market findings


Viikonloppu on kohta takana, tänään on ollut loistelias auringonpaiste, eilen kun satoi enemmän tai vähemmän. No, luonto tykkää, kiittää ja kasvaa. Aamulla olin golffaamasa mutta peli piti jättää kesken kipeytyneen nilkan takia, olen sen nyrjäyttänyt pari viikkoa sitten, ja ihan vielä ei kestä täyttä kierrosta golfia. Mutta kyllä se siitä. Mobilaattia ja lepoa.

Onneksi on kirpputorit ja niiden aarteet. Tässä esittelen viimeaikaisia löytöjä aikani kuluksi.

Vanhan herätyskelloreppanan huusin huuto.netistä edulliseen hintaan. Ei se toimi, vaan on ihanasti ruostunut ja kulunut, ajanpatinainen, ja siksi niin viehättävä.

Jotenkin olen jäänyt vanhoihin ompelutarvikkeisiin kiinni, ja taas mukaan tarttui pari valkoista lankarullaa. Ihan vaan koristeeksi.


Olen tykästynyt kovasti Riihimäen Lasin Ilves-purkkeihin. Ja käytössä ne ovat. Löysin tuon oikealla olen Ilves-purkin hintaan 2,90 e, edullinen ja vieläpä kannellinen. Pastalle sopiva purkki. Kaikissa löytämissäni purkeissa ei ole kansia, mutta olen tuohon yhteen laittanut Kesäkukka-kupin lautasineen "kanneksi".
Ilves-tölkkejä - Lynx jars

Sirottimia on kiva kerätä, ne ovat yleensä pienikokoisia, ja siksi helppo laittaa esille ja säilyttää. Keskimmäisessä kuvassa lasinen etikkakarahvi ja Valkoista Pellavaa-siskoksilta ostettu leivoskoriste Wanilla Rosen pihakirppikseltä viikko sitten. Alimmaisessa kuvassa on lasinen Samarin-pullo (2 e).
Lasisirottimia - glass graters

Samarin-pullo ja pari pientä lasipurkkia - Samarin bottle and two smaller glass jars
Summa summarum, kaikki ovat vanhoja arkipäiväisiä esineitä, suurin osa niistä lasisia, ja niitä voi käyttää vieläkin. Ovat kestäneet ajanrattaan kulumisen, ja siksi tämän päivän aarteita. Mukavaa uutta viikkoa, pitkästä aikaa kokonaiset viisi työpäivää!
Here I am showing my flea market findinds - again. Hope you do not get bored! Above old alarm clock, which does not work, but it is nicely faded and worn, rusty and charming. White cotton yarn and wooden spools. And then some glassware, old graters, jars of Riihimäen lasi factory, so called Ilves (= lynx) jars, vinegar bottle and Samarin bottle, Samarin is a trademark for a digestive drink, and it is still used but in different way. All of these are old everyday necessities and can be used still today, so useable treasures. With these pictures I wish you a nice new weekend!
Etikkakarahvi - Vinegar bottle

15 kommenttia:

Olivieno kirjoitti...

Kauniita vanhoja esineitä, tuo vuokakin on niin ihana!

pienilintu kirjoitti...

Kauniita esineitä, olen kateellinen..minä kun viimeksi yritin vastaavaa metsästellä kirpparilta niin näin vaan pelkkää roskaa.. :( No Karhula-purkkeja oli kansineen, mutta en sitten malttanut ostaa..

Tosi ihania löytöjä!!! :)

Anna-Lena, Drömmar av silver kirjoitti...

Vilka vackra bilder! Blir allt annat än uttråkad. Älskar gamla föremål. Väckarklockan är väldigt fin. Hoppas att du får en skön vecka!

Kram Anna-Lena

päivi kirjoitti...

hei elsa<3
ihania esineitä ja lasi on siitä kivaa että uusi ja vanha käy yhteen... itsekin kerään vanhaa lasia,hih... ilvestölkkejäkin , suurin on kymmenlitrainen ja se onkin komea kooltaan:)
kiitos kauniista kuvasarjasta, kuvasi ovat aina niin onnistuneita!
mukavaa alkavaa viikkoa , poikani tuleekin sinne luokkaretkelle huomis-iltana... toivottavasti ilmat myös suosivat heitä:)
halauksin päivi

Ada och Emil kirjoitti...

Sinä se sitten teet aina ihan tajuttoman kivoja löytöjä...minun täytynee kohta palkata sinut jollain pulla-kahvi palkalla etsimään minullekkin tuollaisia löytöjä :D Täältä tampereen kirpuilta ei nykyään löydä ainakaan yhtään mitään, joten en ole enää edes viitsinyt niitä suuremmin kierrellä :(

Mutta mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle!

Tuikku kirjoitti...

Samoja keräilykohteita täälläkin:) Ihanat sirottimet!
Elsa lähetätkö meiliosoitteesi jos haluat käydä lukemassa blogiani, minun täytyy valitettavasti sulkea blogini muilta kuin kutsutuilta vierailta:(
Mukavaa viikkoa, Tuikku

Mari kirjoitti...

Kauniita vanhoja esineitä! Sirottimet on uusin mitä olen ruvennut keräileen ;)

Galleri MochB kirjoitti...

Det är så roligt när du skriver om klockan att den inte funkar men den är rostig och vacker... Vem annan än vi skulle kunna tänka så... :O) Måånga fina fynd! Jag söker också efter glasburkar med tillhörande lock.

tiina kirjoitti...

Aina löydät kaikkea kaunista.
Karahviin jäi sitten tiinan sormenjäljet... sitä niin kauan katselin. ;)
Miulla kanssa noita Ilves-tölkkejä, kannet vaan jääneet jonnekkin maailman tuuliin.
Mukavaa viikkoa!

elina kirjoitti...

Hei. Ihania löytöjä. Minäkin olen heikkona noihin purkkeihin.Viime viikolla löysin 8-litran ihannepurkin, maksoi kolme euroa, olin kovasti tyytyväinen löytööni.
Minulla on paljon pieniä puisia, puhtaita lankarullia isoäitini jäämistöä. Yksi sukulainen oli työssä Kuopiossa lankarullatehtaalla ja toi niitä mummulle sytykkeiksi. Kekseliäs mummuni teki niistä oviverhot ja niin rullat säilyivät. Olen lähettänyt niitä joillekin halukkaille, joten jos tahdot niitä, laita viestiä blogiini.

Sirkka kirjoitti...

Olin ihan silmät ympyräisinä, katsoessani ensimmäistä kuvaasi..
nimittäin itse ostin vanhan herätyskellon, takana lukee Junghans´in Paraslaji-Herättäjä K.A. Holopainen
Puhel. 635
Porvoo
ja sitten ostin myös vanhan purkin kannella, näytän ne ens kerralla. Eiks olekkin kiva toi puh numero,hih.

Samat täällä Ilves purkit on käytössä...kivat ostokset, jotka piristävät mieltä!

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Kauniita kuvia todella kauniista esineistä..iloa silmälle..

mimmuli kirjoitti...

Aivan ihastuttavia ihanuuksia. Minäkin olen hieman ostellut aina kun on eteeni tullut vanhoja lankarullia ja viimeisin löytöni oli alkuperäispakkauskessa erilaisia neuloja, sellaisia isoja ja vankkoja joilla voi ommella vaikka nahkaa.

Merja K kirjoitti...

Täällä huokailen löytöjäsi, ihania!Kirpparit ovat jääneet itseltä väliin, ei ole ollut mukamas aikaa. Ja pah, sanon minä

Iloista keskiviikkopäivää!

Anna-Lena, Drömmar av silver kirjoitti...

Hej,

du har något att hämta hos mig!

Kram Anna-Lena